Parisien's blog

Javna diskusija: Migracije in prekernost - agencijsko delo migrantov

Torek, 23. 10. 2012, ob 18h v Socialnem centru Rog, Trubarjeva 72, Ljubljana

Na trgu dela se množijo prekerne oblike zaposlitve in dela. Eno od teh udejanjajo zasebne agencije za posredovanje zaposlenih drugim podjetjem. Čeprav bi morali biti agencijski delavci enakopravni s klasično zaposlenimi, v praksi temu pogosto ni tako. To še posebej velja za tiste agencijske delavce, ki so migranti.

Vabimo na javno diskusijo o nekaterih vidikih agencijskega dela, ki so še posebej pomembni za migrante. Predstavljeni bodo delovni zaključki so-raziskave o položaju migrantov, ki so (bili) zaposleni kot agencijski delavci. Izpostavili bomo nekatere konkretne izkušnje delavcev ter še posebej spregovorili o tistih vidikih agencijskega dela, ki so povezani z dostopom do socialnih pravic in možnostmi organiziranja tako zaposlenih delavcev. Odgovoriti bomo skušali tudi na vprašanje, koliko je mogoče agencijsko delo razumeti kot učinek splošnega procesa prekarizacije, kateremu smo danes izpostavljeni, in ali je potemtakem razumevanje prekernosti v kontekstu agencijskega dela migrantov tudi prispevek k razumevanju naše lastne prekernosti.

1 komentar | preberi več

»Masters and Graduates« - predstavitev magistrskih in diplomskih del

Masters and Graduates

Novi magistrici in magister ter diplomanta, ki so svoj navdih črpali iz vsakdanjih gibanjskih aktivnosti, bodo v soboto, 13.10.2012, ob 18. uri v Socialnem centru Rog na Trubarjevi 72 preverili svoje hipoteze pred zbranim občinstvom.

Zagovarjali bodo:

  • Irina Vinčić: »Politika viznega režima v Evropski uniji in razmerje do Balkana«
  • Danijela Tamše: »Militantno raziskovanje: metodologija transformacij?«
Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Tutti Frutti Cinema Presents: "Wag the Dog"

Tutti Frutti Cinema

Tutti Frutti Cinema is back at SC Rog!

So please join us at 20.30 tomorrow evening for a screening of Barry Levinson's 1997 film Wag the Dog. The film stars Robert De Nero, Anne Hecht and Dustin Hoffman. Wag the Dog takes a humorous, if somewhat cynical, look at the work of a spin doctor in manipulating the media and public opinion during the Re-election campaign of an American president.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

AGORA99

Agora99

Na podlagi predloga, sprejetega na srečanju Blockupy, ki je potekalo v Frankfurtu med 17. in 20. 5. 2012, vabimo k participaciji na srečanju Agora99.

(Vse nadaljnje informacije v različnih jezikih o Agori99 so objavljene na strani http://99agora.net/)

Kaj je Agora99?

Srečanje evropskih in mediteranskih gibanj ter mrež na temo dolga, demokracije in pravic. Potekalo bo v Madridu med 2. in 4. 11. 2012.

1 komentar | preberi več

Projekciji filmov "V deželi medvedov" in "Od delavca do aktivista"

V sredo, 26. septembra, vas vabimo na projekciji filmov Nike Avtor "V deželi medvedov" ter Anje Kuhar in Klemna Kreka (ob pomoči Romane Zajec) "Od delavca do aktivista".

Ogledu filmov bo sledila manjša razprava o participativnih praksah v novinarstvu, skupnostnih medijih, medijski produkciji, aktivizmu in raziskovanju.

Filma sta nosilca dobro znane zgodbe in sicer zgodbe migrantskih delavcev. Film Avtorjeve tako dokumentaristično orisuje dve osebni zgodbi, ki sta povezani s sistemskih izkoriščanjem migrantske delovne sile. Drugi film predstavlja eno od pomembnih orodij emancipacije, obveščanja in produkcije. To orodje je Viza za budućnost, preko katere se je migrantskim delavcem odprl kanal komunikacije in sicer preko etra Radia Študent.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

3D LABORATORIJ - delavnice (11.9. do 13.9. od 17h do 20h v SC Rog)

3D laboratorij

Delavnice 3D oblikovanja ter razumevanja in dojemanja prostora: od idejne zasnove do končne vizualizacije.

3 delavnice:

  • torek, 11.9.2012, od 17h do 20h
  • sreda, 12.9.2012, od 17h do 20h
  • četrtek, 13.9.2012, od 17h do 20h

Če ga imate, prinesite s seboj prenosni računalnik.

Facebook dogodek:
https://www.facebook.com/events/2842073050222

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Rap delavnice v Socialnem centru Rog

Rap delavnice

Vabljeni na rap delavnice s skupino PAT (http://www.youtube.com/watch?v=iGbK6B0bgqQ) v petek 3. in v soboto 4. avgusta, obakrat s pričetkom ob 17h.

Pisali bomo rime, delali beate, repali, miksali in masterizirali, scratchali, beatboxali in na koncu nastopili na Rogovem odru.

Prijavi se po telefonu: 041 597 247

Delavnice so brezplačne.

Facebook dogodek:

1 komentar | preberi več

Brezplačne kreativne delavnice Photoshopa

Brezplačne kreativne delavnice Photoshopa

Vabimo vas na brezplačne kreativne delavnice Photoshopa za migrante in vse ostale zainteresirane.

Urnik delavnic:

attachment | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Blokupacija MDDSZ se je začela v vmesnem prostoru – onkraj policije in privatnih varnostnih služb, onkraj javnega in privatn

Pred MDDSZ smo prišli ob 15.30. Da bi še ujeli ministra in uslužbence ministrstva, ki imajo v sredo uradne ure ob 16.00. Računali smo na njihovo razumevanje, da gre pri blokupaciji MDDSZ za izvrševanje temeljnih svoboščin, za politično dejanje, odprtje javnega prostora, ki bo zmanjšal prepad med vladajočimi in vladanimi. In da bodo naročili varnostnikom, da odstranijo ograje okrog ministrstva. Že včeraj so namreč privatni varnostniki zgradbo ministrstva obdali z opozorilnimi trakovi in tablami, ki opozarjajo, da sta zadrževanje in bivanje v okolici ministrstva prepovedana. Danes so se opozorilnim trakovom pridružile jeklene ograje. In nabildani varnostniki na strani ministrstva ter policisti na drugi strani ceste.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Začetek blokupacije MDDSZ in poskusi ministrstva, da jo prepreči

Ni prehoda

Blokupacija Ministrstva za delo družino in socialne zadeve se začenja danes, v sredo 27. junija, ob 15.30. Čeprav je bil prvotni namen, da odpremo nov javni prostor razpravljanja, povezovanja, solidarnosti, svobodnega izražanja pritožb, zahtev in idej nekoliko kasneje, smo se odločili, da pohitimo, ker je Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve naročilo podjetju, ki upravlja s stavbo in okolico ministrstva na Kotnikovi 28, da prepreči svobodno združevanje in izražanje. Tako so se danes na zelenicah pred ministrstvom pojavili opozorilni trakovi in napisi, da je tam prepovedano zadrževanje in bivanje.

5 priponk | 1 komentar | preberi več
XML novice