Dogodki - Filter: dogodek

Select event terms to filter by
month | week | day | table | view all
Torek, April 29, 2008
Začetek: 20:00
Konec: 22:00

koncertna dvorana

Kinodvor v azilu vas vabi na projekcijo slovenskih neodvisnih ustvarjalcev iz produkcije Luksuz iz Krškega.
Vstop prost, prostovoljni prispevki!

Sreda, April 30, 2008
Začetek: 22:00

Koncertna dvorana ROG

KARAOKE

Sobota, Maj 3, 2008
Začetek: 18:00
Konec: 20:00

SOCIALNI CENTER

3. MAJA 2008 ob 18. uri

Vabimo vas na drugo javno razpravo v okviru simpozija Prostori v postajanju, ki bo potekala v soboto, 3. maja ob 18. uri v Socialnem centru Rog.

Danes je resnična politika zunaj Stranke. Njen politični eksperiment je spodletel, predvsem zato, ker je bil povezan z Državo. Ali lahko gibanje za drugačno globalizacijo prepoznamo kot eno izmed novih političnih oblik, ki označuje začetek nove zgodovinske sekvence, ali pa so morda takšni politični izrazi kot je zapatistično gibanje, politične skupnosti sans-papiers in izbrisanih, boji avtonomnih delavskih sindikatov, realne politične alternative? Politični aktivizem se sooča z mnogimi protislovji: generacija gibanja za drugačno globalizacijo iz Seattla je utrpela mnogo porazov (npr. Genova), njene aktivnosti so bile ustavljene ali omejene zaradi post 11. september kriminalizacije. Vendar pa so zadnji anti-G8 boji ponovno afirmirali potrebo po globalnih mrežah upora in pokazali na nekatere perspektive za prihodnje akcije. Na delavnici si bomo zastavili vprašanja političnih izhodišč in politične organiziranosti: Ali lahko o revoluciji še vedno govorimo kot o strateškem konceptu? Kako se lahko izognemo dialektiki med državo in revolucijo ali pa multitudo in imperijem? Kako lahko lokalne boje povežemo z globalnim gibanjem? Kje v lokalni politiki najdemo primere drugačne politike (Avtonomna tribuna, Tovarna Rog, itn.)? Katera so nova področja, ki jih moramo obravnavati (NATO na Balkanu, tranzicija, itn.)?

Začetek: 20:00
Konec: 23:00

SOCIALNI CENTER

Ob 20.00 projekcija filma What Would It Mean To Win?, Oliverja Resslerja in Zanny Begga, ki je bil posnet ob junijskih protestih proti G8 v Heiligendammu v Nemčiji.

Po filmu fiesta v upornih ritmih Latinske Amerike.

Torek, Maj 6, 2008
Začetek: 20:10
Konec: 22:00

koncertna dvorana

Pozdravljeni dragi obiskovalci projekcij Kinodvora v azilu!
Tokrat vam bomo prikazali dva filma Jana Cvitkoviča in sicer:

KRUH IN MLEKO
drama, 2001, 1h 8min
scenarij in režija: Jan Cvitkovič
igrajo: Peter Musevski, Sonja Savić, Tadej Troha

Celovečerni Film Kruh in Mleko je Cvitkovičev režijski prvenec in je leta 2001 prejel Leva bodočnosti za najboljši debitantski film na 58. mednarodnem filmskem festivalu v Benetkah.
Kruh in Mleko je surov, a hkrati nežen film o ljudeh, ki iščejo toplino in ljubezen, pa vendar storijo vse, da ju ne bi našli.

Sreda, Maj 7, 2008
Začetek: 22:00

Koncertna dvorana ROG

Prinesi s sabo instrumente!
Bobne tudi!
Spoštuj oder!
Vabljeni tudi slikarji, plesalci, literati,... in vsi ostali!

