zadnja skupščina v Rogu, 29.11.2009

Sklicujem

ZADNJO SKUPŠČINO V ROGU, 29.11.2009 ob 18h

Naj bo to priložnost, da se poleg druženja in dogovarjanja, na katerih se folk izjasni glede svojega mnenja o situaciji v Rogu in o možnostih za prihodnost, naredi dogodek, kjer lahko folk sodeluje s svojimi kreativnimi potenciali. Čez dan se lahko odvijajo delavnice, jaz bom imel glasbeno delavnico. Lahko se naredi filmski festival filmov o Rogu in nenazadnje samo skupščino po njej pa recimo večerjo. Zna past tudi kakšen koncert. Jam? Predlagam posvetovalni sestanek za pripravo zadnje skupščine naslednji teden. Kdaj imaš čas?

ThDi's blog | 1 komentar

POZIVNICA NA JAVNI DOGADJAJ "NITI S DRZAVOM NITI S TRZISTEM"‏

Povodom dodjele Nobelove nagrade za ekonomiju Elinor Ostrom, inicijativa Komunal organizira javni događaj:

NITI S DRŽAVOM, NITI S TRŽIŠTEM

PETAK, 30.10.2009 u 19:00 –bivša tvornica Medika

Kada bi se urbani pokreti usmjerili prema zahtjevu preuzimanja sredstava za proizvodnju u gradu i preuzimanju sredstava za upravljanje gradom otvorila bi se mogućnost za razvoj zajedničkih ili komunalnih dobara koje za svog subjekta nositelja ne bi imale niti državu niti tržište nego zajednicu, kooperaciju, grupu odnosno u konačnici sam pokret.

Niti s državom niti s tržištem“ čuvena je fraza politologinje Elinor Ostrom, ovogodišnje dobitnice Nobelove nagrade za ekonomiju koja je svoj rad posvetila istraživanju modela upravljanja zajedničkim dobrima putem raznih samoorganiziranih zajednica.

Ovom tribinom želimo otvoriti raspravu o pitanju je li proučavanjem klasičnih oblika korištenja i upravljanja komunalima moguće pronaći pravedniji pristup organiziranju grada? I ako je moguće, da li su današnji urbani pokreti u mogućnosti razviti kooperativne institucije koje bi bile sposobne upravljati takvim prostorima?

Ove hipoteze istražit ćemo u bivšoj tvornici Medika u Zagrebu, jednom od mogućih mjesta koja upravo prolaze svoju tranziciju prema zajedničkom urbanom prostoru.

Događaj se sastoji od niza višemedijskih prezentacija i javne tribine kao okosnice samog događaja:

ThDi's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

*Rog-O-ziN - Študenti socialnega dela zahtevajo plačano pripravništvo

Študenti Fakultete za socialno delo so se zaradi neurejenega pripravništva odločili oditi na ulico. Organizirali so namreč javni shod, ker država še vedno ni uredila problematike pripravništva in obveznih praks. S tem problemom se srečujejo tudi diplomanti Fakultete za farmacijo, Fakultete za upravo, Pedagoške fakultete in Filozofske fakultete. Študentje želijo s shodom opozoriti na nevzdržno stanje, ki diplomantkam in diplomantom socialnega dela onemogoča zaposlitev na področju, za katerega so se izobraževali.

times.si - klikni za povezavo
siol.net - klikni za povezavo
novice24.com - klikni za povezavo

kaptive's blog | 4 komentarji | preberi več

Fw: Fw: Fw: Pocistimo Slovenijo v enem dnevu

Tretjega maja 2008 so Estonci izvedli najbolj ambiciozno prostovoljsko akcijo vseh casov. Zadali so si, da bodo drzavo ocistili vseh divjih odlagalic in to v enem samem dnevu.
Zbralo se je vec kot 600 prostovoljcev in pripravilo promocijsko kampanjo, ki je prepricala vec kot 50.000 Estoncev, da so stopili skupaj in na dan akcije ocistili Estonijo odpadkov.
Njihova zgodba je inspiracija tudi za vse nas. V Sloveniji se ustanavlja tim, ki bo ponovil to veliko zgodbo, na pomlad 2010. Vendar pa nam ne more uspeti brez tvoje pomoci.
Potrebujemo ljudi kot si ti, ki bi postali nasi partnerji. Prav vsakdo od nas ima doloceno znanje, ki nam bo pri pripravi te velike akcije lahko v pomoc. Pridruzi se nam!

Tu je članek o akciji, ki so jo izvedli Estonci.
Tu je link do filmcka o akciji, ki so jo izvedli Estonci.
Poglejte si ga ! Res neverjetno, kaj pomeni posameznik, ko se zdruzijo moci....
ce bi se rad/a pridrzil/a skupini prostovoljcev, lahko pises kar na 5raholc@gmail.com.
Vse lepo!

ThDi's blog | 4 komentarji

Apel proti ukinitvi MGLC

Spoštovani!

Prosimo vas, da s pismom pozovete Mestno občino Ljubljana, naj ne ukine Mednarodnega grafičnega likovnega centra, kajti načrtovana združitev z Arhitekturnim muzejem Ljubljana ni strokovno utemeljena.

Spodaj priloženo pismo je predloga, ki jo lahko po želji dopolnite. Prosimo, da pismo pošljete na naslov zoran.jankovic@ljubljana.si in kopijo v vednost na naslov info@mglc-lj.si

Hvala za vašo podporo,

vaš MGLC

-----------------------------------------------------------

APEL PROTI UKINITVI MGLC

Nasprotujemo nameri Mestne občine Ljubljana, da ukine MGLC in njegove aktivnosti združi z Arhitekturnim muzejem Ljubljana v novi zavod Arhitekturni in grafični muzej Ljubljana. MGLC je v letih delovanja podpiral umetnike in bil nepogrešljivi del umetnostne mreže za vse ljubitelje umetnosti in vse, ki se strokovno ukvarjajo z umetnostjo. Mednarodno je uveljavil likovno dejavnost Ljubljane in Slovenije in naš prostor obogatil z ustvarjanjem umetnikov z vsega sveta.

barabara's blog | 1 komentar | preberi več

Tutti Frutti Cinema


Vsak petek ob 20:00 v Socialnem centru Rog:

16.10.2009 METROPOLIS (Fritz Lang, Nemčija, 1927)
23.10.2009 The Hurricane (Norman Jewison; ZDA, 1999)
30.10.2009 BOPHA! (Morgan Freeman ZDA, 1993)

V času, ko smo za ogled filma vse bolj prisiljeni na izbiro med za budget škodljivim, na piščančjo farmo spominjajočim, neonsko sterilnim in v javno zakamufliranim privatnim, ki nas skrbno kanalizira v topoumnost in izumrtje domišljije na eni strani, ter atomizirano, na privatnost obsojeno in z vse večjo kriminalizacijo pretečo aktivnost na drugi, je nastopil trenutek, ko se moramo stvari lotiti drugače!

solidarity's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več