Parisien's blog

BULDOGI PRED BOJ ZA - DANES (25.11.2011) PO SKUPŠČINI

Letak

Petek, 25.11.2011, po skupščini (okrog 19. ure)

attachment | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj

15o na FDV

Torek, 22. november 2011 ob 14.00, predavalnica 18

15. oktobra smo povsod po svetu množično rekli ne diktatom finančnega kapitalizma. Ta dan je globalna generacija glasno in odločno zavrnila enoumje, ki širi brezperspektivnost in revščino, in se podala na pot iskanja alternativ, ki temelji na živem znanju in izkušnjah bojev. Z demonstracijami v Ljubljani, Mariboru in Kopru ter zasedbo trga pred Ljubljansko borzo tudi v Sloveniji.

Na trgu pred Boj zo (bivša borza), ki je tako kot nekateri drugi trgi po svetu že vse od 15. oktobra okupiran, je gibanje 15o vzpostavilo skupen prostor premišljevanja, razpravljanja, boja in gradnje drugačnega sveta. Prostor zavračanja politik zategovanja pasov in gradnje skupne blaginje deluje v skladu z idejo resnične demokracije, ki ne zahteva odtujitve moči, njene centralizacije v predstavniški politiki, ampak deblokira stremljenja in osvobaja potrebe, želje, potencialnost in kreativnost. Neoliberalizem, diktatura finančnega kapitalizma in partitokracija so povzročili erozijo družbe. Odgovor gibanja 15o je njena rekonstrukcija od spodaj in multiverzalno. Ne samo pred Boj zo, ampak povsod, kjer se srečujemo, delamo, študiramo, živimo.

attachment | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

15n: OBMESEČNI SPREHOD GIBANJA 15o

BOJ ZA - 15n

Zbor: 15. novembra 2011 ob 17:00 pred Boj za

15. oktobra smo se s shodom na Kongresnem trgu pridružili globalnemu gibanju Occupy, ki glasno opozarja na številne nepravilnosti kapitalističnega sistema. Mesec dni kasneje še vedno, kljub dežju in mrazu, vztrajamo pred poslopjem Ljubljanske borze in z enako vnemo kot prvi dan širimo idejo participatorne demokracije in socialnejše ekonomske ureditve. Mesečni jubilej želimo zaznamovati s shodom pred poslopjem parlamenta, Nove ljubljanske banke in sodišča.

attachment | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Koncert LeeLooJamais pred BOJ ZA - 12.11.2011 ob 20:00

LeeLooJamais

Brežiška skupina Leeloojamais se je na slovenskem glasbenem nebu pojavila leta 2001 kot svetla zvezda, ki je že s prvencem “Pod vplivom” nakazala, da nikakor ne gre le za utrinek. Že na prvencu so nakazali, da se ne bodo zadovoljili s tedaj običajnimi in predvidljivimi glasbenimi formami, temveč da si želijo več in da jim preprosto ni dovolj.

Za slovenski glasbeni prostor je bil kvartet, ki ga je zaznamoval odličen vokal, obogatil pa zagotovo bogat zvok saksofona in klaviatur, drugačen, takrat celo nerazumljen. Preslišan. Nenavadna zmes jazza, rocka, popa, funka je nekatere pustila hladne, glasbeni poznavalci pa so zadovoljno zastrigli z ušesi, saj so hitro spoznali, da je s kvalitetno pop glasbo siromašna Slovenija končno dobila tisto pravo. Najmočnejša plat skupine pa so bili že takrat izvrstni in naravnost nenadkriljivi živi nastopi – danes pa so fantje in dekle v živo slovenski nadstandard!

attachment | 5 komentarjev | preberi več

STANOVANJE JE BREZPOGOJNA PRAVICA - 12.11.2011 ob 14:00 pred BOJ ZA

Aktivistična raziskava Proti prekernosti - za skupno blaginjo: STANOVANJE JE BREZPOGOJNA PRAVICA (prvi košček sestavljanke za osvojitev skupne blaginje)

V soboto ob 14.00 bomo pred bivšo borzo delali plan boja za pravico do stanovanja. Kako pristopiti do brezdomcev, do prekercev, ki jih disciplinarne socialne institucije meljejo v brezdomstvo, do študentov in delavcev, ki plačujejo izkoriščevalske najemnine, do tistih, ki plačujejo krvosesne stanovanjske kredite, do tistih, ki so jih banke že izropale...

Stanovanje ni luksuz, je brezpogojna pravica!

Glede Ak

2 komentarja | preberi več

Stanje šoka - brezplačna projekcija pred BOJ ZA

Stanje šoka

Skupaj z gibanjem Occupy Slovenia / Ljubljana pripravljamo brezplačno projekcijo filma za vse, ki podpirate težnjo po spremembah, ki bi omogočale enakopravno rast in razvoj vse družbe in ne le 1%-a populacije.

