Dogodki

Select event terms to filter by
month | week | day | naštej
Maj 03, 2006 - Maj 23, 2006
05 / 3
05 / 4
05 / 5
05 / 6
05 / 7
Začetek: 22:00
Konec: 23:00

tovarna rog>drugo nadstropje

RogTV Video Disruption smo končali 25 minutni dokumentarec o Tovarni ROG in naši uporabi v prvem mesecu. Premierni si ga bomo ogledali takoj po koncu uradnega PIFF programa v nedeljo zvecer.

Vljudno vabljeni.

05 / 8
05 / 9
05 / 10
Začetek: 18:00

Sestanek bo v četrtek, 11.5. 2006, ob 18. uri v drugem nadstropju tovarne Rog

Revija Agregat vabi na sestanek, katerega namen je razglabljanje o konceptih, tematikah, prispevkih za novo cifro (dvojna številka 9/10) "Razredni boj".

Odpovednik
Objava prispevka v Agregatu ne prinaša ne honorarja ne akademskih točk. Vsi prispeli prispevki so podvrženi motrenju posebne ideološke komisije, ki si pridržuje pravico do cenzuriranja in uničenja ideološko spornih prispevkov.

kolektiv Agregat
www.drustvoagregat@yahoo.com

05 / 11
Začetek: 11:00

V četrtek, 11.5. ob 18. uri v drugem nadstropju tovarne Rog

Revija Agregat vabi na sestanek, katerega namen je razglabljanje o konceptih, tematikah, prispevkih za novo cifro (dvojna stevilka 9/10) "Razredni boj".

Odpovednik
Objava prispevka v Agregatu ne prinasa ne honorarja ne akademskih tock. Vsi prispeli prispevki so podvrzeni motrenju posebne ideoloske komisije, ki si pridrzuje pravico do cenzuriranja in unicenja ideolosko spornih prispelih prispevkov.

Začetek: 19:00
Konec: 20:30

Tovarna Rog - tretje nadstropje desno

v cetrtek 11.5.06.,od 19h do 20.30, v tretjem nadstropju desno, ponovno vabljeni vsi.

05 / 12
Začetek: 20:00

AGRFT, Ljubljana

B produkcija AGRFT, 2005/06, letni semester

Čas dogodka: 20.00, petek, 12. maj 2006
Kraj dogodka: AGRFT, Nazorjeva 3, Ljubljana, gledališka pasaža, vhod poleg glavnega vhoda v MGL
Igrajo: Miha Rodman, Maruša Kink, Uroš Kaurin, Tina Vrbnjak, Blaž Šef
Režija: Marcel Škrkon

Še enkrat izražamo polno podporo začasnim uporabnikom in uporabnicam prostorov tovarne Rog, ker smo tam preživeli tudi nekaj pomembnih etap vaj za našo tokratno predstavo. Tretje nadstropje tovarne smo uporabili med prvomajskimi prazniki, ko je bila Akademija zaprta, in smo zelo veseli, da smo imeli prostor za svoje ideje znotraj tako zanimive zgradbe.

05 / 13
Začetek: 14:00
Konec: 19:00

Medialab/Cyberog

Sestavnica = sestanek in delavnica.

(pozor! prestavljeno s petka na soboto!)

Kot prvo točko se bomo posvetili našemu spletnemu mestu, kako deluje, kako ga uporabljati, kako dodati tvoj dogodek, kakšen fin zapis, fotografije in podobno.

Potem se bomo naučili kako deluje internet v Tovarni Rog, kako imamo povezavo nastimano in podobne stvari, ki bodo vsem pomagale, da se kdaj v temnem rogu znajdejo tudi sami.

Začetek: 19:18
Konec: 22:22

rog2desno ali rog3levo

VSE ROGOVCE in ZUNANJE VABIM NA OGLED
nocoj ob 1918 projekcija nemontiranega materiala z Euromaydaya v MB. Gledali se bomo, smejali, jokali, hkrati popisovali kadre, se učili principov priprave za montažo dokumentarnega filma, imeli viharjenje in nabor idej.
Prinesite s seboj papir, kamor si boste zapisovali, pisalo, pitno vodo, kaj za pod zob in VELIKO ODPRTO SRCE
Dobra volja nas že čaka pred platnom!

