Varna hiša za otroke

Posredujem...

Pozdravljeni

v Grosuplju

se je odprla ' Varna hiša za otroke'. Gre za hišo kjer bivajo otroci brez staršev, zapuščeni, zlorabljeni in pomoči potrebni otroci.

Trenutno se zbirajo oblačila za bratca, dvojčka, potrebujeta oblačila za starost 4-5let.Če bi kdorkoli imel kakršna koli oblačila, ki bi jima prišla prav.. v akcijo!

Ravno tako zbirajo tudi vso drugo opremo in oblačila za otroke vse starosti. Tako, da prosim preglejte malo svoje omare, kleti, premečite škatle z igračami in podarite kaj za otročičke v varni hiši.

p.s
Še to.... pošljite informacijo tudi svojim znancem, prijateljem....

kaptive's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Zoranu Jankoviču, županu Mestne občine Ljubljana

Ljubljana, 14. december 2008

Spoštovani g. župan!

Nevidni delavci sveta (IWW) smo avtonomna iniciativa za novo delavsko gibanje. Pred nekaj dnevi je naš komaj petindvajsetletni tovariš tragično umrl na gradbišču Vegrada »Celovški dvori«. Umrl je na gradbišču, na katerem rastejo stanovanjski bloki, v katerih ste se v imenu MOL nedavno odločili kupiti stanovanja.

V IWW že dolgo raziskujemo, kakšen je položaj delavcev sveta (oz. kot se jih običajno označuje: migrantskih delavcev) v Sloveniji, ki so večinoma zaposleni v gradbeništvu. Ugotavljamo, da delajo v skrajno izkoriščevalskih pogojih. Njihovo težko fizično delo je sramotno malo plačano, delavcem kradejo nadure, delati morajo preko dovoljenega delovnega časa, ne upošteva se pravil o varnosti pri delu, delavcem se ne plačuje zdravstvenega in pokojninskega zavarovanja, disciplinira se jih z rasističnimi in poniževalnimi metodami, prebivajo v človeka nedostojnih razmerah, niso sindikalno organizirani itd. Kombinacija viznega režima in kvotnega sistema je vir tega sistemskega nasilja, ki se izvaja nad delavci sveta. Najbolj grozljive posledice tega nasilja pa se kažejo v smrtnih žrtvah in telesnih poškodbah delavcev sveta. Sistem izkoriščanja delavcev sveta na eni strani prinaša delodajalcem in investitorjem znatne dobičke. Po drugi strani pa omogoča, da se prebivalci Slovenije vozimo po avtocestah, obiskujemo prireditve v kulturnih, umetniških ali športnih objektih, prebivamo v novih stanovanjih. Nenazadnje je prav ta sistem izkoriščanja omogočil, da je lahko MOL kupil stanovanja v »Celovških dvorih« po kar za polovico nižji ceni.

barabara's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

»KRITIČNA ZNANOST ALI KRIZA ZNANOSTI?« Simpozij ob 35. obletnici Časopisa za kritiko znanosti

