Parisien's blog

Zadnji pripravljalni sestanek za blokupacijo MDDSZ

26. junija 2012 ob 19:00 v Socialnem centru Rog

Vabilo:

Tovariši,

kot ste verjetno že seznanjeni, konec tega tedna gibanje 15o pripravlja blokupacijo Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve (MDDSZ). Odločitev o blokupaciji je padla zaradi vse večjih rezov na področjih, ki so v domeni omenjenega ministrstva in ker je le-to odgovorno za mnoge oblike izkoriščanja in parazitiranja nad našimi življenji. Pred ministrstvom bomo za tri dni postavili šotore, imeli skupščine in delavnice.

Če tudi tebi vedno več jemljejo, če te moti, da je socialna pomoč postala kredit, da bodo kmalu lahko študirali le še premožnejši, da so prijatelji zaprti v institucijah, da je na cesti vedno več ljudi, da prekernim ne priznajo produktivnosti, da onemogočajo sindikalno organiziranje, skratka, da nas onemogočajo v realiziranju naših potencialov in kreativnosti, priti danes, v torek, 26. junija, ob 19h v Socialni center Rog na zadnji pripravljalni sestanek pred blokupacijo.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Odprto pismo MDDSZ: »Mi vsi smo Mijo Poslek«

IZ SKUPNOSTI V INSTITUCIJE

ZAKAJ MIJO NIMA PRAVICE ŽIVETI MED DRUGIMI LJUDMI?

ZAKAJ JE PODPORA MOŽNA SAMO V INSTITUCIJAH?

V petek, 13. aprila, smo na Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve izvedli redno skupščino gibanja 15o za dokapitalizacijo ljudi. Zbrali smo se aktivisti in aktivistke gibanja 15o, socialne delavke in delavci, skupaj z uporabniki socialno varstvenih storitev in programov, v skupščini sta sodelovala predstavnik in predstavnica ministrstva.

Eden izmed razlogov za direktno akcijo je bila konkretna stiska Iz-hodovca Mija Posleka, ki potrebuje stanovanje, sredstva za podporo ter socialne storitve za življenje v skupnosti. Mijo je z akcijo Iz-hod po štiridesetih letih izstopil iz socialno varstvenih institucij, zaživel v skupnosti in se vanjo polno vključil. Mijo potrebuje solidarnost skupnosti za krepitev lastne moči, učenje in neodvisno življenje, hkrati pa brez Mija ni skupnosti, saj s svojim neobremenjenim, neposrednim pristopom ustvarja polje solidarnosti v skupnosti. Življenje v skupnosti je temeljna pravica vsakega posameznika in Mijova zgodba opozarja na sistemsko prakso razčlovečenja v socialno varstvenih institucijah in na onemogočanje s strani pristojnih organov, da bi posameznik svobodno kreiral lastne življenjske prakse in znotraj njih iskal odgovore na svoje potrebe.

attachment | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Izjava za javnost delavcev iz Vegradovega delavskega doma na Ulici Vide Pregarčeve 34

DELAVCI VEGRADA D.D.– V STEČAJU, KI ŽIVIMO V DELAVSKEM DOMU NA ULICI VIDE PREGARČEVE 34 V LJUBLJANI

IZJAVA ZA JAVNOST

Migrantskim delavcem iz ti. tretjih dežel se izstavlja vse večje račune za gospodarsko krizo.

Delavci nekdanjega Vegrada, ki živimo v delavskem domu na Ulici Vide Pregarčeve 34 v Ljubljani, smo se odločili temu odločno reči NE ter znova javno in glasno opozoriti na sistemske vzroke nastale situacije in zahtevati delavske pravice, ki nam pripadajo.

Vegrad je ves čas svojega obratovanja prejemal od bank kredite in zastavljal zanje svoje premoženje, ki smo ga ves čas ustvarjali migrantski delavci v okoliščinah sistemske diskriminacije in izkoriščanja. Bankam, ki imajo hipoteke na Vegradovih nepremičninah, bodo dani krediti navkljub stečaju Vegrada vrnjeni v celoti. Hipoteka namreč pomeni, da so upravičene do celotne terjatve, ne pa le do njenega sorazmernega poplačila glede na celotno stečajno maso. Vendar to ni pošteno!

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Tematska skupščina za Blokupacijo MDDSZ - 19.6. ob 18:00 pred Boj Za

#Blokupirajmo MDDSZ

Gibanja, civilno-družbene organizacije, skupine, posameznice in posameznike pozivamo, da se samoorganizirajo in se nam med 27. in 30. junijem 2012 pridružijo na Blokupaciji MDDSZ - za paket novih socialnih pravic in skupno blaginjo. V čim večjem številu in čim bolj pisani sestavi #blokupirajmo MDDSZ! Vabljeni na tematsko skupščino za pripravo blokupacije, ki bo v torek, 19. junija 2012, ob 18:00 pred Boj Za (Slovenska 56)!

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Blokupacija MDDSZ – za paket novih socialnih pravic in skupno blaginjo (27. do 30. junija 2012)

#Blokupirajmo MDDSZ

Svoje potrebe in želje jemljemo zares. Zato bomo na sprejetje tako imenovanih varčevalnih ukrepov in sistematično razlaščanje in blokiranje prekerne generacije odgovorili z blokupacijo MDDSZ. Blokupacija pomeni zasedbo javnega prostora pred zgradbo ministrstva, odločno nasprotovanje instituciji, ki izvaja politike zategovanja pasov in vzpostavitev prostora neposredne demokracije, ki bo definiral paket novih socialnih pravic in gradil družbeno moč za izgradnjo skupne blaginje. Blokupacija bo potekala v okviru delavnic, skupščin, direktnih akcij, ljudskega mikrofona, predstavitev, koncertov, predstav... Na njej bo mnogoterost današnje družbe artikulirala potrebe in razvijala skupne zahteve, kot so dohodek, blaginja, skupno. V blokupaciji bomo sodelovali dijaki in študentke, brezdomci in prekerne delavke, učitelji in raziskovalke, migrantski delavci in družbene aktivistke, socialni delavci in uporabnice socialnih programov, mlade družine in brezposelni... Pridruži se tudi ti in zagrabi prihodnost! Make Them Pay! In ne pozabi na šotor!

14 priponk | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Brezplačne delavnice izdelovanja plakatov

delavnice plakatov

Spoštovani,

Vljudno vas vabimo na brezplačne delavnice izdelovanja plakatov za migrante in ostale zainteresirane:

Urnik:

  • petek, 15.6.2012, od 16:30 do 20:30 v SC Rog, Trubarjeva 72, Ljubljana
  • sobota, 16.6.2012, od 12:00 do 18:00 v SC Rog, Trubarjeva 72, Ljubljana
  • (urnik preostalih delavnic bomo sporočili naknadno)

Na prvo delavnico naj udeleženci prinesejo materiale za osnutek: papir, škarje, lepilo, svinčnike, barvice, olfa nože kakšen karton ipd...

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več
XML novice