Parisien's blog

Akcija in konferenca za medije na sedežu Upravne enote na Tobačni v Ljubljani

Danes ob 18:00 na Upravni enoti Ljubljana (Sektor za upravne notranje zadeve), Tobačna ulica 5, Ljubljana

Za pravice migrantskih delavcev in vseh delavcev v stečajnih postopkih ter za paket novih socialnih pravic

Delavci podjetja Vegrad v stečaju, ki živijo v Vegradovem delavskem domu na Vide Pregarčeve 34, so dobili sporočilo stečajne upraviteljice Vegrada, da se morajo izseliti do konca meseca junija in da ne morejo več prijavljati svojega bivališča na naslovu delavskega doma. Upravna enota na Tobačni v Ljubljani je nato začela izvajati namen stečajne upraviteljice, da prežene delavce Vegrada, saj je začela zavračati prijavo bivališča na naslovu Vegradovega delavskega doma. Zato se bomo danes, v sredo, 6. junija, ob 18. uri ogoljufani delavci Vegrada in aktivisti ter aktivistke 15o zbrali na Upravni enoti na Tobačni ulici 5 v Ljubljani z zahtevo, da preneha z nelegitimnim in brzčas tudi nezakonitim izvajanjem volje stečajne upraviteljice Vegrada, da reši dolžniško upniške postopke med podjetjem v stečaju in delavci s pregonom slednjih.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Blockupy MDDSZ – za paket novih socialnih pravic

Prva delavnica je v torek, 29. maja ob 17.00 v SC Rog na Trubarjevi 72.

Gibanje #15o je konec prejšnjega leta začelo z intervencijami na MDDSZ. S skupščinami vrnemo ministrstvo tistim, ki bi jim naj bilo namenjeno. Kritiziramo birokratizacijo in privatizacijo socialnega varstva ter dajemo vidnost in besedo praksam socialnega varstva, ki izhajajo iz dostojanstva vsakogar, vsake oblike življenja in iz moči skupnosti, ki jih gradimo po načelih odprtosti, enakosti in participativnosti. Na ta način izražamo, da obstaja alternativa disciplinarni blaginji in privatizaciji ter da se lahko upremo razgradnji družbe blaginje (welfare) in uvedbi dolginje (debtfare) z gradnjo skupne blaginje (commonfare).

attachment | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Izjava #15o: Težka roka policije preprečuje transnacionalne akcije v Frankfurtu

Frankfurt, 18. maj ob 16h

Med 16. in 19. majem, ob prvi obletnici začetka evropskega nasprotovanja politikam zategovanja pasov, krizni diktaturi in finančnemu kapitalizmu na sploh, v Frankfurtu potekajo transnacionalni dnevi akcij proti omenjenim politikam. Ti dnevi akcij so del trajajočih in vse širših upiranj proti neučinkovitim in družbeno destruktivnim politikam in vključujejo nedavne dogodke v Španiji, Franciji in Grčiji. Sodelujoči v Frankfurtu smo glasovi teh bojev, smo posebej tisti, ki smo najbolj ogroženi zavoljo odvzemanja priložnosti in obče brezperspektivnosti. Smo gibanja, organizacije, mreže, iniciative in posamezniki. Med temi, ki artikuliramo obstoječe okoliščine in gradimo skupne transevropske boje, je #15o z nedavnim sprejetjem paketa varčevalnih ukrepov v mislih.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Sporočilo za javnost po zbiranju podpisov za referendum

Skupina volivk in volivcev, ki je zbirala podpise podpore za razpis zakonodajnega referenduma o uveljavitvi Zakona o uravnoteženju javnih financ, je do včeraj, ko je bila vložena državljanska pobuda s 4.753 podpisi volivk in volivcev, zbrala 1.700 podpisov. Pri zbiranju so sodelovali aktivisti in aktivistke več sindikatov ter gibanj 15o in Mi smo univerza. Zaradi uspeha sorodne pobude smo se odločili, da svoje moči usmerimo v zbiranje 40.000 podpisov, kar bo omogočilo razpis referenduma in argumentirano ter demokratično razpravo brez zastraševanja in širjenja ozračja izrednih razmer.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Izjava 15o: suspenz demokracije v Frankfurtu