Četrtek, Maj 8, 2008
Začetek: 22:00

Koncertna dvorana ROG

Ste morda v tej podalpski zakuhi, imenovani Slovenija, pričakovali, da boste v ušesa prejeli godbo, ki je v svoji osnovi dedič zvočnih avantgard, a očiščeno pretiranih intelektualnih podtonov in togih konceptualnih not? Godbo, ki se lahno, iskrivo in z obilico hudomušnosti prepušča spontanemu drncu, v katerem ne manjka bizarnih prekopicevanj žanrskih prvin in slušnih zavajanj? Godbo, ki hodi v enakomernem koraku s podobnimi glasbenimi umotvori podtalnega značaja v tujini, skratka godbo sodobnega značaja, ki pa v sebi nosi preveč izbranih glasbeno zgodovinskih stranpoti, da bi ji rekli trend?
Dobrodošli v glasbeno eksperimentalni cirkus SALAMANDRA SALAMANDRA ...
LukaZ (Radio Študent)

Petek, Maj 9, 2008
Začetek: 21:00
Konec: 23:00

Socialni center Rog

Od 21ih naprej:

Nebojša Pop Tasic in prijatelji - kantavtorski večer glasbe, smeha in poezije

Začetek: 22:00

Koncertna dvorana ROG

BoBENBaSPAaNANaS so pripravili nov material,
DANCE MAMBLITA pa bodo prvič v Rogu!

Začetek: 22:00
Konec: 23:59

Cirkulacija

Automassage (Gornja Radgona, Avstrija) - spoj krhke, drobljive elektronike,
rezkega elektronskega in kitarskega hrupa, violinskih milozvocij in vznesenih
krešendov

http://www.myspace.com/automassage

Predstavitev prvenca The Ambience Between Your Ears Is Noise (God Bless This Mess Records, 2007) na:

http://www.radiostudent.si/article.php?sid=13824&query=automassage

Sobota, Maj 10, 2008
Začetek: 15:00
Konec: 20:00

SOCIALNI CENTER

Sobota, 10. 5. 2008 ob 15. in 18. uri

Vabimo vas na tretjo javno razpravo v okviru simpozija Prostori v postajanju, ki bo potekala v soboto, 10. maja ob 15. in 18. uri v Socialnem centru Rog.

Osredotočili se bomo na radikalne spremembe v izhodiščih in metodah teoretičnih in praktičnih področij in stanj različnih zvrsti produkcije vednosti v sodobni umetnosti. Zamisli o tem, kako se lahko umetniške, aktivistične in politične mreže prepletajo z drugimi heterogenimi mrežami, bomo predstavili na praktičnih primerih različnih intervencij. So (revolucionarne) umetniške prakse mogoče le znotraj (revolucionarnih) prostorskih praks? Kako pomembni so ti prostori in prakse v političnem pomenu, oziroma, ali lahko ustvarijo "možnosti za politiko"? Jih označujejo zgolj kolektivno ustvarjanje, začasnost, samoorganizacija, skupno avtorstvo in neformalnost? Kako je moč doseči in ohraniti relativno avtonomijo teh novoustvarjenih prostorov? V predavanjih in prezentacijah ob 15. uri bomo s povabljenimi umetniki in umetnicami razpravljali na primerih različnih intervencij v urbane javne in zasebne prostore, o razširitvi in mobilizaciji različnih konceptov in drugačnih družbenih in arhitekturnih rešitev. Večerne predstavitve in delavnice pa bodo namenjene raznoterim pogledom in interpretacijam političnih in socialno angažiranih praks in skupni diskusiji.

Torek, Maj 13, 2008
Začetek: 20:10
Konec: 23:00

koncertna dvorana

Dragi ljubitelji in ljubiteljice filma!

Na naslednjih projekcijah vam bomo predvajali kar dva odlična dokumentarna filma na temo religija in mladi. Prvi, Jesus Camp je delo Heidi Ewing in Rachel Grady iz leta 2006 in je bil nominiran za oskarja v kategoriji najboljši dokumentarni film. Nominiran je bil tudi drugod, dobil pa je nagrado za najboljšo vsebino na festivalu dokumentarnega filma Silverdocks. Film nam želi čimbolj objektivno prikazati poletni evangeličanski kamp za otroke v Ameriki, kjer jih vzgajajo v 'vojsko, ki bo vrnila Ameriko Jezusu'. To odlično delo je polno šokantnih prizorov, ki kažejo na očitno manipulacijo z ljudmi, z otroki. A-must-see na kratko.

