Dogodki

Select event terms to filter by
month | week | table | naštej
Ponedeljek Maj 22, 2006
Začetek: 11:00
Konec: 20:00

Medialab/Cyberog, Galerija Kresija

V okviru razstave/predstavitve bomo videotočili dogajanje v Tovarni Rog v Galerijo Kresija. Cel dan.

Stream bo na voljo tudi drugim internetnim obiskovalcem. Naslov sporocimo naknadno...

------

PROSTOR MESTA, PREDSTAVITEV LIKOVNIH USTVARJALCEV AKC METELKOVE MESTA

Predstavniki kapitala in nekaterih medijev pogosto vidijo AKC Metelkovo mesto prostor, ki ga je treba zapolniti. Pri tem bodisi popolnoma prezrejo dejavnosti na Metelkovi, bodisi vidijo mesto kot prostor nevreden elitnega prostora v mestu. Zato je na razstavi načrtno del galerijskega prostora izpraznjen. Izpraznjenost prostora pa ne pomeni popolne praznine v fizičnem smislu, temveč na simbolični ravni izpostavlja vprašanja dojemanja Metelkove mesta, tega specifičnega prostora znotraj mesta in znotraj centrov moči, ki bi radi ta del videli fizično praznega.

Začetek: 18:00
Konec: 20:00

drugi stuk, Rog

Permanentna skupscina se sestaja vsak ponedeljek ob 18.00

Porocilo Mreze za stalni obisk v Centru za tujce v Velikem Otoku v Postojni.

Naslednji koraki v boju proti centrom za tujce.

Začetek: 18:08
Konec: 21:00

stopnišče in gor-gor-gor

Skozi napisano besedo Srečko Kosovela bo posodil glas never-green-enough Feo Volarič, nepopustljivi avantgardni sužidski krokar. Sledi performans samomora knjige in branje "drugače" objavljenega besedila po vzoru grafitarjev avtorice NEMA(E).Sledil bo ogled projekcije filma Nikola Tesla.

Katmosfero dogodka bo čarala svečava loveballoona.

dogodek:
18:08 - Feo Volarič
18:30 - informans
18:45 - NEMA
19:15 - začetek projekcije Nikola Tesla

V eni knjigi sem prebrala:
"če te že pustijo na miru, je to samo zato, da te lahko jebejo v glavo". Blanka:"Verjamem da je "ŽIVLJENJE LEPO", ne strinjam pa se s svetom v katerega sem zrasla". Premišljeno sem izbrala avtorje in našla skupni imenovalec vseh treh. Srečkove besede so žive "komu mar poet tvojih sanj tvojih spoznanj ljudje hočejo dnarja Za dnar jim je mar.... IN POSTANEJO SUŽNJI SVOJE STRASTI", Feo je človek, ki ti zastavi vprašanje ko te sreča: "kakšno je tvoje srčno stanje?" ga zanima in Nikola "IMEL VSE, ZGUBIL NIČ".