pozdrav,
rogovilin Stane

p.s.: prostor še ni določen, poišči nas v dvojki ali trojki ;-)

05 / 14
Začetek: 11:00

Tovarna Rog

Po zadnjih dveh mlačnih in prav nič megalomanskih delovnih akcijah na koncu tedna, tokrat kličemo na pomoč za cel kup opravkov, in torej sklicujemo nedeljsko delovno akcijo vključno z žarom in (oj, da bi dal!) lepim vremenom (!!?!?!). Delali bomo na ograji za teraso, avdio/vizualni hali, čiščenju drugega nadstropja z žagovino in še čem. Pridite, namesto na avtomobilski izlet se raztegnite v Rogu!

(še hanna je prestavila svoje družinske obveznosti!)

05 / 15
Začetek: 18:00
Konec: 21:00

ROG, 2. nadstropje

Kot nekateri že veste je prejšnji teden začela delovati Mreža za stalni obisk // Sit-in network v Centru za tujce v Velikem Otoku pri Postojni, ki smo jo podprli na permanentni antirasistični skupščini in sestankih Euromaydaya v Rogu. S stalnimi obiski v Centru se je začel proces izgradnje alternativnega modela razkrivanja fašističnega miljeja v slovenskem podalpju ob schengenski meji. Po eni strani želi mreža podpreti napore tistih, ki si prizadevajo za realno pomoč ljudem v Centru; življenja mnogih tam zaprtih so namreč vsakodnevno ogrožena in prepuščena različnim sankcijam s strani policijske uprave. Po drugi strani želi mreža prispevati kamenček v mozaiku transkontinentalnih bojev za zaprtje teh sramotnih institucij. Vabljeni danes na antirasistično skupščino ob 18:00 v drugem nadstropju.

05 / 16
Začetek: 16:00
Konec: 16:30

rog2medmrežje

ponovno obveščam, da so ZA ZDAJ redni sestanki delovne skupine za donacije VSAK TOREK ob 1600. danes bo drugi po vrsti takih (rednih) sestankov.
Prosim, oddajajte svoje SEZNAME željenega materiala ali storitev in POROČILA že dobavljenih donacij na tem sestanku ali bolje, !elektronsko preko rogliste (subject: donacija) PO OBRAZCU:

donator količina material/storitev kontakt kontaktiral datum dobave objava (da/ne)

delovna skupina koordinira želje po donacijah, zbira sorodne in jih razpršuje. donacije objavljamo na spletni strani. Vprašajte, prosim, donatorja po imenu in če želi biti imenovan v rubriki Donatorji na tovarna.org!
Hvala,

Začetek: 17:00

dvojka

Kot vsak torek, se dobimo na redni ROGovi skupščini. Za moderatorja se je tokrat javil Nova, dnevni red še pride...

05 / 17
Začetek: 18:00

čitalnica v 2. nadstropju

Danes bomo pregledovali in popisovali knjige in ostale medije. Verjetno bomo tudi še kakšno rekli in kaj podebatirali.

Začetek: 20:00
Konec: 23:15

2. nadstropje, desno krilo

Grejpfrut vabi na projekcijo fuzbal finala BARCELONA - ARSENAL . Projekcija bo danes zvecer od 20h naprej v ROGU v drugem nadstropju - desno krilo.
Ob tej priloznosti socustvujemo z zogami, ki bodo prejele silne udarce.

05 / 18
Začetek: 18:05

GALERIJA KRESIJA, STRITARJEVA 6, LJUBLJANA 18.05. OB 18:05

PROSTOR MESTA, PREDSTAVITEV LIKOVNIH USTVARJALCEV AKC METELKOVE MESTA

Predstavniki kapitala in nekaterih medijev pogosto vidijo AKC Metelkovo mesto prostor, ki ga je treba zapolniti. Pri tem bodisi popolnoma prezrejo dejavnosti na Metelkovi, bodisi vidijo mesto kot prostor nevreden elitnega prostora v mestu. Zato je na razstavi načrtno del galerijskega prostora izpraznjen. Izpraznjenost prostora pa ne pomeni popolne praznine v fizičnem smislu, temveč na simbolični ravni izpostavlja vprašanja dojemanja Metelkove mesta, tega specifičnega prostora znotraj mesta in znotraj centrov moči, ki bi radi ta del videli fizično praznega.