PETEK, 19. DECEMBRA OB 18IH V SOCIALNEM CENTRU ROG, TRUBARJEVA 72

Časopis za kritiko znanosti, domišljijo in novo antropologijo

vabi na okroglo mizo

»KRITIČNA ZNANOST ALI KRIZA ZNANOSTI?«

Podobno kot drugod tudi evropska znanstvena politika vse bolj izpodriva in preprečuje nastanek kritične misli in s tem razvoj alternativnih konceptov, rešitev in praks.
Sodobni trendi znanstvene politike kažejo, da si oblast znanost zamišlja kot legitimacijsko sredstvo za svoje politike, in zato prav nič ne preseneča, če znotraj samega polja znanosti utrjuje hegemonijo kvantificiranja in valoriziranja preko točkovanja objav v izbranih revijah in indeksih, ki so večinoma v lasti zasebnih korporacij z jasno ideološko paradigmo, s čimer se izključujejo različne teoretske prakse ter različna geografska in jezikovna okolja. Pri tem ne gre več za valorizacijo, ampak za čisto pravo hierarhizacijo in diskriminacijo znanstvenikov in raziskovalcev, tem in vsebin, hierarhizacijo, ki se zaostruje tudi preko habilitacijskih meril, ki vse bolj spodbujajo tekmovalnost in tematsko ter jezikovno prilagajanje znanstvenega dela hegemonskim usmeritvam. Posledica teh politik je naraščajoča unificiranost in dogmatskost, s tem pa vse večja oddaljenost znanosti od preizpraševanja ključnih predpostavk lastne intervencije v družbi. Ne zanima je kontaminacija, ampak ekstrakcija, ne zanima je kritična misel, ampak politična legitimacija, zato postaja vse bolj (post)kolonialistična in kot taka del problema in ne rešitve.

barabara's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

VIZA ZA BUDUĆNOST, 12. ODDAJA, NA RADIO ŠTUDENT, 89.3 MHZ

+ podpisovanje peticije IWW se nadaljuje...
+ nesreče na gradbiščih: odgovornost podjetij, komemoracija za Adisa Lagundije, ki je umrl 10. decembra na gradbiscu Vegrada, Celovski dvori.
+ kaj so zmenili inspekciji glede položaja migrantskih delavcev
+ sramotno obvestilo sindikata Vegrada (del ZSSS)
+ pa dobra glasba...

attachment | moonflower's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj

BY DEFAULT HARDKORKONCERT

9 Jan 2009 - 22:00

Koncertna dvorana Tovarne ROG, Trubarjeva 72, 1000 Ljubljana

BY DEFAULT

http://www.myspace.com/bydefaultband - klikni za stran

SHALLOW END

http://www.myspace.com/shallowendmusic - klikni za stran

BREEDLOCK

Vabljeni Vsi!
Vstopnine Ni!

-------------------------------------------------------------

opomba

BREEDLOCK niso utegnili nastopiti!

1 komentar | koledar

Skupina udruga i nezavisnih kolektiva "MEDIKA" - Priopćenje za javnost

To sem dobil od Mazinge:
"Ovaj dopis slažemo u ime dosadašnjih korisnika napuštene tvornice "Medika" u Pierottijevoj ulici u Zagrebu . Najstarija i možda najbrojnija udruga među njima je Autonomni kulturni centar "Attack", koji je svojevrsni inicijator korištenja jednog od praznih gradskih prostora, budući da je godinama na ulici.
U ponedjeljak 24/11/08 u ranim jutarnjim satima u prostor su došli predstavnici Gradskog ureda za upravljanje imovinom s nalogom da dolaze provjeriti strujne instalacije. Bili su u pratnji 15-ak djelatnika zaštitarske tvrtke i bez električara. Osobe zatečene tamo policija je privela na obavijesni razgovor (4. po redu) dok su im stvari za to vrijeme počeli bespravno iseljavati van. Tu opremu čine slike iz galerija, fotografska oprema, muzički instrumenti, pojačala, zvučnici, žonglerska oprema, alati…kojima vrijednost koje prelazi 100.000,00 kn. Ubrzo su se počeli skupljati i ostali korisnici prostora koji su spašavali opremu od kiše.

ThDi's blog | 1 komentar | preberi več

Video: KOMBINATKE@Rog

Zmešan garažni ženski pevski zbor KOMIBNAT (http://kombinatke.blogspot.com), 19. september 2008, Dvorana Vzdihljajev: Kombinatke V Rogu

SunYa's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj

DostJE! televizije 4.12.2008 ob 20h SC ROG

DostJE! televizije 4.12.2008 ob 20h SC ROG

Granito de arena (2005,režija Jill Friedberg)

Uničevanje javnega šolstva in privatizacijo so v Mehiki vedno spremljale sence ljudskega upora, ki so jo sestavljali učiteljski sindikati, študentje, delavci in staroselske organizacije (več na www.corrugate.org).

www.dostje.org

partija's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj