ThDi's blog

Let's do it v Sloveniji!

Tretjega maja 2008 so Estonci, majhna pribaltska država z 1.3 milijonao ljudi, izvedli najbolj ambiciozno prostovoljsko akcijo vseh časov. Zadali so si , da bodo državo očistili vseh divjih odlagališč in to v enem samem dnevu. Za uresničenje načrta bi potrebovali 40.000 prostovoljcev, vprašanje pa je bilo, kako se tako velike kampanje lotiti.
Prvi korak je bil zbrati skupino ljudi, ki so vsi močno verjeli, da je tak projekt mogoče izpeljati. V začetnih tednih se je tako zbralo 20 drznih, ta številka pa je na koncu narasla na kar 620 prostovoljcev. Povabili so tudi najboljše strokovnjake in tako ustvarili tim, ki je bil sposoben izpeljati nekaj tako velikega.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Fw: Fw: Fw: Pocistimo Slovenijo v enem dnevu

Tretjega maja 2008 so Estonci izvedli najbolj ambiciozno prostovoljsko akcijo vseh casov. Zadali so si, da bodo drzavo ocistili vseh divjih odlagalic in to v enem samem dnevu.
Zbralo se je vec kot 600 prostovoljcev in pripravilo promocijsko kampanjo, ki je prepricala vec kot 50.000 Estoncev, da so stopili skupaj in na dan akcije ocistili Estonijo odpadkov.
Njihova zgodba je inspiracija tudi za vse nas. V Sloveniji se ustanavlja tim, ki bo ponovil to veliko zgodbo, na pomlad 2010. Vendar pa nam ne more uspeti brez tvoje pomoci.
Potrebujemo ljudi kot si ti, ki bi postali nasi partnerji. Prav vsakdo od nas ima doloceno znanje, ki nam bo pri pripravi te velike akcije lahko v pomoc. Pridruzi se nam!

Tu je članek o akciji, ki so jo izvedli Estonci.
Tu je link do filmcka o akciji, ki so jo izvedli Estonci.
Poglejte si ga ! Res neverjetno, kaj pomeni posameznik, ko se zdruzijo moci....
ce bi se rad/a pridrzil/a skupini prostovoljcev, lahko pises kar na 5raholc@gmail.com.
Vse lepo!

4 komentarji

SIMPLICISSIMUS SIMPL v Rogu, 2.8.2009 videolink

barbaraBulatovicvideo.blogspot.com
je zbirka posnetkov nastalih v produkciji Barbare Bulatović.
Posnetki s spredstave Simplicissimus Simpl v Rogu so v prispevku z naslovom KinderSimpl.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj

SIMPLICISSIMUS SIMPL lutkovna predstava, 2.8.2009 v Rogu

Ulična lutkovna predstava

Simplicissimus Simpl

po Grimmelshausenovem romanu
Simplicissimusove pustolovščine

v režiji Barbare Bulatović
se bo začela danes,

v nedeljo, 2.8.2009 okrog 19h na dvorišču Roga

Nastopajo:
Barbara, Sebastien, Tana, Mark, Lana, Thierno

simpl - VIDEO LINK

www.simpl-simpl.net- BLOG LINK

1 komentar

OBVESTILO O VZPOSTAVITVI RAZLIČNIH PRODUKCIJ V KONCERTNI DVORANI TOVARNE ROG

Že dolgo časa ni bilo nobenega poročila o delovanju koncertne dvorane tovarne Rog. Zadnje poročilo je poročalo o programu do junija 2008, vendar je to poročilo izginilo z Rogove spletne strani zaradi nepojasnjenih razlogov. Na podlagi teh poročil je sklepanje o produkciji v koncertni dvorani nepopolno in pelje do napačnih zaključkov. V tem sporočilu bom probal pojasnit sedanje stanje in dogajanje v koncertni dvorani tovarne Rog in razloge za to.

Rogor produkcija se je vzpostavila 17.1.2009 (povezava do objave vzpostavitve Rogora) kot odgovor na zahteve, da se ta način dela, ki je v skladu s pravili začasne uporabe prostorov bivše tovarne Rog, katera priporoča skupščina začasnih uporabnikov Roga, ne izvaja več v celoti in da se dopušča vedno več izjem, ki tako lahko postanejo pravilo. Način dela z začetkov pred dvemi leti, ki je opisan v poročilu o delovanju koncertne dvorane od 30.3 do 8.9 2007, je osnova delovanja Rogor produkcije.

5 komentarjev | preberi več
XML novice