Dogodki - Filter: dogodek

Select event terms to filter by
month | week | day | naštej | view all
December 07, 2007 - December 27, 2007
12 / 7
Začetek: 20:00
Konec: 23:55

sc rog

SOCIALNI CENTER ROG, PETEK, 7.DECEMBER OB 20IH

S predstavitvijo dela Socialnega centra (Laboratorija za globalno državljanstvo) in sledečim benefitom con tutti frutti gusto odpiramo veseli december, zaznamovan z najrazličnejšimi aktivnostmi za svobodo gibanja in pravico do bivanja. Proti nadzoru, omejevanju in normalizaciji, za svobodne, odprte, avtonomne relacije in prostore!

21. decembra Slovenija vstopa v Schengen. Pravijo, da vstopamo v Evropo brez meja in 21. decembra bodo alegorično sprejeli »božično darilo« od EU. A Evropa brez meja je brezmejna laž. Druga plat schengenskega sporazuma je ta, da se meje premaknejo navznoter v obliki večjega nadzora v javnih prostorih. Nabavili so celo SCHENGENBUS, s katerim bodo ljudem sledili na cesti in jih pregledovali, vpisovali v sistem SIS, preverjali stanje ogljikovega dioksida v vozilih, da bi ugotovili navzočnost ilegalnih migrantov. Nadzor, ki je bil prej koncentriran na fizični meji, se premakne na ulice, ceste, železniške in avtobusne postaje, počivališča in samske domove, njegov objekt pa postanemo prav vsi, ki se gibljemo po teritoriju. Schengen je že od samega začetka definiral sodobno in striktno migracijsko politiko v Evropi, sodobne tehnologije pa prispevajo k še večjemu nadzoru ne samo migracij, ampak tudi celotnega življenja. Steber evropske migracijske politike je Schengenski mejni sporazum, ki je na eni strani upanje (v trenutku, ko dobiš Schengensko vizo), na drugi pa brezup (ko te zaprejo v center za tujce ali deportirajo). Pa tudi svobodni, avtonomni, skupni in javni prostori, ki so pod nenehnim udarom institucij, so prva tarča nadzora in represije s strani bodisi mestne ali državne oblasti. Vse večja prekernost, nerazrešljiva statusna vprašanja sodobnih nomadov, globalnih državljanov sveta je rezultat kontrole in družbe tovarne FUCKTORY, kjer se kot dostojanstvo šteje dovoljenje za prebivanje, 300 evrov na mesec za 8 ur dela vsak dan, privatizacijo študija.

Začetek: 22:00

koncertna dvorana

V petek, 7. 12. 2007, bo v koncertni dvorani koncert skupin


KUSAS

(Rogaška Slatina)
http://www.myspace.com/kusasjunkrock


PSIHIATRIJA

(Bistrica ob Sotli)
http://www.myspace.com/psihiatrija

VV

12 / 8
12 / 9
12 / 10
Začetek: 19:00
Konec: 22:00

SC ROG

Zakaj v Sloveniji ni azila?

V prvem delu predavanja se bomo posvetili analizi slovenske azilne politike in jo primerjala z nekaterimi evropskimi državami, pri čemer bomo predstavili ljubljanski Azilni dom in postojnski Center za tujce skozi izkušnje nekaterih prosilcev za azil.
V drugem delu predavanja pa se bomo ukvarjali z dilemami, ki se navezujejo na metodologijo raziskovanja in aktivističnega delovanja na področju migracij, pri čemer nas bo posebej zanimalo vprašanje raziskovalne etike in pomen antropološkega pristopa pri delu z migranti.

12 / 11
Začetek: 22:00

koncertna dvorana

ENODNEVA

Razstava slik


MARGARETE SELENE

(www.myspace.com/akashalabb)

Ker je Marga odločena, da svojih slik ne bo puščala v dvorani daljši čas, smo se z njo dogovorili, da postavimo razstavo za en dan, 11. 12. 2007, v koncertni dvorani, Tovarna ROG.

TO BO OTVORITEV IN ZATVORITEV RAZSTAVE HKRATI.

