ThDi's blog

nepravilnosti na gradbišču "tovarna rog" 19.1.2021 in 2.1.2021 ?!?

a ti to razumeš? jaz ne. a verjameš?

na obvestilu sem opazil dve napaki: datum opravljene inšpekcije 2.1.2021 in omenjena prepovedna odločna. b je na tipkovnici zraven n.

2 komentarja

VabiloNaTiskovnoKonferencoSSolidarnostjoProtiIlegalniEvikcijiRoga!

Ta četrtek, 28.1. 2021 ob 12.30 uri, Avtonomna Tovarna Rog pred Mestno hišo sklicuje tiskovno konferenco za novinarje_ke in podpornike_ce, na kateri bomo prikazali protipravna dejanja in zlorabe storjene s strani Mestne občine Ljubljane, ter razkrili neresnice, ki jih MOL trenutno širi o zasedenosti prostorov.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Support From "Collectif La Brèche" Amiens, France


SOLIDARNOST Z ROGOM 2006-2021: IZGNANI V NASILJU, UNIČENI, AMPAK ŠE VEDNO ŽIVI!

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Sram me je, da živim tukaj.

Posredujem:

V torek zjutraj ob 7ih sva s partnerjem prišla pred Rog, ker smo naročili dostavo drv za kurjavo. Pred vhodom in tudi že v samem Rogu so bili varnostniki Valine in S.S.A., ki so vdrli v Rog in menjavali ključavnice.
Iz stavb so vlekli ljudi, ki so bili v Rogu (bilo jih je kakih 15). Metali so jih iz postelj, v nogavicah, brez čevljev, brez bund, brez telefonov, brez osebnih stvari. Nekateri so živeli v Rogu in imeli tam celo življenje…

1 komentar | preberi več

Odgovor MOLa na pismo podpore Rogu Društva slovenskega animiranega filma

Spoštovani,

Vezano na vaš dopis županu g. Jankoviću okoli Roga vam sporočamo naslednje:

Naj najprej poudarimo, da ni bilo nikakršne NASILNE evikcije, saj je bil Rog, nekaj pred sedmo uro zjutraj v torek, 19.1.2021, ko je vanj prišel odvetnik in pooblaščenec MOL, prazen. Tako so se, na podlagi veljavnega gradbenega dovoljenja, lahko začela rušitvena dela na območju, ki je ekološko izjemno sporno in nevarno za vse, ki so se v zadnjih letih v njem nahajali.

3 komentarji | preberi več
XML novice