Povabi prijatelje! Več nas bo bolj se nas bo slišalo. Ogrej prste in glasilke ter pridi na film!

Povzetek filma:

Prvi maj 1986, Ljubljana. Kovinostrugar Peter Zmazek dobi naziv "samoupravljalca leta" v tovarni Udarnik in družbeno stanovanje. Od silnega šoka pade v stanje negibnosti, otrplosti iz katerega mu ne zna pomagati nihče. Celih deset let Peter sanja v psihiatrični ustanovi svoj komunistični raj, medtem pa razpade država, s političnim sistemom , kakor tudi njegova družina. Peter se zbudi ravno v trenutku, ko se njegova žena Marica ženi z njegovim najboljšim prijateljem Jovom. Ko se pojavi na poroki se začne grenko-sladka komedija zmešnjav, ki skozi smeh vodi junaka in gledalca skozi njegovo soočenje z modernim svetom v katerem prevladujejo prej neznana tehnologija, sumljivi poslovneži in novodobni politiki.

attachment | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Predstavitev ČKZ Transformacije dela pred BOJ ZA, sreda, 9.11. ob 19ih

Transformacije dela - 244. številka Časopisa za kritiko znanosti

V sredo, 9. novembra 2011, ob 19. uri, bo pred Boj ZA v Ljubljani potekala predstavitev 244. številke Časopisa za kritiko znanosti s tematskim naslovom "Transformacije dela". Številka je nastajala v okviru različnih ad hoc iniciativ, zaradi česar je v veliki meri plod skupnih diskusij in premišljanja aktualne situacije. Poleg zainteresiranih prisotnih ter urednikov številke, Andreja Kurnika in Jerneja Prodnika, bodo na debati sodelovale avtorice (in avtorji) tekstov Danijela Tamše, Jure Lesjak, Sašo Slaček, Anej Korsika in Žiga Vodovnik.

2 priponki | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Direktna akcija Delavnice proti prekernosti, za skupno blaginjo: IZSTRADAJMO PARAZITA FINANČNEGA KAPITALA

Ob 15:30 pred Boj za!

V petek, 4.11.2011, bomo udeleženci gibanja 15o začeli s postopkom odstranjevanja parazita iz naših prostorov in življenj. Od 15.10. razkriva gibanje 15o parazitsko naravo globalnih financ in finančnega sistema ter poziva proti njej. Akcijo bomo izvedli pred banko SKB (group Societe General) na Dalmatinovi ulici v Ljubljani, kjer bomo zavrnili financializacijo naših življenj.

Pozivamo ljudi, da se nam pridružijo pri banki, simbolično izrazijo svoje pritožbe in zahtevajo prihodnost za vse. Žrtve parazita bodo obelodanile, na kakšen način jim obstoječi sistem nažira življenja, izganjalci parazita pa jih bodo osvobodili z izničenjem parazita ter dezinfekcijo same institucije. Naša akcija bo ponovno potrdila rastoče globalno spoznanje, da znotraj financializacije ne moremo zadovoljiti potreb ter realizirati svojih želja. 4.11. predstavlja še en udarec proti družbeni paralizi, produktu trenutnih razmer.

2 priponki | 1 komentar | preberi več

Direktna akcija "Zasedimo psihiatrijo!"

V sredo ob 15h

Zbor ob 13.45 pred Bojem Za in ob 14.45 na zadnji postaji avtobusa 20 (Fužine)!

Pred Bojem Za smo slišali veliko pretresljivih zgodb ljudi, ki so se zdravili v psihiatričnih bolnišnicah – o prekomerni in predolgi uporabi zdravil in njihovih učinkih, o pogostem in dolgem zapiranju, o uporabi prisilnih sredstev, o osornosti osebja, o ponižanjih in žalitvah, o izločenosti iz družbe.

Očitno so službe duševnega zdravja, še posebej psihiatrične bolnišnice, del problema in del krize, proti kateri se borimo. Odgovori na človeško stisko, ki je vedno povezana z družbeno krivičnostjo, so predvsem zapiranje in zdravila. Zdravila so del nebrzdanih profitov. Zapiranje je del splošnega zatiranja in discipliniranja prebivalstva.

2 priponki | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Peticija za novo politiko do drog

http://www.change.org/petitions/government-of-the-republic-of-slovenia-peticija-za-novo-politiko-do-drog

Na podlagi pričevanj, ki smo jih zbrali na delavnicah pred borzo, ugotavljamo, da je politika drog neustrezna in jo je treba spremeniti. Očitno je namreč, da pristop, ki sledi ameriškemu sloganu »Vojne proti drogam« povzroča več hudega kot dobrega. Krepi dobičke elit, krši človeške svoboščine in pravice, najeda pravno državo in določen del prebivalstva sili v revščino in stisko. Kriminalizira ljudi, ki nikomur nič nočejo, jim odreka dostojanstvo in pomoč, ko jo rabijo.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več
XML novice