Dogodki - Filter: dogodek

Select event terms to filter by
month | week | day | naštej | view all
April 21, 2008 - Maj 11, 2008
04 / 21
Začetek: 18:00
Konec: 23:00

SOCIALNI CENTER

Vabimo vas na prvo javno razpravo v okviru simpozija Prostori v postajanju, ki bo potekala v ponedeljek, 21. aprila ob 18. uri v prostorih Socialnega centra Rog v Ljubljani.

Pritiski oblasti, poskus fizične deložacije iz tovarne in medijski molk niso oslabili moči samoorganiziranih skupnosti in kolektivov, ki delujejo v Rogu. Okrepila se je mreža evropskih socialnih centrov, umetniških in kulturnih ustanov, pobud in posameznikov, ki delujejo na institucionalnih in neodvisnih ravneh. S pismom podpore in javno tribuno so mnogi med njimi 27. marca izrazili solidarnost in se povezali v boju za skupne kulturne in politične prostore v mestu. Podobno lahko sklenemo za samoorganizirane migrantske delavce in prosilce za azil v Sloveniji, ki so v sodelovanju z aktivisti socialnega centra v tem času zasnovali družbeno gibanje Svet za vsakogar. Organizirali in izvedli so karavano razprav na ljubljanskih fakultetah, ki se bo 19. aprila nadaljevala z manifestacijo na ljubljanskih ulicah. Zato bo razprava 21. aprila potekala v dialogu s protagonisti gibanja Svet za vsakogar, gibanja Nevidni delavci sveta in aktivističnimi raziskovalci socialnega centra. Namenjena bo pripravam na evropsko srečanje socialnih centrov, ki bo potekalo junija 2008 v Ljubljani. Poleg odnosa med družbenimi gibanji, socialnimi centri, umetniškimi in političnimi kolektivi in institucijami v Sloveniji in v Evropi, bomo na razpravi spregovorili tudi o oblikah in načinih komunikacije z lokalno skupnostjo ter vzvodih legitimnosti drugačnega organiziranja življenja in delovanja v mestu.

04 / 22
Začetek: 20:00
Konec: 22:00

Koncertne dvorana

Kinodvor v azilu predstavlja večer slovenskih animiranih filmov. Na programu se bodo zvrstili kar štirje slovenski avtorji.

Kolja Saksida s tremi deli njegove animirane serije Koyaa: Koyaa - palačinka
Koyaa - metlja
Koyoga

Špela Čadež: Zasukanec in Ljubezen je bolezen

Nejc Saje in Strup produkcija: Dvorišče

Grega Mastnak in Igor Pediček: Bizgeci (izbrani deli)

vstop prost!!

Začetek: 22:06

Koncertna dvorana Tovarna ROG, Trubarjeva 72

Nocturne/Nihiltronix
THE EUROPEAN DIZIPLIN TOUR

..?../ 22.04.2oo8
start/ arround/okrog 22h06min

http://www.myspace.com/nocturnespace

http://www.myspace.com/nihiltronix

*
for me it will be very strange story, my come back to slovenija, in playing concert. after many year absence in the old city of ljubljana.. I remember the Truebar, in Trubarjeva cesta... famous bridges, S.K.U.C / ROPOT gallerija, Equrna gallerija...
many good time..K4 Klub..

04 / 23
Začetek: 22:06

Koncertna dvorana ROG, Trubarjeva 72, Ljubljana

Tokrat bo karaoke odprla skupina KARAVANA ILUZIJ,
s predstavitvijo materiala za novo ploščo.

Ker se bo zvočno snemalo, prosim obiskovalce da se probate čim bolj 'kulturno' obnašati.

Karaoke se bodo začele šele po uvodnem koncertu!
Do takrat prosimo vse morebitne zainteresirane za nastop, da se vzdržijo hoditi na oder in prekinjati program.

drugače pa...

vabljeni vsi
vstopnine ni!

PS
Glasbeniki prinesite svoje instrumente.

