Dogodki

Select event terms to filter by
month | week | table | naštej
Sreda Februar 03, 2010
Začetek: 19:00

SC ROG, Trubarjeva 72, 1000 Lj, Slo, EU

Sreda, 3. februarja ob 19ih v Socialnem centru Rog, Trubarjeva 72.

Predstavitev ČKZ Horizont bojev: na lateralah, mejah in marginah

__________________________________________________________________
Sam strateški pomen migracij tako za kapitalistični projekt vzpostavitve stabilnega globalnega gospostva, kot za projekt konstituirajočega upora proti njemu, je narekoval kvalitativen skok v obravnavanju migracij v tej številki.
Botruje mu ugotovitev, da projekt kritike migracijskih politik ne zadostuje. Kritika mora biti obenem projekt. Projekt radikalne transformacije sveta. Zato smo se ugnezdili v subjektiviteti migrantov in njihovemu protagonizmu.
Protagonizem pomeni, da lahko v subjektiviteti izkoriščanih in podrejenih najdemo prakse, ravnanja in vednost, ki artikulirajo kritiko globalnega kapitalističnega sistema in elemente za gradnjo kontra moči.

......................................................................................................................

Začetek: 22:00

koncertna

marmelada kot vsako sredo

Tokrat bo otvoritev karaok potekala v socialnem centru ob 19h, kjer ga bomo jamali v debati s socialnim centrom, ki bo predstavil poročilo o svojem delu, ki so ga izdali v Časopisu za kritiko znanosti. Okrog 22h se bo jam premaknil v koncertno dvorano.

Že več kot tri leta se dogajajo karaoke-jamsessioni (po domače karaoke) v Rogu vsako sredo z redkimi izjemami. V tem času sta bili mogoče dve ali največ tri srede, ko karaok ni bilo.