moonflower's blog

FUCKTORY

PROTI FUCKTORY! ZA SVOBODNE FABRIKE! ROGOVCI, NA ULICO!!!

Današnja demonstracija je demonstracija proti draginji, za višje plače, proti izkoriščanju. Mogočen tok bogastva, ki dere zgolj navzgor, ne ustvarja nobenega priliva; tiste spodaj dosežejo le drobne kaplje, ki padajo skozi razpoke v strehi kapitala. Občutja praznih žepov ne najdemo v indeksih makroekonomije. A ti bi morali vključevati to močno občutje, ki se razširja med vsemi na današnji demonstraciji. Kako ne zahtevati višjih plač pred tolikšnim bogastvom zgoraj in le meglico spodaj?

A delavski boj ni le boj za plače in izboljšanje delovnih pogojev. Je boj proti logiki gospostva, ki se na naše zahteve ne zna odzvati drugače kot z represijo in normalizacijo. Deli in vlada z varnostnimi in redarskimi službami, neomejeno pristojnostjo policistov in vedno novimi mejami. Te se odražajo s »schengenskim darilom«, ki pomeni nove žičnate ograje, še bolj sofisticirane nadzorne kamere in nove celice v taborišču za migrante. Evropa brez meja je brezmejna laž!

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

POSTAJA UPANJE. SVOBODA GIBANJA – OSVOBOJENA NADZORA

DANES 17. NOVEMBRA GREMO NA DEMONSTRACIJE! NASPROTI ZELEZNIŠKE POSTAJE, PRI KONJU, OB 9.30 URI!
SEE YOU IN THE BATTLEFIELD!

Smo pred Postajo upanja. Skozi njo se gibljemo tisoči in tisoči. Svoboda gibanja nam pomeni skupno iskanje smisla, življenja, ustvarjalnosti, solidarnosti, sveta.

Tisti, ki nas razumejo kot tokove, ki prinašajo profite, skušajo naše svobodno gibanje usmerjati, disciplinirati in nadzorovati. Iz postaj upanja delajo postaje osamitve, hierarhizacije, privilegijev, izključevanja, brezupa, prekinitve želje.

Na Velikem otoku pri Postojni stoji Center za tujce – novodobno koncentracijsko taborišče. Absurdno pridržanje do dvanajstih mesecev, razčlovečenje v zaporniških oblekah in policijsko maltretiranje brutalno razblini sanje mnogih, ki so na tej postaji skušali vdihniti zrak svobode. Logika nadzora, policije in rasizma dela vsak dan iz tega okna v svet, iz tega prostora hrepenenja, okno v zapor in brezup.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Javna debata O Svobodi Gibanja, 25. maj, ob 17. uri, Socialni center v Rogu, Ljubljana

Vabilo

25. maj 2007, ob 17. uri, Socialni center v Rogu, Trubarjeva 72, Ljubljana

Vabimo vas na debato in predstavitev poročila skupine Nohesitation, neformalne mreže posameznikov in posameznic, migrantov in migrantk, ki od lani deluje v Socialnem centru v Rogu v Ljubljani. Na javni debati se bomo pogovarjali o bojih, mrežah in prostorih, ki s svojim delovanjem vzpostavljajo drugačen svet. Boj migrantov in migrantk ni zgolj boj proti evropskemu migracijskemu režimu. Migracije niso orodje za preučevanje migracijskih tokov zaradi kontrole meja. Naš boj se odvija in nadaljuje na vsakdanji ravni, zato vam hočemo predstaviti vidne rezultate naših vsakdanjih praks: vzpostavitev brezplačne pravne pomoči za migrantke in migrante v Ljubljani in Sloveniji.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

KULTRUSHOCK, ob 21.oo, 28.04 v ROGU

Super ever skupina Kulturshock bo jutri 29. aprila ob 21.00 obiskala Rog. Več o samem bandu boste izvedeli tu: http://www.kulturshock.com/
Kulturshock je v bistvu 'migrantski' band iz Seattla, ki ima trenutno turnejo po Evropi. Njihov zadnji album se imenuje »We came to take your jobs away«. Kritična in humorna besedila ter odlična glasba v stilu: rock gypsy metal wedding-meets-riot music from Bulgaria, the US, Japan, and Bosnia bodo vas zavzeli enkrat in za vedno.

Vendar, njihov obisk ima drug pomemben namen: podpora delovanja na področju migracij v Rogu in samega Roga, kot avtonomnega in skupnega prostora, ki je trnutno pod udarom občine.

1 komentar | preberi več

DostJE! TV sreda 28.3. ob 20.00 v SC ROG

Dear all,
You are warmly invited to the screening of the movie *Metropolis* (directed by Fritz Lang in 1927) on Wednesday, the 28. March, at 20.00 o'clock in the Social Center Tovarna Rog.

The central theme of the movie is the dualism between the capitalistic bourgeosie and the working class, which is overall described by the different living conditions: the rich people residing high above in a shining city while the working class lives in the misery underground of the futuristic town Metropolis. In the end the antagonism results in the formation of a collective identity subjective will and thus a revolution of the working class.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

MAYDAY SKUPŠČINA (19. - 23. marca v Socialnem centru Rog)

Mayday skupščina (19. - 23. marca v Socialnem centru Rog)

Euromayday je proces mreženja bojev za dohodek in državljanstvo. Izhaja iz nujnosti, kot so prikrajšanje dohodka, stanovanja, znanja, mobilnosti, temeljnih ekonomskih, socialnih in državljanskih pravic. Napaja se iz novih mnogoterih oblik življenja, vsakodnevnih načinov uhajanja institucijam socialne kontrole in integracije, izmikanja absurdnosti kaznovanja in nagrajevanja, gradnje socialnih mrež in skupnega zunaj logike podjetja in države.

