moonflower's blog

Javna razprava z naslovom Push Bush(isms) Out

ZVEZDA PARK, 6. JUNIJ, ob 17.00

KONCERTNA DVORANA ROG, 6. JUNIJ, ob 20.00, saj veste, na Trubarjevi 72.

PUSH, CUT AND KICK BUSHisms OUT!!!

attachment | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj

VIZA ZA BUDUĆNOST 3

Dragi slušatelji in slušateljice!

Pozivamo Vas, da poslušate treću emisiju VIZA ZA BUDUĆNOST, koja je bila 18. 05 na Radiu Student. Pokret Nevidljivih radnika svijeta (IWW) i Socijalni centar Rog zajednu su kreirali emisiju i akciju za izpunjavanje osobnih radnih dozvola u prostoru SC Rog. Tada smo posjetili kontejnersko naselje za Bežigradom, gdje smo se upoznali sa njihovim problemima, naišli smo na interesantnu Vegradovu obavijest, koju smo pokušali analizirati u emisiji...

Čujemo se, govorimo se i kontaktiramo se u sljedečoj emisiji!!!

Pokupi kablove, ugasi mješalicu! Gasss!!!

attachment | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

VIZA ZA BUDUĆNOST 2

Dragi in drage poslušalce!

Zovemo Vas, da poslušate emisiju VIZA ZA BUDUĆNOST, sto su je napravili Socijalni Centar Rog, pokret Nevidljivih Radnika Svijeta i Radio Student, i koja je bila v programu 20.04 ob 20.00 na Radiu Student!

VEZA NA DRUGU EMISIJU:

VEZA NA PRVU EMISIJU:

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

PROTEST PROTI KAZNOVANJU PROSILCEV ZA AZIL, KER SO SPREGOVORILI O RAZMERAH V AZILNEM DOMU NA VIČU V LJUBLJANI

Skupina prosilcev za azil, ki so nastanjeni v Azilnem domu na Viču, se je odločila, da slovenski javnosti spregovori o pritiskih na prosilce za azil, negotovosti, v kateri živijo, in sistematični pretvorbi azila (tako na ravni institucije azilnega doma kot na ravni azilne zakonodaje) v instrument odvračanja prosilcev za azil.

Vse, ki mislijo, da je svobodna kritika institucij in politik ključna za obstoj demokracije, pozivamo, da se nam pridružijo pri protestu in zahtevah, ki jih naslavljamo na administracijo Azilnega doma na Viču, Sektor za azil pri MNZ in Ministrstvo za notranje zadeve... Do zdaj je podpisalo: glej link (zgornja slikca je tudi link na protest oz. na peticijo. več: www.njetwork.org)

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

KARAVANA GIBANJA SVET ZA VSAKOGAR NA FILOZOFSKI FAKULTETI

ODDELEK ZA ETNOLOGIJO IN KULTURNO ANTROPOLOGIJO, VIČ

Zdi se, da ima institucija azila oziroma pravica do mednarodne zaščite v Sloveniji predvsem "dekorativno" funkcijo in ni namenjena dejanski zaščiti posameznikov. Na to kaže tako izjemno majhno število odobrenih prošenj kot vrsta taktik, s katerimi zaposleni v Azilnem domu sistematično otežujejo pridobitev te pravice ter onemogočajo dostojno življenje prosilcev in prosilk za azil.

Raziskovalci in raziskovalke, aktivisti in aktivistke, zaposleni in zaposlene v različnih nevladnih organizacijah smo vrsto let opozarjali na te razmere – preko znanstvenih raziskav, poročil, manifestacij in drugih političnih dogodkov, vendar se razmere niso izboljšale, ravno nasprotno.

2 priponki | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

KARAVANA GIBANJA SVET ZA VSAKOGAR: JAVNA TRIBUNA NA FSD

Zatiranje in odganjanje iskalcev/ iskalk mednarodne zascite zal ni novost v Sloveniji, represija traja ze leta, ljudem se sistematicno onemogoca dostop do pravne pomoci, do korektne obravnave vlog, osebnega dostojanstva ipd. Vendar pa so se v zadnjem casu zgodile pomembne spremembe in premiki: ljudje, ki bivajo (ali so bivali) v azilnem domu so se samo-organizirali v boju za svoje pravice.

Za resnicne spremembe je potrebna podpora sirse skupnosti, zato vas vljudno vabimo, da spoznate izkusnje prosilcev in prosilk za azil ter slisite njihova mnenja. Kot kaze vladajoce strukture sektorja za azil, samo-zagovornistvo prosilcev in prosilk za azil vidijo kot 'osebno zalitev' ali pa 'groznjo', saj so v zadnjem casu zatiralske incidente in prakse se okrepili.

2 priponki | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

IWW: RADIJSKA ODDAJA VIZA ZA BUDUČNOST

IWW (INVISIBLE WORKERS OF THE WORLD, NEVIDLJIVI RADNICI SVIJETA, НЕВИДИМЫЕ РАБОЧИЕ МИРА, NEVIDNI DELAVCI SVETA) I SOCIALNI CENTER ROG POZIVAMO VAS, DA POSLUŠATE EMISIJU VIZA ZA BUDUČNOST

RADIJSKA EMISIJA OD RADNIKA ZA RADNIKA
NA RADIO ŠTUDENT, 23. MARTA U 20:00, 89.30 MHz FM!

IMAŠ OSJEČAJ, DA NEMAŠ DOSTOJNOG BORAVKA?

IMAŠ OSJEČAJ, DA JE STANARINA, KOJU PLAČAŠ, NEPRAVEDNA I PREVISOKA?

IMAŠ OSJEČAJ, DA NEMAŠ PRAVO NA PRIVATNI ŽIVOT I SLOBODU UDRUŽIVANJA?

attachment | 1 komentar | preberi več

JAVNA TRIBUNA, 8. MAREC, OB 10 URI ZJUTRAJ, V SC ROG

VABILO NA JAVNO TRIBUNO

KAJ STORITI PROTI POSLABŠANJU POLOŽAJA PROSILCEV ZA AZIL?

(spodaj je tekst v rus, srbhrvbosan, eng, francoscini)

Prosilci za azil v Azilnem domu na Viču se soočamo s:
- samovoljnim odločanjem uslužbencev azilnega doma;
- hišnim redom, ki nam preprečuje učinkovito vključevanje v družbo;
- zaprtim oddelkom, kamor nas zapirajo kot zločince;
- absurdnimi kaznimi, s katerimi nam jemljejo dostojanstvo in kršijo pravice;
- negotovostjo glede naše prihodnosti.

V zadnjih tednih je nevzdržna situacija v Azilnem domu privedla do poskusov samomora in gladovnih stavk pridržanih prosilcev za azil. Institucija, katere namen bi morala biti zaščita ljudi, ki so se v Slovenijo zatekli pred preganjanjem, nas v resnici ogroža. Namesto, da bi nam povrnila dostojanstvo s spoštovanjem temeljnih človekovih pravic, nas zlorablja za odvračanje potencialnih prosilcev za azil.

5 priponk | 1 komentar | preberi več
XML novice