moonflower's blog

Štafeta mladosti za neomejen ROG uporabe / 25.5 / 17h

/english - scroll down/

Medtem ko nam občinarji v maju pridigajo o solidarnosti, odprtosti, strpnosti, tovarištvu in o novi družbeni ureditvi, se ti isti dinozavri pripravljajo na izkoreninjenje avtonomne rogovske skupnosti z namenom, da spimpajo fasado, zalaufajo kafane, da globalnim kreativcem ponudijo lofty space to design in da tovarno Rog dokončno priklopijo na kapitalistično megamašino.

Rogovci, ki smo siti prekarnosti, razlaščanja in izkoriščanja ne bomo pustili da nam vzamejo naš prostor druženja, učenja, zabave in ustvarjanja, prostor kjer svobodno delujemo, si pomagamo in skupaj vzpostavljamo nove medsebojne odnose onkraj logike profita. V Rogu o levih vrednotah ne predavamo iz govorniškega odra ampak jih vsak dan in vsak trenutek živimo!

attachment | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

"NI ČLOVEKA, NI PROBLEMA" / DVORIŠČE ROGA / 7.5 / 14:00

Samoorganizirana skupina prosilcev za azil, delovna skupina za azil Protirasistične fronte brez meja in Socialni center Rog vabimo na piknik “Ni človeka, ni problema”.

Ljudje, ki smo zbežali pred vojno in pred različnimi oblikami preganjanja, se v Republiki Sloveniji srečujemo z državnim ustrojem, katerega poglavitni cilj je odvračanje in odstranjevanje prosilcev za azil z vsemi mogočimi ukrepi po načelu “ni človeka, ni problema”. S piknikom želimo javno opozoriti na nehumane pogoje, s katerimi se soočamo kot prosilci za mednarodno zaščito in na restriktivnost azilne politike v Republiki Sloveniji. Piknik je priložnost za pogovor, za druženje in za praktičen izraz resnične solidarnosti.

attachment | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

DAN ODPRTIH VRAT ROGA

"Že deset let v tovarni pa niti dneva delovne dobe.

NAJAVA ZA DAN ODPRTIH VRAT ROGA

Z neomajnim zadovoljstvom in rahlo osuplostjo nad minevanjem časa sporočamo, da avtonomni kompleks bivše tovarne Rog zaključuje svojo skorajšnjo decenijo delovanja. V 10. leto delovanja vstopa poln raznolikih izkušenj, tako navdihujočih kot frustrirajočih, a še vedno izjemno heterogen. Gradi prostor za raznolike vsebine in prakse in še naprej – bolj ali manj uspešno – stremi k principom avtonomije, horizontalnosti in skupnega. Ker se v času splošnega družbenega opustošenja in oženja prostora za zadovoljevanje različnih vsakodnevnih potreb zavedamo obstoja avtonomnih prostorov, ki morajo ostati čim bolj odprti in vključujoči, vas ponovno vabimo na dan odprtih vrat, ki bodo 27. in 28. marca.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Za Inde, za več osvobojenih prostorov!

Za Inde, za več osvobojenih prostorov!

Uporabniki in uporabnice osvobojene tovarne Rog pozdravljamo in podpiramo odpiranje novega tovariškega skupnostnega prostora v Kopru. Bravo naši! Preko gradnje skupnosti in zasedbe zapuščenih in degradiranih con, ki so v preteklosti služile izkoriščanju hendikepiranih delavcev, je tem prostorom nujno potrebno vdahniti novo življenje. Še posebno je to pomembno v času krize in varčevalnih ukrepov, ko se zmanjšujejo možnosti za kvalitetno in dostojanstveno bivanje ter ko radostno preživljanje časa znotraj etabliranih družbenih sistemov ni več mogoče, zato smo željni ustvarjanja avtonomnih samoorganiziranih prostorov, ki naslavljajo naše eksistencialne in drugačne potrebe. Sočasno avtonomni prostori pomenijo orodje boja proti naraščujoči represiji, ki se kaže v iztiskanju iz države blaginje in zaostrovanju nadzora nad družbenimi viri. Vendar tudi ti niso imuni na povečane pritiske represivnih organov, ki se kažejo v poskusih deložacij obstoječih prostorov, pogostejših obiskih inšpekcij in zaostrenem policijskem nadzoru.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

NESIMO JIH VUN – SVOBODA VSTAJNIKOM

»NA PROTEST SEM ŠEL, DA BOMO IMELI BOLJŠO PRIHODNOST. NE PA ZA TO, DA SE BOM MORAL ZAGOVARJATI (...) TOŽILEC SE JE SPET SMEJAL (...) TI SI ZANJE V VSAKEM PRIMERU KRIV.«

(izjava priprtega in obtoženega vstajnika, udeleženca 3. mariborske vstaje)


Ali smo na točki, ko so temelji demokracije - pokončna državljanska drža, svoboda govora, pravica do združevanja in javnega izražanja postali KRIMINALNA DEJAVNOST?

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

DEMONSTRACIJA NEVIDNIH DELAVCEV IN DELAVK SVETA!

PARK TABOR! 4. JUNIJ! OB 14H! SE VIDIMO!!!

Na demonstracijo nevidnih delavcev in delavk sveta!

Da spremenimo življenje in izborimo skupno prihodnost.

Za nami so leta opozarjanja na nevzdržen položaj migrantskih delavcev v Republiki Sloveniji. Bile so številne manifestacije, stavke in peticije samoorganiziranih skupin delavcev in aktivistov IWW.

Nič ni prepričalo predstavnikov odgovornih institucij v Republiki Sloveniji, da podprejo demokratični proces, ki bi vodil k enakopravnosti migrantskih delavcev. Kljub občasnim deklarativnim izrazom razumevanja in sočutja, migrantski delavci ostajajo diskriminirani in nesvobodni.

1 komentar | preberi več

ZLATKO KAUČIČ S PRIJATELJI V PODPORO NEVIDNIM DELAVCEM SVETA (IWW)

Predstavitev novega projekta Zlatka Kaučiča »EMIGRANTI«.

V četrtek 2.6.2011 ob 21:00 v koncertni dvorani Rog na Trubarjevi 72.

Izgon bosanskih gradbenih delavcev iz Slovenije – nestrpnost do drugačnih in brezsramno izkoriščanje ljudi postajata evropska stalnica. Zakaj bi jim plačali, ko jim lahko vzamemo delovna dovoljenja in jih lačne in bose pošljemo nazaj domov. Smo se za to borili? Je ta nestrpna in egoistična logika to, po čemer si nas bodo zapomnile naslednje generacije?

attachment | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Poziv na demonstracijo nevidnih delavcev in delavk sveta

Pošiljamo poziv na demonstracijo nevidnih delavcev in delavk sveta, ki bo 4. junija 2011 v Ljubljani. Če se strinjate s pozivom in iz njega izhajajočo obliko demonstracije in želite prispevati k njej ter v njej sodelovati, vas pozivamo, da poziv podpišete.

V četrtek, 12. maja ob 19. uri organiziramo v Socialnem centru Rog na Trubarjevi 72 prvo srečanje pristopnikov k pozivu.

Poziv na demonstracijo nevidnih delavcev in delavk sveta 4. junija

attachment | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

AFRO/ NIGERIAN & REGGAE MUSIC BEST JAMS VERSION LIVE

AFRO/ NIGERIAN & REGGAE MUSIC BEST JAMS VERSION LIVE.

This event is planned to start at

10:00 pm on Apr 16, 2011

at SOCIALNI CENTER ROG, Trubarjeva 72, Ljubljana.

WELCOME!

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj
XML novice