Euromayday ima obliko parade in je nov javni prostor participacije od spodaj. Sredstva komuniciranja, s katerimi proizvajamo in prek katerih nas skušajo nadzorovati in izkoriščati v režimu prožne akumulacije, postanejo sredstva protagonizma in iskanja skupnih imen osvoboditve. Parada - njena mnogoterost, mrežnost in nehierarhičnost - izraža edino možno obliko družbeno-politične organiziranosti ustvarjalnih enkratnosti. Prekerci/ke (vsi tisti, ki se borijo proti mezdnemu suženjstvu in številnim oblikam prikrajšanja dohodka in državljanstva) vemo, da je horizont naših bojev in osvoboditve transnacionalen, globalen in evropski. Zato delamo Euromayday v tesni povezavi z drugimi mayday kolektivi po Evropi.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Ciklus predavanj TEKTONSKE SILE LJUDSTEV CENTRALNE AMERIKE

Napovednik za Ciklus predavanj Mateja Zonte in Marte Gregorčič v petih sunkih, ki jih bodo gladili avdio in video materiali lastne in avtonomne produkcije
TEKTONSKE SILE LJUDSTEV CENTRALNE AMERIKE

vsak torek od 27. 3. do 24. 4. ob 19:00,
v Socialnem centru v tovarni Rog, Trubarjeva 72, Ljubljana
(ob vhodu na dvorišče tovarne zavijete desno in vse do luči v Hišo cvetja)

1. predavanje
»SKELETI SO SESTAVILI TELESA«
Torek, 27. 3. 2007 ob 19:00, Socialni center v tovarni Rog
Uvodno predavanje bo na kratko predstavilo revolucionarne prakse v Centralni Ameriki in Mehiki ter edinstven primer neposredne demokracije, ki jo že skoraj leto dni ustvarja Ljudska skupščina ljudstev Oaxace (APPO). Diskusijo bodo poleg fotografij spremljali tudi izseki nastajajočih in že izdelanih dokumentarni filmom lastne in avtonomne produkcije:

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

CLANDESTINO PARTY

Hello everybody!

We are organizing a CLANDESTINO PARTY every monday at 21.00 in Social center in ROG! The second party will be devoted also to the first anniversary of ROG. We are working on the detention center project in Postojna and we are trying to get some fund for visits. You are all over than welcome to CLANDESTINO PARTIES to support fight against detention center in Europe and all over the world.

We also invite you to our meetings every monday at 19.00 to participate in the action against detention centers and help organize a free legal help to detained people.

See you on mondays!

attachment | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Vabilo na nogometni turnir in apel!

Vabilo na nogometni turnir in apel

Vabimo Vas na Veliki turnir v malem nogometu z naslovom Nogomet za svobodo gibanja, ki se bo zgodil v nedeljo 2. julija ob 15.00 na stadionu ŽAK v Ljubljani , na katerem se bodo pomerile ekipe Letečih Gambijcev, Šampionov slovenskega nogometa, Mednarodne selekcije aktivistov, Moštvo afriškega centra in izbrana vrsta tednika Mladina. Nekateri med Vami ste že pred dnevi prejeli vabilo na ta turnir, v katerem je bilo omenjeno, da bodo za ekipo Letečih Gambijcev zaigrali nogometaši, pred kratkim izpuščeni iz Centra za tujce Veliki otok pri Postojni, kjer so bili zaprti več kot sedem mesecev. Nekateri ste že malo seznanjeni z izjemno resno in perečo situacijo, v kateri so se znašli ne le omenjeni nogometaši, ampak tudi trije drugi gambijski državljani, zaprti v CT Veliki otok. V zadnjih dneh pa so v zvezi z njihovim položajem nastala nova dejstva, s katerimi se morajo nujno seznaniti pristojni državni organi in najširša javnost. V petek 30.6. je bilo iz CT Veliki otok pri Postojni izpuščenih sedem državljanov Gambije. A bivanje zunaj centra so jim dovolili le za štiri dni, tako da se morajo v ponedeljek, 4.7. 2006 do 12. ure ponovno zglasiti v Velikem otoku. Vsi so v postopku deportacije, tako da ob vrnitvi v CT tvegajo prisilno vrnitev v Gambijo, kjer pa jih zaradi političnega preganjanja čaka takorekoč gotova smrt. Vsi omenjeni državljani Gambije so v Republiki Sloveniji zaprosili za azil, ki pa jim je bil kljub nedvoumni ogroženosti v domovini zavrnjen. V mreži za stalni obisk zaprtih v CT Veliki otok pri Postojni , ki je sprožila kampanjo za njihovo osvoboditev iz centra se zato čutimo odgovorni za človeška življenja in bomo na vse pravne in politične načine skušali preprečiti deportacijo. Po našem prepričanju je skrajno nehumano zahtevati od ljudi, ki so bili v CT zaprti skoraj osem mesecev, ljudi ki niso storili nobenega kaznivega dejanja ( v njihovem primeru ni šlo niti za ilegalni prehod meje, saj so v Slovenijo prišli na trening kot člani nogometnega kluba), da se po štirih dneh bivanja na svobodi ponovno vrnejo v Center za tujce. Še toliko bolj ker jim grozi izgon, ki bi imel usodne posledice. Še enkrat naj poudarimo, da bi vrnitev v Gambijo zanje pomenila smrt. Zato ta primer zahteva mobilizacijo in angažma vseh, ki jim je mar za človeška življenja.

1 komentar | preberi več

Nogomet

Mreža za stalni obisk v Centru za tujce vabi na nogometno tekmo na stadion ŽAK.

Danes 4. junija 2006 ob 16.00.

Vabljeni!

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj
XML novice