moonflower's blog

Tutti Frutti Cinema

24.7.2009 ob 21h v SC Rog

Upor v Adalenu (Adale n '31)

Svedska, 1969, 110', angleski podnapisi

Rezija: Bo Widerberg

Igrajo: Peter Schildt, Kerstin Tidelius, Roland Hedlund

Pise se leto ‘31 in nezadovoljni delavci na zagi v majhnem svedskem mestu se med stavko odpravijo na pohod proti stavkokazom. Vmes poseze vojska in v posebno kocljivi situaciji neizkuseni vojaski poveljnik ukaze streljanje. Pet ljudi pade. Zaradi tega

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

TUTTI FRUTTI CINEMA

Cahit, štiridesetletni Turek se nekega večera z avtom s polno hitrostjo zaleti v zid. Zaradi poskusa samomora se znajde na psihiatričnem oddelku. Tam spozna Sibel, mlado in lepo turško dekle, ki je prav tako poskušala narediti samomor, ker bi se rada rešila vezi svoje konzervativne družine, saj hoče "živeti". Njeno zadnje upanje in beg v svobodo je Cahit ter navidezna poroka z njim. Cahit ponudbo le stežka sprejme, vendar se vseeno poroči z Sibel. Pričneta skupno zakonsko življenje, Sibel uživa v vseh radostih življenja, Cahit pa se počasi zaljublja...

attachment | 3 komentarji | preberi več

Skupščina partizanov nevidnih delavcev sveta (19. in 20. junij) v SC Rog

19. in 20. junija organiziramo v Socialnem centru Rog dvodnevno skupščino partizanov nevidnih delavcev sveta kot trenutek skupne refleksije, načrtovanja, samoorganiziranja in zabave pred vročim poletjem in še bolj vročo jesenjo. Let's conspire!

27. aprila smo na protifašistični manifestaciji prvič javno predstavili predlog nove politične formacije, Partizane nevidnih delavcev sveta. Čeprav prinašajo delna poimenovanja po zgodovinskih gibanjih tveganje, da vsebino izpodrine nostalgija, smo posegli po izkušnji partizanskega boja, saj ta predstavlja edino relevantno politično izkušnjo v zgodovini tega teritorija, ki nam omogoča misliti politično mašino, zmožno utemeljitve nove politične skupnosti. Politično mašino, ki ni civilnodružbena, zavrača režim političnega predstavništva in utemeljuje novo oblast. Po tragični izkušnji zgodovinskega komunizma je lahko slednja le oblika samovladanja in destrukcija vsake suverene oblasti.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

AKCIJA SOLIDARNOSTI

Sestanek glede nacina podpore je nocoj (3/06) ob 21.00 v Socialnem centru Rog.

Delavci in delavke LTH iz Škofje Loke se jutri (v cetrtek, 4/06/09) odpravljajo v Ljubljano in Novo Gorico, da bi opozorili na svojo nevzdrzno situacijo. Ze od januarja ne dobivajo plac, sedaj ze bivsi upravnik Milos Kodre pa blokira stecajni postopek, tako da delavci in delavke ne morejo niti na Zavod za zaposlovanje, kar bi jim omogocalo prejemanje nadomestila za brezposelnost. Za Centre za socialno delo pa so premalo ubobozani. V Ljubljani bodo jutri protestirali pred Vlado RS (okrog 10.00), nato pa se bodo z avtobusi odpravili v Novo Gorico, pred dom Milosa Kodreta.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

OPEN AIR CINEMA

Saturday, 30th of May, outside (in the yard) of Social center Rog, Trubarjeva 72, you are kindly invited to watch movies under the sky.

Start: 21:00

Movie: Modern Times (1936) by Charlie Chaplin

In case of wet sky the projection will move into the social center.

Welcome! Erasmus Vagabonds.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj

VSTAJA NEVIDNIH DELAVCEV SVETA

27. aprila, na dan Osvobodilne fronte, gremo na ulico, na antifašistično manifestacijo. Ne zato, ker smo nostalgični za slavno preteklostjo, ne zato, ker hočemo lepšo prihodnost, ampak zato, ker hlastamo po sedanjosti. Ker čutimo silen pritisk naše potencialne svobode in moči, ki ju z vse večjo težavo in zato vse bolj brutalno brzda vladavina strahu. Čutimo, kako svobodni bi lahko bili, če bi strmoglavili vladavino strahu – vladavino bank in borz, družbe kontrole, militarizma, izkoriščevalcev našega dela, bitij resentimenta, ki nas terorizirajo z vsiljevanjem zasužnjevalne morale, normalnosti, delovne etike in identitetne vojne.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Predstavitev romana Cefurji raus! in pogovor z avtorjem

Ni Bosna za nas čefurje. Biti čefur v Sloveniji, to sem vsaj navajen, biti Janez v Bosni je pa cela nova jeba.«

Sreda, 22.4. ob 20ih v SC Rog *Trubarjeva 72*

Po branju iz romana se bo z avtorjem pogovarjal Mirt Komel (Casopis za kritiko znanosti).

Vsem nam je bilo dano do znanja, da smo za nekatere čefurji in vsi dnevno preklinjamo svoje čefurje. Da bi dodatno utrdili svoje znanje na dano temo ter s humorjem izzvali lažne pregrade, vabimo vse brezdelne intelektualce, kaviar komuniste, poštene Slovence, merkator pankse, perverzne tranvestite, izdajalske izbrisane, turbofolk juž

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več
XML novice