Začetek: 19:00
Konec: 20:30

3. desno

gibalna delavnica, vabljeni!

Začetek: 21:00

Menza pri koritu, Metelkova

Vabimo vas, da se udeležite javnega dogodka v organizaciji Mreže za stalni obisk z naslovom Svobodno poletje, ki se bo zgodil v četrtek, 18. maja, v Menzi pri koritu na Metelkovi, s pričetkom ob 21. uri. Vsi vaši prispevki (telefonske kartice za stacionarni telefon, tobak, kava, vitaminske tablete, igrače, knjige, časopisi, igre, športna oprema …) bodo v sklopu stalnih obiskov predani ljudem v Centru. Hkrati pa vas pozivamo, da se dogodka udeležite z idejami, predlogi, iniciativami, mreženjem, uporniškim duhom in solidarnostjo.

www.dostje.org/Prekla

05 / 19
Začetek: 11:00
Konec: 13:00

Lopa civilne zaščite (pred vhodom v halo)

V tovarni smo med spreminjanjem namembnosti naleteli na velike količine arhivskega gradiva iz Tovarne dvokoles in opreme ROG: fascikle, račune, blokce za malico, dnevnike, zapiske, koledarje, strokovno literaturo, prospekte, nalepke, zapisnike ...
Verjetno je ta material ostal v Rogu po naključju in vendar pokriva celotno obdobje delovanja tovarne (od 50-ih do 90-ih let) in je neverjeten vir za preučevanje marsičesa.

Doslej smo posamezniki spontano reševali arhiv pred uničenjem, v petek pa se mu bomo se posebej posvetili.

Zaenkrat so v Skupini za arhiv Tierno, Samo, Mladen in Alenka.
Dobimo se v petek ob 11h. Namen tega delovnega srečanja je

  • urediti začasno odlagališče v lopi civilne zaščite
  • zbrati rešeno gradivo in ga
  • sortirati glede na mesto najdbe
  • se dogovoriti glede nadaljnjih ukrepov.

Če kdo še kaj hrani oz. ve za nahajališče, naj, prosim, sporoči. Vabljeni vsi, ki se arhivom ne morete upreti!

Začetek: 12:30

Medialab/Cyberog

Pred sestavnico o intenetu in radiu se dobimo bolj zainteresirani, skratka tisti, ki radi upravljajo z našim spletnim mestom in ki radi podebatiramo o prihodnjih projektih, kaj je nujno in kaj je dobro in kaj slabo etc etc. :)

vabljeni vsi zainteresirani

Začetek: 13:00
Konec: 23:00

rog2medmrežje

danes mitar kuje krono!

oni dan je paradiral po temnem kravjem rogu z mojo krono, ki je bila del stylinga, katerega predstavitev imam v pon. 22.05.06, v tor. 23.05.06 je dead line oddaje projekta, v sredo pa dogodek poteka!!!!! in razsvetljeval občinstvo našega javnega prostora. Hvala za pomoč!
Ker pa je krona izmučena izpuhtela neznano kam, in loveballoon nima dovolj sape, da bi izdelal novo, je Stane povabil Mitra, da se prostovoljno določi za kovanje nove.
Participacija je dokončna in nepreklicna, lahko pa kdo pride gledat ali stiskat kovaški meh, mitru dolivat pitne vode ali mu prinest kako marendo.

Začetek: 14:00
Konec: 19:00

Medialab/Cyberog

Kot že prejšnjič se bomo posvetili našemu spletnemu mestu, kako deluje, kako ga uporabljati, kako dodati tvoj dogodek, kakšen fin zapis, fotografije in podobno. Zelo uporabno, če hočete promovirati svoj dogodek ali delovanje v Tovarni Rog.

Potem se bomo naučili kako deluje internet v Tovarni Rog, kako imamo povezavo naštimano in podobne stvari, ki bodo vsem pomagale, da se kdaj v temnem rogu znajdejo tudi sami.

Na koncu pa bomo preleteli cel proces izdelave lastnega radia oz radijske oddaje. Za ta del priporočam tudi lastne laptope, če jih imate, kakrsnekoli prenosne snemalce, recimo stare diktafone ali walkmane, minidisc rekorderje in podobno.

