Parisien's blog

VOJSKA KLOVNOV - prva skupna akcija #15o in #OccupyTrieste

Skupna akcija z #OccupyTrieste - Vojska klovnov

Klovni so bolni, klovni so kreditov polni!

V soboto, 14. januarja, ob 14.30 uri izpred BojZe. Zbor in urjenje vojske klovnov ob 13.00!

Gibanju #15o je dovolj. Gremo med klovne – v militantno krilo vojske klovnov. V soboto bomo vkorakali v center in okupirali strateške točke Ljubljane. Klovni smo nezadovoljni, saj nihče več ne odgovarja za svoja dejanja. Tudi klovni ne bomo! Na ljubljanskih trgih in ulicah bomo zakuhali klovnovsko krizo. Izpihnili bomo balone, ki so jih s prevaro napolnili finančni trgi in banke.

attachment | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Brezplačne medijske delavnice / Free media workshops

Brezplačne medijske delavnice

(English bellow)

PROGRAM:

14.1.2012, 12:30-18:30 snemanje na prostem v Ljubljani
Mentor: Vasja Lebarič
Kratka predstavitev kako snemati in snemanje akcije za nadaljnji delavnici

19.1.2012, 16:00-21:00 v SC Rog
Mentor: Siniša Gačič
Seminar o temeljih novinarstva. V drugem delu bomo začeli organizirati izvedbo končnega izdelka. Določili bomo teme prispevkov in napravili načrt izvedbe prispevka.

attachment | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Živa demokracija (razprava in skupščina #15o na FDV)

Živa demokracija: transnacionalna Evropa, direktna demokracija, #15o - rešitve od spodaj proti problemom od zgoraj

14. in 15. januar 2012 sta v globalnih #Occupy in #15o gibanjih dneva mobilizacije ter tematiziranja direktne demokracije. Del te mobilizacije je tudi gibanje #15o v Ljubljani, ki že skoraj tri mesece vzpostavlja nove javne prostore upiranja diktatom finančnega kapitalizma in gradnje alternative predstavniški politiki. V četrtek, 12. januarja bo ob 15.30 do 17.30 na FDV javna diskusija na temo transnacionalne Evrope, direktne demokracije in izkušnje #15o, ob 18.00 pa bo prav tako na FDV skupna skupščina gibanja #15o. V soboto, 14. januarja sledi manifestacija skupaj z Occupy gibanjem iz Trsta.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

BABA-K DA GENERAL IN HUZZAH 2012

DJ Baba-K

Socialni center Rog, Trubarjeva 72, Ljubljana

January 1st 2012 @ 00:30

Welcome to Chao 2011 Huzzah 2012 open dance floor celebration party with the best tracks selections of >> REGGAE / RAGGA + HIPHOP + AFRO HIPLIFE HITS + NAIJA LATEST HITS.

NOTE: send your music choice of request for the new years eve to Baba-K....the first 10 request will be played on the day.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Generalna demonstracija 15o proti vladavini dolga - Kongresni trg, 22.12.2011 ob 16:00

Demokracija proti debtokraciji

DEMOKRACIJA PROTI DEBTOKRACIJI

Četrtek, 22.12.2011
Zbor ob 16:00 na Kongresnem trgu

Demonstrirali bomo proti lopovskim bankam in proti lopovski državi, za odpis dolgov in proti spreminjanju socialnih transferjev v dolgove.

Demonstracijo bomo zaključili z množično skupščino pred BOJ ZA.

PROTI DEBTOKRACIJI, ZA SKUPNO BLAGINJO IN RESNIČNO DEMOKRACIJO!

2 priponki | 1 komentar | preberi več

Zasedba Ministrstva za pravosodje - danes, 21.12.2011, ob 14:00

Danes, 21. decembra, bomo ob 14.00 v podporo ljudem, ki jih banke mečejo na ceste, zasedli Ministrstvo za pravosodje, ker so zakonodaja in sodišča vedno na strani lopovskih bank.

Zahtevamo odpis dolgov, uničenje notarskih zapisov in zaščito pred pogoltnimi bankami.

Pridruži se nam pred Boj zo (bivša borza) ob 13.30!

Skupaj lahko spremenimo svet.

