Dogodki - Filter: dogodek

Select event terms to filter by
month | week | table | naštej | view all
Petek Oktober 27, 2006
Začetek: 00:00
Konec: 00:00

območje Roga

Vse uporabnice in uporabnike Roga obveščamo, da bo delovanje septembra in oktobra zaradi snemanja TV filma Francija Slaka moteno na naslednjih lokacijah:
Menza (Hiša cvetja), Info točka/ Kapelica/ Bivši arhiv, Stopnišče, Multimedija (2.nad. desno), Sonoria (1.nad. desno), Dvorana (pritličje levo), Skladišče 27;

O natančnih terminih vas bomo obveščali čim bo mogoče.

Hvala za razumevanje in lep pozdrav

Simon

Začetek: 12:00
Konec: 16:00

Kabinet (notranje dvorišče Galerije Škuc), Stari trg 21

Vabljeni na podaljšano nemo predavanje, projekt Alenke Pirman v produkciji tovarne Rog, ki poteka v Kabinetu Društva za domače raziskave na notranjem dvorišču Galerije Škuc (Stari trg 21).
Predavanja se je moč udeležiti po dogovoru - pišite na info na ddr.si ali pokličite 051 345 821. Nauk bomo sklenili z dnevom odprtih vrat v petek, 27. oktobra od 12. do 16. ure. Pridite!

Tovarna Rog
Od 25. marca letos v tovarni Rog na Trubarjevi ulici v Ljubljani poteka začasna sprememba namembnosti prostorov. 7000 m2, ki so v lasti Mestne občine Ljubljana in so že 15 let prepuščeni propadanju, številni posamezniki in skupine samoiniciativno usposabljajo za neodvisno produkcijo nepridobitnih kulturnih in socialnih vsebin. Ena od dejavnosti, ki potekajo že od samega začetka, je tudi vzpostavljanje in skrb za arhiv nekdanje Tovarne dvokoles in opreme "Rog". Alenka Pirman aktivno sodeluje pri zbiranju in ohranjanju dokumentov, ki jih je še moč najti v tovarniških prostorih. Gre seveda za poškodovane, nepopolne in naključno zbrane materiale, ki so jih delavci tovarne ob preselitvi na drugo lokacijo pustili za seboj. Vendar pa zbrano gradivo pokriva celotno obdobje delovanja tovarne (od 50. do 90. let) in je zato dragocen vir za vsakovrstne razmisleke.