05 / 20
Začetek: 16:00
Konec: 18:19

rog2čajna kuhinja

POZOR! Nujno potrebujemo LONCE , EMAJLIRANE ALI LITOŽELEZNE 2L DO 20L PROSTORNINE in različno velike DŽEZVICE IN ZAJEMALKE ter "PROTVANE" (posode - PEKAČE za peko peciva, visokih in nizkih zavitkov, pit, potic, tort) za potrebe začetne delavnice oblikovanja SVEČ!
Zahvaljujemo se vsem darovalcem in ostalo posodo hvaležno odklanjamo v korist potrebščin s seznama nujno potrebnih reči.. (V poštev pride le še posoda (kozarci, lončki ipd.) za mešanje barv, pranje čopičev v razredčilu ...). Zelo dobrodošli tudi STEKLENI KOZARCI S POKROVOM različnih velikosti, za vlaganje ozimnice in shranjevanje marmelad ali pa drobnega potročnega materiala. Prinesite s seboj tudi kake odslužene ali še uporabljane PLETILKE.

05 / 21
Začetek: 11:00
Konec: 19:00

Tovarna Rog

Zopet se dobimo, da se pretegnemo in direktno obdelamo, aktiviramo, spremenimo realnost v drugačno.

Čistili bomo celotno desno krilo dvojke in barvali glavno spalnico. Kot vedno se dobimo ob 11h. Prinesite pitno vodo, kavo in veliko dobre volje.

05 / 22
Začetek: 11:00
Konec: 20:00

Medialab/Cyberog, Galerija Kresija

V okviru razstave/predstavitve bomo videotočili dogajanje v Tovarni Rog v Galerijo Kresija. Cel dan.

Stream bo na voljo tudi drugim internetnim obiskovalcem. Naslov sporocimo naknadno...

------

PROSTOR MESTA, PREDSTAVITEV LIKOVNIH USTVARJALCEV AKC METELKOVE MESTA

Predstavniki kapitala in nekaterih medijev pogosto vidijo AKC Metelkovo mesto prostor, ki ga je treba zapolniti. Pri tem bodisi popolnoma prezrejo dejavnosti na Metelkovi, bodisi vidijo mesto kot prostor nevreden elitnega prostora v mestu. Zato je na razstavi načrtno del galerijskega prostora izpraznjen. Izpraznjenost prostora pa ne pomeni popolne praznine v fizičnem smislu, temveč na simbolični ravni izpostavlja vprašanja dojemanja Metelkove mesta, tega specifičnega prostora znotraj mesta in znotraj centrov moči, ki bi radi ta del videli fizično praznega.

Začetek: 18:00
Konec: 20:00

drugi stuk, Rog

Permanentna skupscina se sestaja vsak ponedeljek ob 18.00

Porocilo Mreze za stalni obisk v Centru za tujce v Velikem Otoku v Postojni.

Naslednji koraki v boju proti centrom za tujce.

Začetek: 18:08
Konec: 21:00

stopnišče in gor-gor-gor

Skozi napisano besedo Srečko Kosovela bo posodil glas never-green-enough Feo Volarič, nepopustljivi avantgardni sužidski krokar. Sledi performans samomora knjige in branje "drugače" objavljenega besedila po vzoru grafitarjev avtorice NEMA(E).Sledil bo ogled projekcije filma Nikola Tesla.

Katmosfero dogodka bo čarala svečava loveballoona.

dogodek:
18:08 - Feo Volarič
18:30 - informans
18:45 - NEMA
19:15 - začetek projekcije Nikola Tesla

V eni knjigi sem prebrala:
"če te že pustijo na miru, je to samo zato, da te lahko jebejo v glavo". Blanka:"Verjamem da je "ŽIVLJENJE LEPO", ne strinjam pa se s svetom v katerega sem zrasla". Premišljeno sem izbrala avtorje in našla skupni imenovalec vseh treh. Srečkove besede so žive "komu mar poet tvojih sanj tvojih spoznanj ljudje hočejo dnarja Za dnar jim je mar.... IN POSTANEJO SUŽNJI SVOJE STRASTI", Feo je človek, ki ti zastavi vprašanje ko te sreča: "kakšno je tvoje srčno stanje?" ga zanima in Nikola "IMEL VSE, ZGUBIL NIČ".

05 / 23
Začetek: 17:00

ROG, 2. nadstropje

Kot vsak torek, se dobimo na redni ROGovi skupščini.