Skupina

ZIRCUS

(www.myspace.com/zircusband)

bo igrala kombinacijo elektronske in akustične glasbe.

12 / 12
12 / 13
Začetek: 19:00
Konec: 22:22

SC ROG

V kratkem predavanju, ki bo predstavljalo šele uvod v širšo razpravo, bomo obravnavali fenomen ti. delavske migracije v zgodovinski, socialno-kulturni ter delno tudi v etnološko-antropološki perspektivi. Konkreten primer za analizo bo delavska migracija z območja zahodne Bosne (ti. Cazinska krajina) v kontekstu njihove prisotnosti in umeščenosti v socialna in kulturna okolja Slovenije, Avstrije in Nemčije, kakor tudi njihov ekonomski in politični pomen za Cazinsko krajino v perspektivi novejše zgodovine, od začetka šestdeseth let 20. stoletja do danes.

Začetek: 22:00

koncertna dvorana

!!!KONCERT!!!KONCERT!!!!!!KONCERT!!!KONCERT!!!KONCERT!!!KONCERT!!!

INUS FUNDUS

http://www.myspace.com/inusfundus - klikni za stran

&

THE LIFT

http://www.myspace.com/theliftmusic - klikni za stran

!!!KONCERT!!!KONCERT!!!KONCERT!!!KONCERT!!!KONCERT!!!KONCERT!!!

12 / 14
Začetek: 22:00

Koncertna dvorana


ON THE GROUND Part.2

Po izvrtstenm otvoritvenem večeru,ON THE GROUND,ki sta ga brezskrbno vodila bratski dvojec MARTELLI&SASSO,
se serija nadaljuje z odličnim izborom elekrtonske glasbe s poudarkom na DEEP-TECH-MINIMAL-TROPICAL zvoku!!!
Začinka celotnega večera bo live act na KONGO DRUMS,za katerega bo poskrbel MARTELLI in ogrel vaša telesa!!

Koncertna dvorana:

MARTELLI-Dj set & kongo live act /electrickouse/
- http://www.myspace.com/djmartelli

12 / 15
12 / 16
Začetek: 21:00
Konec: 21:25

Koncertna dvorana, Tovarna ROG, Trubarjeva 72

Vabljeni na lutkovno predstavo ZAČARAN KRAJ, z zvočno podlago iz radijske igre.

Nastopa:
DERGI

Priparava in izvedba:
BARBARA BULATOVIĆ

Začetek okRog 21.00h.
Konec okRog 21.25h.

Vstopnine ni!

PREDSTAVA TRAJA 25 minut, ZATO BODITE TOČNI!

Info

Začaran kraj je zgodba o 130 let starem dedku, ki bi rad svojim vnučkom pripovedoval zgodbe o starih časih in o tem, kako je treba živeti. Pri tem pa mu nenadoma odrevenijo noge in znajde se nekje drugje - v začaranem kraju, sredi katerega se sveti zaklad.

12 / 17
Začetek: 19:00

SC ROG

Potrebujemo več policijskih psov: Percepcije sodobnih migracijskih politik

Predavanje se osredotoča na obravnavo sodobnih imigracijskih politik, katerih temeljni (in takorekoč edini ali vsaj prevladujoči) instrument so postale mejne politike (t.im. »border policies«). Osrednja vloga mejnih politik je nadzor meja države-nacije in preprečevanje tako imenovanih ilegalnih migracij. Dotaknili se bomo vprašanja politizacije migracij v kontekstu »varnostnega problema«, problematike schengenske konvencije kot institucionalne podlage za izvajanje visoko selektivne in izrazito restriktivne imigracijske politike in strateških načrtov Evropske unije v »boju proti ilegalnemu priseljevanju« iz afriškega kontinenta. Za konec si bomo s pomočjo rezultatov javnomnenjskih raziskav pogledali, kakšna je družbena klima na področju odnosa do priseljevanja in integracije imigrantov v Sloveniji.