Sreda, Maj 14, 2008
Začetek: 20:00
Konec: 22:00

Založba Goga, Glavni trg 6, 8000 Novo mesto

Gibanje svet za vsakogar, Socialni center Rog, Goga Založba: debata na temo Azil v RS, meje, državljanske prakse, svoboda gibanja in pravica do bivanja.

Začetek: 22:06

Koncertna dvorana ROG, Trubarjeva 72, Ljubljana

Vabljeni na Tradicionalni karaoke jamm fashion session. Tokrat smo za vas pripravili presenečenje in sicer bo karaoke odprla skupina FLYING DONUTS (punk-rock iz francije)
http://www.flyingdonuts.net - klikni za povezavo do strani

Trio na bobnih basu in kitari bo za vas igral v četrtek 14.05 ob 22.06h, nato pa se bo dogodek nadaljeval v ustaljenem ritmu karaoke-jamm sessiona.

Vabljeni vsi
vstopnine ni!

Glasbeniki prinesite svoje instrumente!
Spoštujte oder!

[english]

Welcome to traditional karaoke jamm session.
This time karaoke will open punk rock band from France, trio called FLYING DONUTS
http://www.flyingdonuts.net - click

Četrtek, Maj 15, 2008
Začetek: 22:00

Koncertna dvorana ROG

koncert dveh bendov iz Ilirske Bistrice

Nedelja, Maj 18, 2008
Začetek: 20:00
Konec: 21:00

FREKVENCA 89,3 NA RADIO STUDENT!

Dragi in drage poslušalce!

Zovemo Vas, da poslušate emisiju VIZA ZA BUDUĆNOST III, sto če biti 18.05, koju radi Socijalni Centar Rog, pokret Nevidljivih Radnika Svijeta i Radio Student.

ZA BOLJI ŽIVOT!

OD RADNIKA DO RADNIKA!

www.njetwork.org
www.tovarna.org (listaj)

Zovemo Vas, da poslušate emisiju VIZA ZA BUDUĆNOST II, sto su je napravili Socijalni Centar Rog, pokret Nevidljivih Radnika Svijeta i Radio Student, i koja je bila v programu 20.04 ob 20.00 na Radiu Student!

Ponedeljek, Maj 19, 2008
Začetek: 13:00

NAJVEČJA ZGRADBA ROG - 2. NADSTROPJE

TINA IN CHARGE THERE: CALL: 041 512 764

PROSTORI SO POD KLJUČEM, KER ČLOVEK ŠE NI DOVOLJ MIROLJUBEN.

PROSTOR JE ŽE POLN LEPIH, ZANIMIVIH IN TUDI ČISTIH OBLAČIL.

VLJUDNO VABLJENI.

AKTIVACIJA BY: KARAKUMA SAMAI ( www.kraljestvo.com )

VEČ O TEM NAJDETE V GALERIJI. KLIK

Konec: 21:00
Začetek: 19 Maj 2008 - 21:00
Konec: 22 Maj 2008 - 21:00

RADIO SLOVENIJA 1

PRITISNI NA SLIKICO!

RADIO VAL 202 JE NAREDILA ODDAJO O GIBANJU DELAVCEV, KI ŽIVIJO V DELAVSKIH (SAMSKIH) DOMOVIH. ODDAJI SE REČE: OBLJUBLJENA DEŽELA (SLOVENSKI RAJ). SOCIALNI CENTER ROG JE TUDI DEL GIBANJA NEVIDNIH DELAVCEV SVETA (IWW - invisible workers of the world)

POSLUŠAJTE ODDAJO!

NASLEDNJA POSTAJA: KONTEJNERSKO NASELJE ZA DELAVCE, BEZIGRAD, LJUBLJANA!