Parisien's blog

Povzetek novinarske konference IWW – Nevidnih delavcev sveta (13.7.2011)

Nevidni delavci sveta smo v sredo, 13. julija 2011, v Socialnem centru Rog sklicali novinarsko konferenco, na kateri smo zbrane novinarje in zainteresirane posameznike podrobneje seznanili z zahtevami Samoorganizirane skupine delavcev Vegrada, stanujočih v delavskem domu na Ulici Vide Pregarčeve 34 V Ljubljani, in z (ne)odzivi odgovornih nanje. Novinarske konference se je udeležila tudi večja skupina delavcev, ki v delavskem domu stavkajo z neplačevanjem najemnin.

Na zahtevo delavcev, da se jim prednostno in v celoti izplačajo vse neizplačane terjatve za nazaj je stečajna upraviteljica Alenka Gril na kratko odgovorila, da to ni v pristojnosti Vegrada d.d. – v stečaju.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Zahteve IWW - Samoorganizirane skupine delavcev Vegrada, stanujočih v delavskem domu na ulici Vide Pregarčeve 34 v Ljubljani

V Socialnem centru Rog je v sredo, 6. julija 2011, od 19:00 do 21:30 potekala skupščina IWW – Nevidnih delavcev sveta, ki smo se je udeležili predstavniki samoorganizirane skupine delavcev Vegrada, stanujoči v delavskem domu na ulici Vide Pregarčeve 34 v Ljubljani in aktivisti IWW.

Med drugim smo obravnavali tudi odgovor stečajne upraviteljice podjetja Vegrad d.d. – v stečaju Alenke Gril, ki smo ga prejeli isti dan (v priponki).

Na skupščini smo sprejeli naslednje zahteve, ki jih naslavljamo na Vegrad d.d. – v stečaju, državne institucije in širšo javnost:

attachment | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Stavka najemnikov v delavskem domu na ulici Vide Pregarčeve 34 v Ljubljani

Samoorganizirana skupina delavcev Vegrada je v torek, 28. junija 2011, ob 18:00 v delavskem domu na ulici Vide Pregarčeve 34 v Ljubljani sklicala skupščino IWW – Nevidnih delavcev sveta. Prisotnih nas je bilo 43 delavcev, stanovalcev delavskega doma, in štirje aktivisti IWW.

Najprej smo povzeli skrajno stisko, ki nam jo je z neizplačevanjem plač, nadur, regresov itn. povzročilo podjetje Vegrad d.d., ki večini prisotnih delavcev dolguje med 5.000 EUR in 20.000 EUR. Našo stisko pa še povečujejo zahteve po plačevanju najemnin za bivanje v delavskem domu. Te zahteve so za nas povsem nesprejemljive. Ne vidimo razloga, da bi plačevali podjetju, ki nam dolguje velike vsote težko prigaranega denarja.

attachment | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Unpaid By Law - Premiera filma Dimitra Anakieva

Unpaid By Law

Spoštovani! /English version bellow

Vabljeni na premiero filma Unpaid By Law Dimitra Anakieva, 31 min, HD, ki bo v sredo, 15. junija 2011 ob 21. uri v Socialnem centru Rog, Trubarjeva 72, Ljubljana.

'Film govori o vstaji izigranih migrantskih delavcev proti slovenskem apartheidu in proti plenjenju ljudi, osnovanem na državljanstvu. Film sledi demonstraciji Nevidnih delavcev sveta - Invisible Workers of the World oz. IWW, ki se je odvijala 4. junija v Ljubljani. Apartheid na slovenski način ali Rubbed Out drugi del.'

2 priponki | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več
XML novice