12 / 18
12 / 19
Začetek: 22:00

Koncertna dvorana, Tovarna ROG, Trubarjeva 72, Ljubljana

Ola,

Vabljeni ste na netipično predstavo v povezavi s tradicionalnimi sredinimi karaokami, v katerih bomo poskusili narediti vso stvar še bolj zanimivo kakor ponavadi, saj nas bodo obiskali amaterski improvizatorji (impro liga). Improvizacije bodo v španščini

Vabljeni vsi ki vas tovrstne stvari zanimajo!

Start: pred 22.uro

Vstopnine ni!

12 / 20
Začetek: 20:00
Konec: 23:00

Schengenske meje: navzven, navznoter in onstran

Schengenske meje: navzven, navznoter in onstran

V Socialnem centru v Rogu bo ob 20. uri predstavitev biosindikalistiХnih iniciativ za odprte meje ter za delavske, socialne in dr avljanske pravice. Sodelujejo Kanak Attack (NemХija), Razzismo Stop (Italija), Socialni center v Rogu (Laboratorij za globalno dr avljanstvo)

V Хetrtek, 20. decembra, ob 16. uri na Fakulteti za dru bene vede v uХilnici tevilka 23

Dan pred vstopom Slovenije v Schengensko obmoХje organiziramo mednarodno razpravo o spreminjajoХih se mejah Evropske unije, o njihovem pomenu za definicijo dr avljanstva v Evropi in o dr avljanskih praksah, zaradi katerih je proces nastajanja novih meja kritiХen in s tem odprt.
Proces dekonstrukcije in rekonstrukcije meja, katerega etapa je vstop novih Хlanic EU v Schengensko obmoХje, bomo obravnavali s stali Хa vzpostavitve zunanje evropske meje, Хlenjenja dru be kontrole znotraj schengenskega obmoХja in irjenja rasizma ter ksenofobije.
SodelujoХi bodo podali kratke iztoХnice za razpravo o schengenski meji kot prostorski distribuciji bogastva in rev Хine in instituciji evropskega apartheida. Sku ali bodo vzpodbuditi kritiХno razpravo o ekspanziji mejnega re ima in z njim povezane premike v razumevanju pravice do zasebnosti in pravice dr ave da posega vanjo. Obenem bodo sku ali pojave rasizma in ksenfobije povezati s premiki suverenosti kot nadzora nad gibanjem posameznikov in populacij.

Začetek: 22:00

Koncertna dvorana, Tovarna ROG, Trubarjeva 72

v četrtek, 19. 12. 2007, okRog 22h, koncertna dvorana, Tovarna ROG,

Koncert skupin


CRAZED FARMERS


http://www.myspace.com/crazedfarmers

in


OBERIU


http://www.myspace.com/oberiu1

12 / 21
Začetek: 22:00

koncertna dvorana

dancing party

ADVANCED MOVES


UDO BRENNER

&


DJ Z

12 / 22
Začetek: 22:00

Koncertna dvorana, Tovarna ROG, Trubarjeva 72

Vabljeni na koncert skupin


NOVE KONZERVE

ter


JEZUS OSEBNO

Jezus osebno tokrat z novim materialom!

Vabljeni vsi!
Vstopnine ni!

12 / 23
Začetek: 22:00

koncertna dvorana

Hamlet express na žalost odpadejo.

Zato bomo v nedeljo, 23. 12. 2007 okRog 22h naredili pesniški SLAM
in ga povezali z glasbenim JAMOM.

Mogoče bo prisostvoval kdo od Hamletov.

Vabljeni pesniki in glasbeniki, pa tudi vsi drugi ustvarjalci.

Potrebščine prinesite s sabo!

12 / 24
12 / 25
12 / 26
Začetek: 22:00

Koncertna dvorana, Tovarna ROG, Trubarjeva 72

Vabljeni na prednovoletne plesno impro jammsession karaoke!

Še zadnjič preživimo letošnje trenutke v v sproščenem neobremenjenem okolju, v dobri družbi ter odlični glasbi.

Vabljeni v sredo 26.12.2007
(zadnjo v letošnjem letu)

okRog 22h

Vstopnine ni!

12 / 27