Dogodki

Select event terms to filter by
month | week | table | naštej
Petek Maj 19, 2006
Začetek: 11:00
Konec: 13:00

Lopa civilne zaščite (pred vhodom v halo)

V tovarni smo med spreminjanjem namembnosti naleteli na velike količine arhivskega gradiva iz Tovarne dvokoles in opreme ROG: fascikle, račune, blokce za malico, dnevnike, zapiske, koledarje, strokovno literaturo, prospekte, nalepke, zapisnike ...
Verjetno je ta material ostal v Rogu po naključju in vendar pokriva celotno obdobje delovanja tovarne (od 50-ih do 90-ih let) in je neverjeten vir za preučevanje marsičesa.

Doslej smo posamezniki spontano reševali arhiv pred uničenjem, v petek pa se mu bomo se posebej posvetili.

Zaenkrat so v Skupini za arhiv Tierno, Samo, Mladen in Alenka.
Dobimo se v petek ob 11h. Namen tega delovnega srečanja je

  • urediti začasno odlagališče v lopi civilne zaščite
  • zbrati rešeno gradivo in ga
  • sortirati glede na mesto najdbe
  • se dogovoriti glede nadaljnjih ukrepov.

Če kdo še kaj hrani oz. ve za nahajališče, naj, prosim, sporoči. Vabljeni vsi, ki se arhivom ne morete upreti!

Začetek: 12:30

Medialab/Cyberog

Pred sestavnico o intenetu in radiu se dobimo bolj zainteresirani, skratka tisti, ki radi upravljajo z našim spletnim mestom in ki radi podebatiramo o prihodnjih projektih, kaj je nujno in kaj je dobro in kaj slabo etc etc. :)

vabljeni vsi zainteresirani

Začetek: 13:00
Konec: 23:00

rog2medmrežje

danes mitar kuje krono!

oni dan je paradiral po temnem kravjem rogu z mojo krono, ki je bila del stylinga, katerega predstavitev imam v pon. 22.05.06, v tor. 23.05.06 je dead line oddaje projekta, v sredo pa dogodek poteka!!!!! in razsvetljeval občinstvo našega javnega prostora. Hvala za pomoč!
Ker pa je krona izmučena izpuhtela neznano kam, in loveballoon nima dovolj sape, da bi izdelal novo, je Stane povabil Mitra, da se prostovoljno določi za kovanje nove.
Participacija je dokončna in nepreklicna, lahko pa kdo pride gledat ali stiskat kovaški meh, mitru dolivat pitne vode ali mu prinest kako marendo.

Začetek: 14:00
Konec: 19:00

Medialab/Cyberog

Kot že prejšnjič se bomo posvetili našemu spletnemu mestu, kako deluje, kako ga uporabljati, kako dodati tvoj dogodek, kakšen fin zapis, fotografije in podobno. Zelo uporabno, če hočete promovirati svoj dogodek ali delovanje v Tovarni Rog.

Potem se bomo naučili kako deluje internet v Tovarni Rog, kako imamo povezavo naštimano in podobne stvari, ki bodo vsem pomagale, da se kdaj v temnem rogu znajdejo tudi sami.

Na koncu pa bomo preleteli cel proces izdelave lastnega radia oz radijske oddaje. Za ta del priporočam tudi lastne laptope, če jih imate, kakrsnekoli prenosne snemalce, recimo stare diktafone ali walkmane, minidisc rekorderje in podobno.