ror's blog

Cirkulacija 2 na Sajeti (www.sajeta.org )

Poletno odprto druženje zvočnega plemena v Šrotoru na Sajeti

V osnovi ne gre za delavnico, ker je naš namen bolj neformalna izmenjava idej in znanj med udeleženci (vsakodnevnimi in naključnimi), kot pa sistematično posredovanje znanj in prijemov. Naše osnovne teme bodo: naravni zvoki, snemanje zvoka, generirani zvoki, filtriranje in obdelovanje zvoka, tehnologija zvoka skoznje pa ustvarjalni proces in kompozicija.

“Šrotor” bo prostor, kjer se bo vsako jutro ob kavi okrog 10h izoblikoval dnevi program zvočnega plemena. Čez dan bodo potekale aktivnosti, procesi, debate, snemanja, obdelovanja. V večernih urah (ko se ostale delavnice zaključijo in preden se začne večerni koncertni program) bodo v “Šrotoru” projekcije, miniaturni zvočni jam sessioni, predstavitve posameznih tem, ki jih pripravijo udeleženci in se lahko razvijejo naprej v debate na temo zvoka in prostora v najširšem pomenu besede.

attachment | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Zvočenja v Cirkulaciji 2

V četrtek, 24. julija 2008 ob 21.00, v Cirkulaciji 2 v nekdanji tovarni Rog vabimo maloštevilno občestvo k projekciji in učni uri O zvočenju. Zvočenje ali umetnost zvoka je veja umetnosti, ki za svoj material uporablja predvsem zvok. Ogledali si bomo videodokumentarec z naslovom Soundings - o (ameriški) zgodovini v tem polju.

Hkrati si bomo ogledali tudi nekaj zbranih videomaterialov o prvem elektronskem instrumentu imenovanem termenvox, kar je že generalka pred delavnico, ki jo bomo imeli sodelavci Cirkulacije 2 prihodnji teden na festivalu Sajeta (www.sajeta.org).

Edukativni pristop v programu Cirkulacije 2 je potreben nujen korak, ki se je kot tak izkazal ob izjemno razširjenem nerazumevanju neglasbenega pristopa k zvoku.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Novi Okusi Cirkulacije 2

V četrtek, 17. julija 2008 po osmi uri zvečer, Cirkulanti na glavnem trgu nekdanje tovarne Rog sklicujemo novo v seriji srečanj z umetniki in njihovimi artefakti.

Breda Pivk v stiku z nepredvidljivim - video-manipulacija z open source sredstvi (pure data & gem, programiranje Borut Savski). Kaj je dejanskost in kaj prinese vnaprej neznana prevedba? Estetika se zdi se najmanjši problem?

Boštjan Leskovšek Ror nadaljuje psihoanalitično serijo zvočnih postavitev - tokrat z naslovom: Isto nasprotuje drugemu (ali Drugemu?).

Borut Savski, dva pred-teremina v pripravi na deset kmalu-tereminov in dva potem-teremina

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

CIRKULACIJA 2 - Kerber nezavedenega in ostale zgodbe

Kiber-hipiji v Cirkulaciji 2 ponovno kličemo na mediirano pol-javno snidenje v četrtek, 10. julija 2008, po osmi uri zvečer v prostorih na glavnem Rogovem trgu.

- Ksenija Čerče bo pokazala video z naslovom padec…, ki je ravnokar tudi na razstavi v slovenjgraški galeriji.

- Boštjan Leskovšek je pripravil novo zvočno instalacijo imenovano Kerber nezavednega, s katero bo ročno in zvočno manipuliral bambi strojnica. Opomba: Kerber je troglavi pes iz starogrške mitologije, ki pazi, da duše umrlih ne uidejo iz Hada.

- Borut Savski bo najbrž držal obljubo in predstavil horizontalni filigranski reflektor, začet lani v Istanbulu. Na ogled in zlorabo bo tudi najnovejši vmesnik za manipulacijo video slike, narejen minuli teden za break-beat party v Dvorani vzdihljajev (tudi nekdanja faktorija Rog). Ključne besede bi lahko bile tudi “sveta geometrija” - hm, simetrija ali asimetrija, civilizacija (kultura?) ali narava…

attachment | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

CIRKULACIJA 2: Podnaslov: Dimenzije prostora - 2D, 3D in 5D...

Podnaslov: Dimenzije prostora - 2D, 3D in 5D...

V sredo od 17. ure dalje vabljeni na zakusko ob pogovoru (o umetnosti) in hkratnem animiranju predstavnikov razlicnih arhitekturnih birojev, ki si bodo prav v tem casu ogledovali prostore v nekdanji tovarni Rog in se brez dvoma trudili odmisliti, da v prostorih ze delujejo zivi ljudje.

Okus cirkulacije je serija dogodkov namenjenih konzumiranju tezje prebavljivih umetniskih stvaritev ob kaksnem sproscujocemu mesno-vegetarijanskem digestivu. Tako bo tudi tokrat.

Sodelujoci:
- Majda Gregoric
- Bostjan Leskovsek
- Milan Kristl
- Borut Savski

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Mexico "flash back" party

BIENVENIDOS!

Studio Samorog, 3.7.08 ob 21h

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj
XML novice