Dogodki - Filter: dogodek

Select event terms to filter by
month | week | table | naštej | view all
Torek August 28, 2007
Začetek: 10:00
Konec: 10:00

koncertna dvorana, cirkus, transzentrala, prvi stuk, drugi stuk, socialni center,...

Vse, ki vas stvar zanima, vabimo k sodelovanju na glasbeni delavnici ROGOVILA, ki se bo dogajala v zadnjem tednu avgusta v prostorih tovarne ROG na Trubarjevi cesti v Ljubljani.

Delavnica je namenjena glasbenikom in glasbenim učencem, ki bi radi razširili svoje glasbeno znanje in popestrili svoje glasbene izkušnje v igranju v glasbenih skupinah različnih velikosti. Poleg grobe obravnave osnovnih glasbenih pojmov (ritem, melodija, harmonija) in osnove tehnike igranja na posameznih instrumentih, bo poudarek postavljen na komunikacijo med glasbeniki v skupini in na izražanje spontanih glasbenih idej posameznikov.
Ljudje, ki bodo vodili delavnice, bodo nastopali predvsem v vlogi usmerjevalcev toka dogajanja, saj bi radi videli, da udeleženci tudi sami aktivno sodelujejo z idejami in predlogi, če so le ti konstruktivni. Za tiste pa, ki so na začetni stopnji ukvarjanja z glasbo, bodo lahko nastopali v vlogi mentorjev. Prav tako kot smo pripravljeni začetnikom pokazati osnove, si želimo, da bi se delavnic udeležili tudi izkušeni glasbeniki in z nami delili svoje znanje.
Delavnica ne bo omejena na določeno glasbeno zvrst. Upoštevali bomo predloge in glasbene želje udeležencev delavnice. Prav tako bo delavnica priložnost za srečevanje, spoznavanje novih ljudi in igranje z njimi ter sestavljanje novih zasedb in bendov, ki bodo lahko delovali tudi po zaključku delavnice.

Začetek: 12:00
Konec: 00:00

Koncertna dvorana, galerije...

OD PEŠCA DO RAKETE
Bojičić Marko

-LIVE SOUND WORKSHOP
delavnica živega zvoka, ozvočitev koncerta, postavitev in uporaba mikrofonov na odru, uporaba mešalne mize,... v sklopu vsakodnevnega dogajanja - priprava večernega kocerta.
-OSNOVE AKUSTIKE IN TONSKE TEHNIKE
zvok, akustika, psihoakustika, frekvence, efekti, dinamika...

Začetek: 18:00
Konec: 00:00

koncertna dvorana, cirkus, dvorišče, cirkulacija

!!!POZOR!!!POZOR!!!
Program še ni popoln in ga bomo sproti dopolnjevali.

rogovilarogovilarogovilarogovilarogovilarogovilarogovilarogovilarogovilarogovilarogovilarogovilarogovila
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ROGOVILA festival ZVOKAfestivalROGOVILA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
rogovilarogovilarogovilarogovilarogovilarogovilarogovilarogovilarogovilarogovilarogovilarogovilarogovila

PONEDELJEK, 27. 8. 2007!!!PONEDELJEK, 27. 8. 2007!!!PONEDELJEK, 27. 8. 2007,

opoldne!!!opoldne!!!opoldne!!!

OBHOD PO LJUBLJANI
Procesija po mestu s povabilom na festival in predstavitvijo dela v ROGu

Začetek: 18:00
Konec: 19:30

3. nadstropje

Zadnja delavnica z Blanco Ruiz Perez.
Katra vabljena.

Začetek: 22:00

koncertna dvorana

koncertkoncertkoncertkoncertkoncertkoncertkoncertkoncert

MOONLIGHT SKY...........................MOONLIGHT SKY
...................MOONLIGHT SKY......................

...........................&

...........DOGGY.....................STONES...............
....................DOGGY..STONES...............

Popoldne pred koncertom bodo Moonlight Sky imeli javno vajo
in javno tonsko probo v koncertni dvorani.

Moonlight Sky
Pri založbi KUD France Prešeren je nedavno izšla prva zgoščenka ljubljanske skupine Moonlight Sky. Gre za skupino, ki že nekaj let navdušuje z glasbo, ki bi jo žanrsko lahko označili kot progresivni rock, čeprav v sebi skriva mnogo več. Je fuzija različnih glasbenih okusov in stilov, od rocka, jazza in bluesa do filmske glasbe; vse to pa je podano z veliko mero spoštovanja do glasbene zgodovine.
Čeprav je od rojstva zasedbe minilo sedem let, je ta instrumentalno ostala enaka kot na začetku: vokal in klaviature, električna kitara, električni bas in bobni, vse to pa Moonlight Sky na koncertih občasno dopolnijo še z gosti različnih profilov. To da osnovnemu zvoku še dodaten čar in razsežnost. Uspeva jim združiti občutek za glasbo iz poznih šestdesetih let in mešanje žanrov, ki ga je v sedemdesetih Miles Davis začel s fusion gibanjem, in ga združiti s sodobnimi glasbenimi tokovi. S tem dokazujejo, da prava glasba ni le modni krik, ampak lahko transcendira obdobje, v katerem je nastala.
Zasedba je skozi številne koncerte (tako na slovenskih, kot tudi tujih odrih) in sodelovanja s različnimi glasbeniki (v okviru skupine ali posamezno Moonlight Sky sodelujejo oz. so sodelovali z Janom Tomšičem, Galom Gjurinom in Zoranom Predinom) odrasla v zrelo skupino, ki jo odlikujejo dobri koncertni nastopi.
www.moonlight-sky.com
www.myspace.com/moonlightskyband