mezzoforte glasbena delavnica

Poslal-a ThDi, Pon, 21/09/2020 - 23:05
24 Sep 2020 - 17:00 || 24 Sep 2020 - 19:00

cirkus

Delavnica je namenjena glasbenikom, glasbenim učencem in ostalim, ki hočete razširiti svoje glasbeno znanje in popestriti svoje izkušnje v izvajanju glasbe. Predhodno glasbeno znanje za udeležbo na delavnici ni potrebno.

Poleg grobe obravnave osnovnih glasbenih konceptov (ritem, melodija, harmonija), ki se lahko tudi poglablja, postavljamo poudarek na komunikacijo med glasbeniki v skupini in na izražanje spontanih glasbenih idej posameznikov. Delavnica ni omejena na določeno glasbeno zvrst. Upoštevali bomo predloge in glasbene želje udeležencev delavnice. Prav tako je delavnica priložnost za srečevanje, spoznavanje novih ljudi in igranje z njimi.

Delavnico bo vodil Thierno Diallo, ki bo nastopal predvsem v vlogi usmerjevalca toka dogajanja. Radi vidimo, da udeleženci tudi sami aktivno sodelujete z idejami in izvirnimi zamislimi, če so le te konstruktivne. Za tiste pa, ki ste na začetni stopnji ukvarjanja z glasbo, lahko vodja delavnice nastopa v vlogi mentorja. K delu pristopamo sproščeno s priporočilom, da napake v izvedbi niso možne, karkoli že zaigramo.

Glasbeni talent in posluh sta relativna koncepta, ki ju je težko natančno opredeliti. Poseben izziv nam predstavljate tisti, ki si želite peti, muzicirati ali se kako drugače aktivno ukvarjati z glasbo, pa bodisi zaradi osebnih razlogov ali zaradi okolice mislite da tega niste sposobni. Posebno vabilo je nameljeno prav vam. Uspešno smo prebili že kar nekaj takih pregrad in blokad. Verjamemo, da smo vsi, ki znamo govoriti, sposobni za glasbo. S tem nočemo od obiska odvrniti ostalih, ki bolj zaupate v svoje sposobnosti. Vsi ste dobrodošli!!! K udeležbi ste vabljeni tudi bolj izkušeni glasbeniki in glasbeni navdušenci, da z nami delite svoje znanje in ga popestrite.

Če bo razlika med predhodnim znanjem udeležencev kljub sproščenemu pristopu prevelika, da bi lahko vsi napredovali in širili svoje glasbeno znanje, bomo naslednje delavnice organizirali za različne stopnje predznanja posebej. Vedno obstaja tudi možnost dogovora za individualne delavnice. Za prvič je pa dobro, da se lahko spoznamo kar tako, vsi skupaj. To je lahko tudi priložnost za sestavljanje novih zasedb in bendov, ki bodo delovali tudi po zaključku delavnice.

PRINESI SVOJE INSTRUMENTE IN/ALI POTREBŠČINE!!!

Jazz klub Mezzoforte, Freestyle Karaoke & Jam Session - NAVODILA ZA UPORABO

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | koledar Delavnica