04 / 24
04 / 25
Konec: 05:00
Začetek: 25 Apr 2008 - 22:00
Konec: 26 Apr 2008 - 05:00

Koncertna dvorana

ROG Reggae vibes VIII

Click on flyer to listen some music…

www.tovarna.org
www.myspace.com/dubtafari

04 / 26
Konec: 05:00
Začetek: 25 Apr 2008 - 22:00
Konec: 26 Apr 2008 - 05:00

Koncertna dvorana

ROG Reggae vibes VIII

Click on flyer to listen some music…

www.tovarna.org
www.myspace.com/dubtafari

04 / 27
04 / 28
04 / 29
Začetek: 20:00
Konec: 22:00

koncertna dvorana

Kinodvor v azilu vas vabi na projekcijo slovenskih neodvisnih ustvarjalcev iz produkcije Luksuz iz Krškega.
Vstop prost, prostovoljni prispevki!

04 / 30
Začetek: 22:00

Koncertna dvorana ROG

KARAOKE

05 / 1
05 / 2
05 / 3
Začetek: 18:00
Konec: 20:00

SOCIALNI CENTER

3. MAJA 2008 ob 18. uri

Vabimo vas na drugo javno razpravo v okviru simpozija Prostori v postajanju, ki bo potekala v soboto, 3. maja ob 18. uri v Socialnem centru Rog.

Danes je resnična politika zunaj Stranke. Njen politični eksperiment je spodletel, predvsem zato, ker je bil povezan z Državo. Ali lahko gibanje za drugačno globalizacijo prepoznamo kot eno izmed novih političnih oblik, ki označuje začetek nove zgodovinske sekvence, ali pa so morda takšni politični izrazi kot je zapatistično gibanje, politične skupnosti sans-papiers in izbrisanih, boji avtonomnih delavskih sindikatov, realne politične alternative? Politični aktivizem se sooča z mnogimi protislovji: generacija gibanja za drugačno globalizacijo iz Seattla je utrpela mnogo porazov (npr. Genova), njene aktivnosti so bile ustavljene ali omejene zaradi post 11. september kriminalizacije. Vendar pa so zadnji anti-G8 boji ponovno afirmirali potrebo po globalnih mrežah upora in pokazali na nekatere perspektive za prihodnje akcije. Na delavnici si bomo zastavili vprašanja političnih izhodišč in politične organiziranosti: Ali lahko o revoluciji še vedno govorimo kot o strateškem konceptu? Kako se lahko izognemo dialektiki med državo in revolucijo ali pa multitudo in imperijem? Kako lahko lokalne boje povežemo z globalnim gibanjem? Kje v lokalni politiki najdemo primere drugačne politike (Avtonomna tribuna, Tovarna Rog, itn.)? Katera so nova področja, ki jih moramo obravnavati (NATO na Balkanu, tranzicija, itn.)?

Začetek: 20:00
Konec: 23:00

SOCIALNI CENTER

Ob 20.00 projekcija filma What Would It Mean To Win?, Oliverja Resslerja in Zanny Begga, ki je bil posnet ob junijskih protestih proti G8 v Heiligendammu v Nemčiji.

Po filmu fiesta v upornih ritmih Latinske Amerike.

05 / 4
05 / 5
05 / 6
Začetek: 20:10
Konec: 22:00

koncertna dvorana

Pozdravljeni dragi obiskovalci projekcij Kinodvora v azilu!
Tokrat vam bomo prikazali dva filma Jana Cvitkoviča in sicer:

KRUH IN MLEKO
drama, 2001, 1h 8min
scenarij in režija: Jan Cvitkovič
igrajo: Peter Musevski, Sonja Savić, Tadej Troha

Celovečerni Film Kruh in Mleko je Cvitkovičev režijski prvenec in je leta 2001 prejel Leva bodočnosti za najboljši debitantski film na 58. mednarodnem filmskem festivalu v Benetkah.
Kruh in Mleko je surov, a hkrati nežen film o ljudeh, ki iščejo toplino in ljubezen, pa vendar storijo vse, da ju ne bi našli.

