kaptive's blog

Politiki opravičite se delavcem, zaposlenim, vsaj za 1. maj!

posredujem....................................

Najprej se nam je zgodila »zakonita prihvatizacija« skupnega družbenega premoženja, brez dejanskega osebnega plačila, kar je kraja. To je omogočila predvsem leva politika in stroka, kasneje pa še desna. Rektor univerze, minister, profesor pedagog, ekonomist Jože Mencinger je v tranziciji menedžerje javno spodbujal k »privatizaciji« družbenega premoženja, ko je za Gospodarski vestnik leta 1996 izjavil: »Če bi bil sam direktor in bi videl, da mi grozi izgubiti vse, kar
imam in za kar sem se trudil desetletje ali več, bi namreč tudi sam poskušal

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Nikola Tesla - Intuicija


http://www.youtube.com/watch?v=5cKhHpO35pE

"Теория невероятности" - Интуиция: Никола Тесла (2005)

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Jugokotiček: Cirilice ni ustvaril Ciril

Jugokotiček: Cirilice ni ustvaril Ciril

http://glavca.blog.siol.net/2012/04/08/cirilica-pisava/

Pa tudi njegov brat Metod je ni. Preden bi kdo pomislil na to, naj potrdim, da s to trditvijo nočem zanikati ali utopiti v pozabi še enega dejstva iz zakladnice slovanske zgodovine. Prav nasprotno, upreti se želim temu procesu brisanja in pozabljanja slovanske zgodovine, ki v Evropi poteka že tisočletje.

Posledica tega procesa je ta, da tudi med Slovani ne obstaja jasna predstava o slovanski zgodovini. Menijo/menimo, da je naša zgodovina nepomembna, da so naši predniki na Balkan prišli kot totalni bumbarji in da sta slovanske narode do današnjih dni kolikor toliko dvignila le germanski in romanski vpliv. Trenutno smo na točki, ko bi večina ugibala, da je bil stvaritelj cirilice Ciril, čez nekaj let pa bodo iz učbenikov slovenščine vrgli še tisti odstavek, ki omenja Cirila in Metoda, saj si učenci vendar ne morejo zapomniti toliko vsega.1

attachment | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Joga in nacionalizem

http://iatromantis.blog.siol.net/2012/04/01/joga-in-nacionalizem/

Joga in nacionalizem
(haïku aforistični cyber zen humor)

V knjigi ‘Yoga Body‘, Mark Singleton razišče presenetljivo zgodovino razvoja moderne trans-nacionalne joge, ki jo poznamo kot serijo strogih pozicij telesa, za katere uporabljamo tudi ime āsana. A že samo ime asana v sanskritu pomeni ‘sedeči‘, ‘usesti se‘, saj je namreč ime mojstrstva sposobnosti sedeti popolnoma pri miru. Prav tako v učbenikih joge izdanih pred drugo svetovno vojno asan skoraj ne najdemo ali pa so stroge telesne poze objekti moralnega nezaupanja, gnusa in morbidne fascinacije – tako imenovani jogini, ki so jih izvajali, pa so mnogokrat videni kot fakirji haṭha yoge. Mark se odloči izvedeti zakaj smo prišli do popolnega nasprotja prvotno spokojne mentalne vaje v napeto, fizično omejeno pozo, ki (lahko) prinaša zdravje.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Komad dneva: ZION TRAIN (Unreleased Vocal Versions)


few bits of unreleased vocal - more to come soon!

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj

Talk:Teza podatkov _ The Weight of Data - Jer Thorp (TEDxVancouver)


http://www.youtube.com/watch?v=-q6aA5qdCzU

Jer Thorp is an artist and educator from Vancouver, Canada, currently living in New York. Coming from a background in genetics, his digital art practice explores the many-folded boundaries between science and art. Recently, his work has been featured by The New York Times, The Guardian, Scientific American, The New Yorker, and the CBC. Thorp's award-winning software-based work has been exhibited in Europe, Asia, North America, South America, and Australia and all over the web. Most recently, he has presented at Carnegie Mellon's School of Art, at Eyebeam in New York City, and at IBM's Center for Social Software in Cambridge. He is currently Data Artist in Residence at the New York Times, and is an adjunct Professor in New York University's ITP program.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Matic Munc in Natalija Markač za rešetkami + izjava Matica Munca

Danes zjutraj je na svojem Facebook profilu Matic Munc objavil tudi naslednji zapis, ki ga spodaj objavljamo v celoti:

Obtožujem!

Obtožujem! Slovenske vlade do današnjega dne, ki so področje "sociale in družine" odrivale na stranski tir, ga tlačile v kategorijo denarnih transferjev ter nikoli niso vsebinsko posegle v sistem zaščite otrok v Sloveniji, ki je birokratski in neučinkovit. Pomanjkanje strokovne argumentacije ima za posledico šepavo zakonodajo in dodatne zlorabe oškodovanih otrok.

Obtožujem! Slovenske strokovne delavce na centrih za socilano delo pomanjkanja strokovnega poguma in hrbtenice. Prenašajo dodajanje novih nalog in ne dvignejo glasu v obrambo svoje stroke. Težke primere pogosto obravnavajo strahopetno in nestrokovno ter se izogibajo odgovornosti, ki jim jo nalaga država.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več
XML novice