V Frankfurtu med 16. in 19. majem potekajo transnacionalni dnevi akcij proti politikam zategovanja pasov in krizni diktaturi. V tem mestu se namreč nahaja sedež Evropske centralne banke. Namen dnevov akcije je z raznimi dogodki in intervencijami opozoriti na poskuse finančnega kapitalizma, da si dokončno v celoti prilasti oblast nad vsemi področji družbenega življenja. V primeru, da ti poskusi uspejo, bomo v prihodnje vsi živeli veliko težje.

Nemške oblasti so prepovedale akcije in proteste. Zaenkrat je dovoljena le demonstracija v soboto. Njihov odziv pomeni suspenz demokracije ter jasen in grob odvzem pravic do protesta, izražanja in združevanja.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Izjava Martina iz Intervencijske levice in Blockupy Frankfurt

#15o Media Crew iz #Blockupy #Frankfurt

Izjava Martina iz Intervencijske levice in Blockupy Frankfurt:

1 komentar

Do četrtka zberimo 2500 podpisov za naknadni zakonodajni referendum o ZUJF!!!

Sprintaj obrazec http://tovarna.org/files0/active/3/Referendum_ZUJF_obrazec_za_podpise.pdf, zberi podpise in jih do četrtka, 17.5.2012, pošlji na naslov:

Jerica Marušič (za Mirjano Storjak)
Vodovodna 39
1000 Ljubljana

Dan potem zbiramo podpise za naknadni referendum

#15o skupaj s sindikati, ki niso podpisali pakta z vlado, ter drugimi civilno družbenimi organizacijami in mrežami zbira podpise za naknadni referendum o zakonu o uravnoteženju javnih financ. Vključi se!

attachment | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Peticija proti prepovedi Blockupy Frankfurt

Peticijo podpišite na: http://www.njetwork.org/Peticija-proti-prepovedi-Blockupy

Le dober teden pred Blockupy Frankfurt so oblasti mesta Frankfurt izdale prepoved vseh napovedanih akcij. Na ta način skušajo preprečiti, da v evropskem finančnem središču množično izrazimo naš protest proti sistematičnemu razlaščanju in kraji demokracije in našo zahtevo po Evropi pravic, blaginje in resnične demokracije. Gre za nenavadno in strahopetno odločitev, ki še enkrat kaže, da so se nam javne oblasti popolnoma odtujile in da delajo zgolj še v interesu finančnih trgov in oligarhij. Takšni prepovedi svobodnega združevanja in izražanja ostro nasprotujemo in pozivamo vse, ki želijo drugačno Evropo od tiste zategovanja pasov, brezperspektivnosti in suspenza demokracije, da podpišejo peticijo proti prepovedi Blockupy Frankfurt:

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več

Dan potem (The Day After)

Absolutno zavračamo t.i. varčevalne ukrepe, ker so nepravični, nedemokratični in antisocialni!

Ko bi se morali pogovarjati o novih socialnih pravicah za prekerno generacijo, vlada RS jemlje obstoječe in demontira že tako okleščeno družbo blaginje.

Naša drža je brezkompromisna, saj so potrebe ljudi pred interesi kapitala. Vsiljeni varčevalni ukrepi, ki jih bo sprejel Državni zbor, so še en dokaz kraje demokracije. Zato se moramo samoorganizirati in jo ponovno iznajti. Pozivamo vse, ki zavračajo krajo skupne prihodnosti, da se povežemo in:

  • zgradimo konkretne oblike solidarnosti proti zategovanju pasov;
Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | preberi več
XML novice