ThDi's blog

DUHEC MED LJUDMI

plesna predstava
svetovna premiera
2. in 3. november letos ob 20h,
oder Španskih borcev v Ljubljani

Vzeto primarno je ples osebno sanjarjenje, ki se izliva v izziv: ali ga je možno podeliti z ljudmi? Naslov je povzet iz intervjuja z Japonskim mojstrom Butoh plesa Kazuo Ohnom, ko je plesal v Braziliji. Po njegovi navdušujoči predstavi, je Ohno povedal intervjuvalcu, da je med občinstvom v gledališču videl Duhove med Ljudmi na sedežih in da je uprizarjal z njimi. Če je v plesni predstavi moč sprejeti tako osebna sanjarjenja in jih podeliti z občinstvom, potem rečemo, da je ta predstava dobra.

postavitev, izbira giba
Ryuzo Fukuhara....

1 komentar | preberi več

Posredujem...THE GHEN TE RABI!!!!‏ KD Bistrica ob Sotli v soboto, 25.9. ob 20.00 ZAČNE SE TOČNO!!!

Zaletava, pardon, zagnana skupina The Ghen snema spot. Imamo vse; profi kamero, žerjav zanjo, vlakec zanjo, ekipo, ki vključuje režiserja, kamermana, kostumografinjo, vizažistko (to je tista, ki pudra uboge ličil nevajene degene), prvega asistenta režije, drugega asistenta režije, asistenta prvega asistenta režije itd. ipd. Vse kar še rabimo si TI!

1 komentar | preberi več

Za obnovo Roga 30 milijonov evrov manj

Ljubljana - Razpis javno-zasebnega partnerstva za Center sodobnih umetnosti (CSU) Rog bodo na Mestni občini Ljubljana (MOL) objavili predvidoma do konca tega meseca. "Območje, ki ga razpisujemo za javno-zasebno partnerstvo, je nekoliko manjše, kot je bilo predvideno lani, saj razpisujemo to, kar je v lasti MOL. Tako se predvideva le izgradnja Centra sodobnih umetnosti in podzemnih garaž," je povedal Uroš Grilc z oddelka za kulturo na občinski upravi. Vrednost vložka občine se ni bistveno spremenila in znaša skoraj 18 milijonov evrov, za kar bo MOL med drugim zagotovila zazidljivo zemljišče na območju tovarne Rog, ekološko sanacijo celotnega območja, rušitve objektov, izdelavo geotehnične in hidrološke raziskave za celotno območje ter vso drugo potrebno dokumentacijo za obnovo Roga. Opazno se je v kupčiji zmanjšal vložek zasebnika, saj namesto lani načrtovanih 62 milijonov evrov znaša "le" 33 milijonov. Tako je letos celotna investicija v projekt vredna okoli 30 milijonov evrov manj kot lani.
Na MOL tudi dopuščajo, da se lahko po pogovorih z bodočimi zasebnimi partnerji razmerja med predvidenimi deleži spremenijo. "V primeru negativne razlike med vložkom in končno vrednostjo javnega dela projekta bo ljubljanska občina zagotovila dodatne vire sredstev ali pa zmanjšala obseg javnega dela projekta," še razlaga Grilc in dodaja, da na občini v skladu s pismom o nameri med njimi in kulturnim ministrstvom predvidevajo tudi črpanje finančnih sredstev iz proračuna ministrstva in kohezijskih skladov, ki pa lahko do leta 2012 dosega največ 3,5 milijone evrov.
Jasno je sicer, da projekt Rog v letošnjem letu ne bo končan, kot si je zastavil župan Zoran Janković, bodo pa na občini še letos pridobili gradbeno dovoljenje, da bi se obnova lahko začela takoj po izbiri zasebnega partnerja in pravnomočnosti dovoljenja. Predvidoma naj bi bila torej center Rog in garaža končana v dveh letih. jk

Dnevnik, 12. junija 2010, str.10

4 komentarji

FW: Prošnja za pomoč v vodstveno-logističnem centru‏

Dragi prijatelji akcije Očistimo Slovenijo v enem dnevu!
V zadnjih dveh oz. treh tednih do akcije bomo v vodstveno-logističnem centru v Ljubljani potrebovali večje število prostovoljcev, ki bi pomagali naši logistični ekipi pri izvedbi logistike na nacionalnem nivoju.
Pomoč bi obsegala:
- telefonsko podporo lokalnim organizatorjem
- spremljanje poteka akcije po posameznih regijah in občinah
- posredovanje informacij udeležencem in prostovoljcem, ki se bodo vključili na dan akcije
- pomoč pri pakiranju paketov z vrečkami, letaki in rokavicami za posamezne občine.
- pomoč pri pripravi in izvedbi logističnih načrtov

V logističnem centru imamo na voljo 20 mobilnih telefonov, ki jih je za čas akcije posodilo podjetje Debitel in dva računalnika, potrebovali pa bi vsaj 20 prostovoljcev.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

54. nova anatomija/ BH Radio 1/Ponedjeljak 15.03. u 20h‏

omladinski program BH Radija 1, ponedjeljak, 15.mart 2010 u 20h live stream:

mms://media.bih.net.ba/bhradio1

(napomena: Pazi, da ti res izpiše mms in ne http!!)
U novom izdanju predstavljamo nova izdanja za Bambi Molesters i Multietničku Atrakciju, prisječemo se zagrebackog sastava Invisible Ghost Luigi i slusamo još Hare, Fake Madonna Underwear, Arhangel. Pjesma emisije: Legen-Podravska polka
Urednik i voditelj: Dragan Vukovic aka DJ Vuk

12 komentarjev | preberi več

Fukte, SuburbanWhole, MinimalBastard v oddaji Tranzistor RTVslo, 11.12.2009

Prispevek je
v 7. oddaji Tranzistor RTV Slo z dne
11.12.2009 v rubriki Kljubovanje, ki traja
od 29:45 do 31:50 oddaje.

TranzistorLink

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj
XML novice