Parisien's blog

"Gotof je in gotovi so!" - izjava solidarnosti mreže 15o z Mariborčani in Mariborčankami

Lanskega 15. oktobra smo se kot del globalnega gibanja proti diktaturi 1% podali na ulice. Tudi v Mariboru, Ljubljani in Kopru. Razglasili smo vstajo proti globalnemu kapitalu in proti lokalnim izvajalcem njegovih politik razlaščanja ter izkoriščanja. Razočarani nad predstavniško politiko, ki je vzpostavila političen razred, ki nam je ukradel demokracijo, smo kot metodo družbenih sprememb izbrali neposredno demokracijo: samoorganizacijo ogorčenja, odprte akcijske platforme, horizontalnost, mrežnost, vse kar omogoča najširšo participacijo. Ljudje nismo neumni in ne rabimo razsvetljevalcev. Najbolj izobražena in tehnološko opremljena generacija v zgodovini človeštva ne rabi delegirati moči, da bi izborila sedanjost in prihodnost.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

PREDSTAVITEV INICIATIVE “PARK JE NAŠ!” - boj za javno dobro v Banjaluki, BiH

Park je naš!

Četrtek, 15.11.2012, ob 21h v Socialnem centru Rog na Trubarjevi 72 v Ljubljani

"Šetnje su već tradicionalno krenule od Starog Hrasta a vodile su u naselje Nova Varoš sve do Centra grada. Prolazeći kraj zgrade Vlade RS, uz tihu policijsku prismotru, šetači su glasno ponavljali: "Lopovi, lopov, lopovi..."

"Više stotina Banjalučana večeras je učestvovalo u protestima koje je organizovala Građanska inicijativa "Park je naš" s namjerom da dignu glas protiv kriminala i korupcije, socijalnog i ekonomskog urušavanja te zloupotrebe javnog dobra."

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Tutti Frutti Cinema Presents: Good Night, and Good Luck

Good Night, and Good Luck

Wednesday, November 7th at 9:00pm at Social Center Rog (Trubarjeva 72, Ljubljana)

In the early 1950’s, the "threat" of Communism created an air of paranoia in the United States and exploiting those fears was Senator Joseph McCarthy of Wisconsin. However, CBS reporter Edward R. Murrow and his producer Fred W. Friendly decided to take a stand and challenge McCarthy and expose him for the fear monger he was.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Skupščina #15o (30. oktobra 2012)

Na zadnji skupščini 15o, ki je potekala na Fakulteti za družbene vede 15. oktobra, smo se zmenili, da bi bilo dobro imeti skupščine na vsaj 14 dni da bi se med sabo več pogovarjali in dogovarjali za nadaljnje skupne akcije. Naslednja skupščina se bo tako zgodila v torek, 30. Oktobra, ob 17.00 uri v SC Rog.

Pogovarjali se bomo o delu skupin, ki so se angažirale na štirih področjih, ki so bila detektirana kot pomembna:

  1. dolg, dokapitalizacija bank, ustanovitev slabe banke, odpis dolgov, družben nadzor nad bankami;
Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Resolucija Ksenofobija se ne izplača, ksenofobija se plača

Skupina izbrisanih je sestavila resolucijo, ki jo lahko podprete s svojim podpisom na spletni strani http://www.njetwork.org/Resolucija-Ksenofobija-se-ne.

BESEDILO RESOLUCIJE:

»Kršenje človekovih pravic se ne izplača. Kršenje človekovih pravic se plača.« (pokojni dr. Borut Brumen)

Defašizacija in denacifikacija se, zgodovinsko gledano, žal vedno začneta zunaj skupnosti. Boleči proces defašizacije in denacifikacije se mora nadaljevati in končati znotraj skupnosti, da dosežemo notranjo higieno. Rezultat mora biti zakonska prepoved zanikanja grozodejstev (izbris), kaznovanje vzpostavljanja naci superiornosti ter sankcioniranje nacifašističnih storilcev.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Delavnica #15o "PREKERNA STAVKA"

V četrtek, 25. oktobra, ob 20:00 v Socialnem centru Rog na Trubarjevi 72 v Ljubljani

Delavnica razvija oblike delavske moči danes, ko je prekernost paradigmatski pogoj dela in življenja.

Namen delavnice Prekerna stavka je gradnja prekerne moči z direktnimi akcijami, ki spreminjajo razmerja sil v korist izkoriščane večine. Cilj delavnic je izdelati konkreten predlog splošne prekerne stavke.

Prekernost kot delovni in življenjski pogoj: fragmentiranost; razpršenost; individualizacija; odvisnost; negotovost; asimetrija moči; nevidnost; brezpravnost; nepredstavljenost; nepredstavljivost ...

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več
XML novice