05 / 7
Začetek: 22:00

Koncertna dvorana ROG

Prinesi s sabo instrumente!
Bobne tudi!
Spoštuj oder!
Vabljeni tudi slikarji, plesalci, literati,... in vsi ostali!

05 / 8
Začetek: 22:00

Koncertna dvorana ROG

Ste morda v tej podalpski zakuhi, imenovani Slovenija, pričakovali, da boste v ušesa prejeli godbo, ki je v svoji osnovi dedič zvočnih avantgard, a očiščeno pretiranih intelektualnih podtonov in togih konceptualnih not? Godbo, ki se lahno, iskrivo in z obilico hudomušnosti prepušča spontanemu drncu, v katerem ne manjka bizarnih prekopicevanj žanrskih prvin in slušnih zavajanj? Godbo, ki hodi v enakomernem koraku s podobnimi glasbenimi umotvori podtalnega značaja v tujini, skratka godbo sodobnega značaja, ki pa v sebi nosi preveč izbranih glasbeno zgodovinskih stranpoti, da bi ji rekli trend?
Dobrodošli v glasbeno eksperimentalni cirkus SALAMANDRA SALAMANDRA ...
LukaZ (Radio Študent)

05 / 9
Začetek: 21:00
Konec: 23:00

Socialni center Rog

Od 21ih naprej:

Nebojša Pop Tasic in prijatelji - kantavtorski večer glasbe, smeha in poezije

Začetek: 22:00

Koncertna dvorana ROG

BoBENBaSPAaNANaS so pripravili nov material,
DANCE MAMBLITA pa bodo prvič v Rogu!

Začetek: 22:00
Konec: 23:59

Cirkulacija

Automassage (Gornja Radgona, Avstrija) - spoj krhke, drobljive elektronike,
rezkega elektronskega in kitarskega hrupa, violinskih milozvocij in vznesenih
krešendov

http://www.myspace.com/automassage

Predstavitev prvenca The Ambience Between Your Ears Is Noise (God Bless This Mess Records, 2007) na:

http://www.radiostudent.si/article.php?sid=13824&query=automassage

05 / 10
Začetek: 15:00
Konec: 20:00

SOCIALNI CENTER

Sobota, 10. 5. 2008 ob 15. in 18. uri

Vabimo vas na tretjo javno razpravo v okviru simpozija Prostori v postajanju, ki bo potekala v soboto, 10. maja ob 15. in 18. uri v Socialnem centru Rog.

Osredotočili se bomo na radikalne spremembe v izhodiščih in metodah teoretičnih in praktičnih področij in stanj različnih zvrsti produkcije vednosti v sodobni umetnosti. Zamisli o tem, kako se lahko umetniške, aktivistične in politične mreže prepletajo z drugimi heterogenimi mrežami, bomo predstavili na praktičnih primerih različnih intervencij. So (revolucionarne) umetniške prakse mogoče le znotraj (revolucionarnih) prostorskih praks? Kako pomembni so ti prostori in prakse v političnem pomenu, oziroma, ali lahko ustvarijo "možnosti za politiko"? Jih označujejo zgolj kolektivno ustvarjanje, začasnost, samoorganizacija, skupno avtorstvo in neformalnost? Kako je moč doseči in ohraniti relativno avtonomijo teh novoustvarjenih prostorov? V predavanjih in prezentacijah ob 15. uri bomo s povabljenimi umetniki in umetnicami razpravljali na primerih različnih intervencij v urbane javne in zasebne prostore, o razširitvi in mobilizaciji različnih konceptov in drugačnih družbenih in arhitekturnih rešitev. Večerne predstavitve in delavnice pa bodo namenjene raznoterim pogledom in interpretacijam političnih in socialno angažiranih praks in skupni diskusiji.

05 / 11