Uporabniki

Meritve Jedrskih padavin v Sloveniji med najvišjimi v Evropi

Tuesday, November 15, 2011
European Iodine 131 And Cobalt 60 Fallout- A Romanian Reactor CANDU That
As the POTRBLOG team was researching the current widespread and unattributed European Iodine 131 outbreak and its potential creation via the spallation of atmospheric Fukushima Plutonium 239 by Solar Coronal Mass Ejections, we discovered one small tidbit of information that could be the fingerprint of a a fuel-rod meltdown common to a CANDU-6 reactor.

The CANDU link is small and tenuous. But it is worth mentioning given that Cobalt 60 has been detected in the European fallout, and that Cobalt 60 would be produced from the meltdown of a CANDU fuelrod. The only CANDU reactor in Europe is located in Cernavodă Romania, due east of some of the strongest fallout detections in Slovenia.

kaptive's blog | 2 komentarja | preberi več

15n: OBMESEČNI SPREHOD GIBANJA 15o

BOJ ZA - 15n

Zbor: 15. novembra 2011 ob 17:00 pred Boj za

15. oktobra smo se s shodom na Kongresnem trgu pridružili globalnemu gibanju Occupy, ki glasno opozarja na številne nepravilnosti kapitalističnega sistema. Mesec dni kasneje še vedno, kljub dežju in mrazu, vztrajamo pred poslopjem Ljubljanske borze in z enako vnemo kot prvi dan širimo idejo participatorne demokracije in socialnejše ekonomske ureditve. Mesečni jubilej želimo zaznamovati s shodom pred poslopjem parlamenta, Nove ljubljanske banke in sodišča.

attachment | Parisien's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

ZAHTEVAJMO DRŽAVO KOT TVORCA SKUPNE BLAGINJE!

Zadnjih 20 let vse tri veje oblasti – izvršilna, zakonodajna in sodna dovoljujejo kapitalistom, financialistom, grabežljivcem pokrasti vse kar se pokrasti da. Tepta se zakonodajo, ki v izvoru temelji na etiki in ne obratno. Dovoljuje se izkrivljanje zakonskih norm v korist kapitalu.
S prihranki, varčevanjem, obrestmi od oderuških kreditov malih ljudi, banke špelulirajo z vrednostnimi papirji na trgu in dajejo kredite za napačne naložbe.
Kaznuje se kurje tatove, namesto da bi se zagrizeno pridobivalo dokaze in izdajalo kazenske ovadbe vsem, ki so si nezakonito in nepošteno pridobili veliko bogastvo na račun srednjega in nižjega sloja državljanov RS.

solidarity's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Papandemonium


http://www.youtube.com/watch?v=h1YHVHXr1bY

kaptive's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj

Koncert LeeLooJamais pred BOJ ZA - 12.11.2011 ob 20:00

LeeLooJamais

Brežiška skupina Leeloojamais se je na slovenskem glasbenem nebu pojavila leta 2001 kot svetla zvezda, ki je že s prvencem “Pod vplivom” nakazala, da nikakor ne gre le za utrinek. Že na prvencu so nakazali, da se ne bodo zadovoljili s tedaj običajnimi in predvidljivimi glasbenimi formami, temveč da si želijo več in da jim preprosto ni dovolj.

Za slovenski glasbeni prostor je bil kvartet, ki ga je zaznamoval odličen vokal, obogatil pa zagotovo bogat zvok saksofona in klaviatur, drugačen, takrat celo nerazumljen. Preslišan. Nenavadna zmes jazza, rocka, popa, funka je nekatere pustila hladne, glasbeni poznavalci pa so zadovoljno zastrigli z ušesi, saj so hitro spoznali, da je s kvalitetno pop glasbo siromašna Slovenija končno dobila tisto pravo. Najmočnejša plat skupine pa so bili že takrat izvrstni in naravnost nenadkriljivi živi nastopi – danes pa so fantje in dekle v živo slovenski nadstandard!

attachment | Parisien's blog | 5 komentarjev | preberi več

STANOVANJE JE BREZPOGOJNA PRAVICA - 12.11.2011 ob 14:00 pred BOJ ZA

Aktivistična raziskava Proti prekernosti - za skupno blaginjo: STANOVANJE JE BREZPOGOJNA PRAVICA (prvi košček sestavljanke za osvojitev skupne blaginje)

V soboto ob 14.00 bomo pred bivšo borzo delali plan boja za pravico do stanovanja. Kako pristopiti do brezdomcev, do prekercev, ki jih disciplinarne socialne institucije meljejo v brezdomstvo, do študentov in delavcev, ki plačujejo izkoriščevalske najemnine, do tistih, ki plačujejo krvosesne stanovanjske kredite, do tistih, ki so jih banke že izropale...

Stanovanje ni luksuz, je brezpogojna pravica!

Glede Ak

Parisien's blog | 2 komentarja | preberi več
XML novice