Parisien's blog

Demolition Group v podporo gibanju 15o - 28.10. po skupščini pred BOJ ZA

Demolition Group

Demolition Group sodijo v sam vrh neodvisne produkcije rock glasbe v Sloveniji. Tri desetletja brezkompromisnega ustvarjanja, udarni in samosvoji, tokrat pred BOJ ZA v podporo gibanju 15o.

Pred BOJ ZA (Ljubljanska borza, Slovenska 56) bodo nastopili v petek, 28.10.2011, po skupščini (okrog 19. ure).

Facebook dogodek: https://www.facebook.com/event.php?eid=266738966696278

attachment | 1 komentar | preberi več

Michael Hardt na BOJ ZA / Michael Hardt at Ljubljana Stock Exchange occupation

V sredo, 26. oktobra ob 16.00 bo v okviru delavnice Proti prekernosti - za skupno blaginjo, ki se odvija na BOJ ZA na trgu pred Ljubljansko borzo, o perspektivah globalnega gibanja spregovoril Michael Hardt, ki ga v Sloveniji med drugim poznamo kot soavtorja knjig Imperij, Multituda in Skupno.

On Wednesday, 26th of October at 4 pm on the occupied square in front of Ljubljana Stock Exchange Michael Hardt is going to give talk about perspectives of global movement.

Facebook event: https://www.facebook.com/event.php?eid=304720932887560

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

15o Teach In na banki - DANES, 14.10.2011, ob 15:00 v NLB, Trg republike 2, Ljubljana

V sklopu 15o izvedimo TEACH IN (osebna pričevanja in protest proti nasilju finančnega kapitalizma) NA NOVI LJUBLJANSKI BANKI. Sprintaj zvezek pritožb, napiši svojo zgodbo ali pritožbo in se nam pridruži v petek, 14. oktobra ob 15.00 v banki na Trgu republike.

Nismo blago v rokah bank in politikov!

Finančni trgi in finančne institucije so centralno živčevje današnjega sistema rentniškega izkoriščanja in razlaščanja. Skupaj s političnimi vazali vse naše potrebe pretvarjajo v surovine za njihovo bogatenje, družbeno bogastvo pa pretakajo v žepe peščice. Smo globalna generacija, ki nikoli ne bo imela ničesar, če dovolimo politikom in bankam, da diktirajo izhod iz krize. Ta pomeni krajo naše prihodnosti. Uprimo se in ustvarimo skupno gibanje, ki bo izbojevalo reapropriacijo družbenega bogastva, ki nam je ukradeno.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Izjava skupščine 15o (sprejeta v SC Rog 12. oktobra 2011)

Posamezniki in posameznice, delavska in družbena gibanja, kolektivi in iniciative, ki smo se zbrali na skupščini pred 15. oktobrom, dnevom, ko gremo povsod po svetu na ulice enotni za spremembo, sprejemamo naslednjo izjavo. Ker nima nihče copy right nad 15o, ne govorimo v imenu vseh, ampak želimo prispevati k skupnemu gibanju.

Smo del 99%. Smo tisti, ki proizvajajo družbeno bogastvo in smo se odločeni upreti nenehnemu razlaščanju in potiskanju v kot. Zato bomo v soboto del vstaje globalne generacije proti sistemu izkoriščanja.

Uprli se bomo finančnemu kapitalizmu, ki razlašča skupno bogastvo in ga pretaka v žepe 1%. Finančni kapitalizem so finančne institucije, kot so banke, borze, finančni trgi in finančna industrija, oligarhi in tajkuni, izkoriščevalski gopodarji, predsedniki uprav ter politični razred, partitokracija in sistem predstavniške “demokracije”. Vsi vsiljujejo isto logiko odtujevanja, ki je pripeljala do tega, da je za večino na tem planetu trenutno stanje nevzdržno.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Generalna skupščina za 15o v Sloveniji - danes ob 19:00 v SC Rog

Revolucija 15o

V sredo, 12. oktobra 2011, ob 19. uri bo v Socialnem centru Rog (Trubarjeva 72, Ljubljana) Generalna skupščina za 15o v Sloveniji, na kateri se bomo dogovorili o konkretnih aktivnostih ob 15. oktobru, globalnem dnevu akcije.

Pridružite se nam, da skupaj zgradimo močno družbeno opozicijo in se zoperstavimo izsiljevanju finančnih institucij in njihovih političnih vazalov! Ne dopustimo, da nam kradejo prihodnost! Bodimo Revolucija 15o in zgradimo skupno moč, ki bo naše potrebe prevedla v brezpogojne pravice!

3 priponke | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Vstaja globalne generacije (predstavitev in debata na FDV - 10.10.2011 ob 17:00)

V ponedeljek, 10. oktobra ob 17. uri bomo v predavalnici 7 na Fakulteti za družbene vede govorili o revolucionarnih procesih v Tuniziji, o transnacionalnem mreženju gibanj in o globalnem dnevu akcij 15o

17.00-18.30 Tunizija med revolucijo in kontrarevolucijo. Svoje izkušnje iz Tunizije bodo delili Polona Mozetič, Barbara Beznec, Rastko Pečar in Andrej Kurnik

19.00-20.30 Aktivisti in aktivistke SC Rog in IWW predstavijo Hub Meeting gibanj v Barceloni, Ro2Luttes v Tuniziji in priprave na 15. oktober, globalni dan akcij

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

15O: Skupna izjava in poziv udeležencev in udeleženk Hub Meetinga v Barceloni

Vabimo organizacije, skupine in posameznike, da se pridružijo pozivu in gibanju 15O:

Skupna izjava udeležencev in udeleženk Hub Meetinga v Barceloni

Mi, mreže in posamezniki ter posameznice, ki smo sodelovali na Hub Meetingu v Barceloni od 15. do 18. septembra, zavračamo zategovanje pasov (austerity) kot način reševanja krize, saj predpostavlja avtoritarno in antidemokratično upravljanje s skupnim bogastvom.

Politike zategovanja pasov in rezov obsojamo zato, ker povečujejo neenakosti in so neposreden napad na stebre blaginje evropskih držav in na socialne pravice, ki jih ti stebri garantirajo in so bile izborjene v številnih družbenih bojih.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

R02 meeting v Tuniziji (29.9.-2.10.2011)

Main Channel

Watch live streaming video from r02meeting at livestream.com

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

NIGERIAN INDEPENDENCE DAY CELEBRATION IN SLOVENIA

The Nigerian association in Slovenia is inviting all to join the Independence Day celebration marking our 51st birthday dating 1st Oct 1960 - 2011, freedom from the hands of our colony... Great Britain.

PROGRAM:
A great program have been lined up in many aspects for the celebration dates, Educational, Fun and Food.

29th Sept from 7:00pm till 10:30pm:
Nigeria Nollywood movie ONLY LOVE a movie that deals with unconditional love and tells the story about a bad step mother who is very wicked and mean to her step daughter, contrast between the royalty, rich and the poor in the Nigeria cultural aspect will be felt too.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več
XML novice