moonflower's blog

PESEM

Naša pedagogika - pedofilija
Naša šola - cerkev
Naša družba gre v pekel
Ker se bo prekerec* stepel

Prekerec*: svoboden in kreativen človek z nerednim dohodkom.

written by flower power

1 komentar

"PRAVICE MIGRANTSKIH DELAVCEV V EU" FORUM Z EVROPSKIMI POSLANCI

EVROPSKI PARLAMENT IN ZA IN PROTI, ZAVOD ZA KULTURO DIALOGA

vabita na DRŽAVLJANSKI FORUM OB 1.MAJU

»PRAVICE MIGRANTSKIH DELAVCEV V EU«

z evropskimi poslanci Tanjo Fajon (S&D/SD), Jelkom Kacinom (ALDE/LDS) in Zoranom Thalerjem, (S&D/SD),

v petek, 23. aprila 2010, ob 19.00 uri v Socialnem centru Rog, Trubarjeva ulica 72, Ljubljana.

Moderatorja: Aigul Hakimova in Samo Novak

VLJUDNO VABLJENI!

Dogodek organizirata Informacijska pisarna Evropskega parlamenta za Slovenijo in ZIP, Za in proti, zavod za kulturo dialoga, www.zainproti.com v sodelovanju z IWW Nevidnimi delavci sveta, www.njetwrok.org in Socialnim centrom Rog. Več informacij na www.tvojemnenjesteje.si.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

DELAVNICA POVEZOVANJA V SKUPNO RAČUNALNIŠKO OMREŽJE

Delavnica povezovanja v skupno računalniško omrežje

Nedelja, 11. aprila ob 16.uri v Socialnem centru Rog

Da lahko računalniki komunicirajo med seboj, se jih mora povezati v računalniško omrežje, preko katerega lahko komunicirajo. Na takšen način je možno med računalniki prenašati podatke, datoteke, spletne strani in dostopati do vsega tega tudi na Internetu. Po Ljubljani tako nastaja skupno in odprto računalniško omrežje imenovano "wlan ljubljana", na primeru katerega se bodo predstavili osnovni koncepti takšnega mreženja in izvedla delavnica, kjer se bomo naučili kaj več o računalnikih, računalniških omrežjih in kako se v takšna omrežja priklopiti ter v njih sodelovati.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

NOT IN OUR NAME! JAMMING THE GENTRIFICATION MACHINE *A MANIFESTO FROM HAMBURG *

We say: A city is not a brand. A city is not a corporation. A city is a community. We ask the social question which, in cities today, is also about a battle for territory. This is about taking over and defending places that make life worth living in this city, which don't belong to the target group of the "growing city". We claim our right to the city – together with all the residents of Hamburg who refuse to be a location factor.

LINK:
http://aaaaarg.org/files/textz/12184-not_in_our_name.pdf

5 komentarjev

1. APRIL - DAN NOROSTI (PREDSTAVITEV POBUDE ZA DEZINSTITUCIONALIZACIJO IZ-HOD Z JAVNO RAZPRAVO)

1. april - Dan norosti (Predstavitev pobude za dezinstitucionalizacijo IZ-HOD z javno razpravo)

IZ-HOD, neformalna pobuda samoorganiziranih državljank in državljanov, v sodelovanju z Društvom Mostovi, Društvom Kralji ulice in Socialnim centrom Rog v četrtek, 1. aprila 2010, organizira DAN NOROSTI. Namen dogodka je seznanjanje javnosti s problematiko zapiranja ljudi v totalne ustanove in s prizadevanji za dezinstitucionalizacijo. Dan norosti, obogaten z raznovrstnim kulturnim programom (poezija, glasbene točke, jam session, orientalski ples), se bo med 14. in 19. uro odvijal na Prešernovem trgu, ob 20. uri pa se bo preselil v prostore Socialnega centra Rog (Trubarjeva cesta 72), kjer bo potekala predstavitev pobude IZ-HOD z javno razpravo. Večer se bo zaključil z zabavo ob živi glasbi.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

SREČANJE IN POSVET "LJUBLJANA - MESTO GLOBALNIH DRŽAVLJANOV"

ki bo v torek, 23. marca ob 15. uri, Socialni center Rog, Trubarjeva 72, Ljubljana.

Ljubljana se spreminja. Kot glavno mesto članice Evropske unije in zaradi zakoreninjenega antifašizma, kozmopolitskosti in odprtosti, postaja resnično globalno mesto. Vse pomembnejši del mestnega življenja postajajo migranti, ki so novi Ljubljančani in Ljubljančanke. Položaj migrantskih in prekernih delavcev ter beguncev pa je v Ljubljani slab. Velike težave, s katerimi se soočajo, izhajajo iz neprimernih konceptov družbe blaginje, ki so nastali v nekem drugem času, ko kroženje ljudi, idej in informacij ni bilo vrednota. Če hoče biti Ljubljana resnično globalno in odprto mesto, mora izumiti nove oblike družbe blaginje, ki bodo ustrezale novi kompoziciji njenega prebivalstva, ki je migrantska in mnogotera.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

IZJAVA IWW IN SC ROG PO KONCU STAVKE DELAVCEV KOČEVSKE PRENOVE

Izjava IWW in SC Rog po koncu stavke delavcev kočevske Prenove

Medijski prah okrog gladovne stavke delavcev kočevske Prenove in solidarnostne akcije, h kateri sta pozvala Socialni center Rog in IWW, se je polegel. Čas je, da podamo refleksijo te zadnje epizode boja postfordističnega proletariata in da pretopimo v njej nastala spoznanja v definicijo novih naskočišč in novih političnih izhodišč za osvobodilni boj prekercev sveta.

Prvega marca je enajst delavcev kočevske Prenove zaradi neplačanega dela s strani podjetnika Perkoviča začelo z gladovno stavko. Stavka kmalu postane objekt medijske pozornosti in politične instrumentalizacije. Skupina stavkajočih delavcev, ki so živeli v škrbasti baraki, popolnoma neprimerni za bivanje, so postali kulisa za politične spopade med dvema političnima in gospodarskima elitama, med ti. levico in ti. desnico. Predstavniki vlade, na primer Minister za gospodarstvo Lahovnik in direktor Direktorata za delovna razmerja in pravice iz dela na ministrstvu za delo Pogačar, so se na veliko stisko delavcev kočevske Prenove in delavcev nasploh odzivali s ciničnimi pozivi, naj delavci svojo usodo zaupajo institucijam pravne države. Po tednu sprenevedanja s strani predstavnikov države in perverznega merjenja moči med centri ekonomske in politične moči, v katerem so bili stavkajoči delavci zgolj pioni na šahovnici, se je zdelo, da ni izhoda iz slepe ulice, v kateri se je znašla skupina stavkajočih, ki je vse bolj postajala simbol vseh, ki živijo od svojega dela.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

DANES, 9. MARCA SMO OB 12H PRED MINISTRSTVOM ZA DELO, DRUŽINO IN SOCIALNE ZADEVE, KOTNIKOVA 5, LJUBLJANA.

IZJAVE GLADOVNE STAVKAJOCIH DELAVCEV IZ KOVECJA

BODI PRED MINISTRSTVOM OB 12H. POKAŽI SOLIDARNOST, PRISPEVAJ, GRADI DRUGAČNO SKUPNOST!

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj
XML novice