15o

Facebook dogodek:
https://www.facebook.com/events/204677409619846/

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj

Tematska skupščina gibanja 15o: DEMOKRACIJA PROTI DEBTOKRACIJI (VLADAVINI DOLGA)

8. decembra smo na skupni skupščini gibanja 15o v Sloveniji sklenili, da bo 22. decembra demonstracija proti vladavini dolga. Demonstrirali bomo proti lopovskim bankam in proti lopovski državi, za odpis dolgov in proti spreminjanju socialnih transferjev v dolgove.
V torek, 13. decembra bo ob 18. uri pred BOJ ZA tematska skupščina za pripravo demonstracije.

PROTI DEBTOKRACIJI, ZA SKUPNO BLAGINJO IN RESNIČNO DEMOKRACIJO!

Facebook event:
https://www.facebook.com/events/259579677430741/

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj

VABILO NA SKUPNO SKUPŠČINO GIBANJA 15o

Danes, 8. decembra ob 17.00 uri bomo na osvobojeni ploščadi BojZa organizirali Skupno skupščino Gibanja 15o. Na njej se bomo zbrali vsi, ki delujemo tako pred borzo kot na zasedenih fakultetah in po drugih slovenskih mestih. Razpravljali bomo o prihodnjih akcijah, poročali o širitvi, o zasedbah novih prostorov in o izzivih, ki se nam zastavljajo. Slovenske volitve ne bodo prinesle sprememb v družbi. 99 odstotkov ljudi še vedno ni in ne bo zastopanih. Interesi finančnega kapitala bodo še naprej zategovali pasove ljudem, ki s svojim delom ustvarjajo presežke. – In mi ne bomo mirovali!

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

DNEVA OGORČENJA NAD BANKAMI

Eno ključnih gesel gibanja 15o je "Dokapitalizirajmo ljudi, ne bank". Soočeni z uničenjem, ki ga povzroča delovanje bank, razglašamo, da sta sreda in četrtek dneva ogorčenja nad bankami:

Sreda, 30. novembra ob 15.00 pred Boj za: POHOD OGORČENIH NA SEDEŽE IN POSLOVALNICE BANK. Obsodimo njihovo početje in zahtevajmo takojšen odpis dolgov.

Četrtek, 1. decembra ob 14.00 na Trgu kulture v Murski Soboti: MANIFESTACIJA V PODPORO DOLŽNIKOM V PREKMURSKI REGIJI. Razglasili bomo začetek organiziranega upiranja deložacijam in zahtevali odpis dolgov.

V okviru delavnice proti prekernosti – za skupno blaginjo, ki deluje pred Boj zo in v drugih prostorih, ki jih je za diskusije, boj in samoorganiziranje odprlo gibanje 15o, smo se začeli ukvarjati s problemom številnih, ki se morajo, da bi preživeli in ustvarjali, zadolžiti. Zaradi plenilskega načina delovanja bank, ki akumulirajo kapital z razlaščanjem ljudi, se danes številni soočajo z izvršbami, deložacijami, razlastitvami in s tem revščino. V številnih primerih so dolg že zdavnaj pošteno preplačali, bankam pa je v interesu zgolj razlastitev dolžnikov in prisvojitev njihovega premoženja. Javnosti je na primer poznano takšno delovanje Reifeissen banke, ki melje v revščino družine po Prekmurju.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

PROTEST PROTI PODRAŽITVI VOZOVNIC LPP

28.11.2011 ob 17.00 pred Mestno hišo

Pridruži se – zate gre!

www.15o.si

28. novembra 2011 bo Mestni svet Mestne občine Ljubljana odločal o ceni vozovnic LPP, ki naj bi pomagala pokriti primanjkljaj javnega podjetja. Podražitvi ostro nasprotujemo!

Kar 50-odstotna podražitev vozovnic ne bo prinesla dovolj prihodka za potrebne investicije v prometno infrastrukturo, kakovost voznega parka in varovanje okolja – bo pa od uporabe LPP odvrnila precej potnikov, povzročila porast vožnje z avtomobili in posledično onesnaževanje ter dodatno izpraznila center mesta in s tem povezane prihodke, ki posredno polnijo tudi mestni proračun. Še pomembneje; po nepotrebnem bo finančno in mobilnostno prizadela socialno najšibkejše, ki ne morejo vedno izbirati načina prevoza.

attachment | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več
XML novice