Dogodki - Filter: dogodek

Select event terms to filter by
month | week | day | naštej | view all
Oktober 08, 2008 - Oktober 28, 2008
10 / 8
Konec: 02:00
Začetek: 7 Okt 2008 - 20:00
Konec: 8 Okt 2008 - 02:00

koncertna dvorana

SWING THIS BABY !
Vsak torek lahko brezplačno spoznaš plesne mojstrovine plesalcev swinga. Ob tem vas bo Igor naučil nekaj osnovnih korakov.S poučevanjem začnemo ob 20.00 v nadaljevanju pa sledi zabava z swingom....

Začetek: 22:00

koncertna dvorana

VSESPLOŠNI JAMSESSION

Vabljeni glasbeniki, plesalci, slikarji, vizualisti, izvajalci drugih izraznih načinov in tudi pasivni udeleženci, ki lahko sodelujete kot inštalacije!

Podrobnejša navodila za jam

Tokrat bo otvorila zasedba
ŠTANDART
Andraž Mazi kitara
Bor Zakonjšek bobni
Cene Resnik saksofon
Thierno Diallo bas

10 / 9
Konec: 02:00
Začetek: 9 Okt 2008 - 20:00
Konec: 10 Okt 2008 - 02:00

galerija kljub vsemu

V četrtek vas bo v galeriji kljub vsemu zabaval s programom Dj Božo hkrati pa bomo Jeleni voščili vse naj naj...ob njenem malo več kot 16tem rojstnem dnevu

Začetek: 20:00
Konec: 22:00

sc rog

Zabriskie point (1970,ZDA, režija Michelangelo Antonioni)

Uporna in nepozabna 60-a leta, ko se študentski in protivojni upor prepleta s kritiko dominantnih norm in prevladujočih kulturnih vzorcev. Beg iz vsakdana ne pomeni le zavračanje potrošniške družbe, temveč iskanje osebne in seksualne svobode. Glasbo za kultni in kontroverzni film, ki je nastal pod taktirko Michelangela Antonionija, so prispevali Grateful Dead, Rolling Stones in Pink Floyd. Eksplozija!

Začetek: 22:00

Dvorana Vzdihljajev

V Dvorano Vzdihljajev prihaja italijanska indie-rock skupina IMODIUM.
Zgodovina skupine se začne leta 1999 v Milanu. Na začetku so fantje igrali indie grunge in posneli nekaj demo posnetkov ter singlov, ki so jih katalpultirali na italijansko alternativno sceno. Fantje so se kmalu podali na turnejo po Italiji. Leta 2001 jih je opazila indie založba Decibel Records, pri kateri so posneli prvi CD z naslovom IMODIUM, ki predstavlja mešanico punka, grunga ter nojza.
Leta 2003 so predstavili EP z naslovom NOWHERE EP. Leta 2004 so se zaprli v Fear Studio, da bi posneli nov album, ki pa je izšel šele leto dni pozneje, saj so iskali novo založbo. Leta 2005 so tako za založbo Vacation House Recordsi izdali album ...AND SO: DODGEM SONGS!, ki je požel pozitivne kritike. Oktobra 2007 pa so fantje izdali še četrti album z naslovom DRIVE in se novembra 2007 podali na promo turnejo po Evropi.
Skupino sestavljajo: Sandro Strianese (vokal, kitara), Simone Capodicasa (vokal, kitara), Peppe Pugliano (bas) in Mirko Rubens Bertolini (bobni).

10 / 10
Konec: 02:00
Začetek: 9 Okt 2008 - 20:00
Konec: 10 Okt 2008 - 02:00

galerija kljub vsemu

V četrtek vas bo v galeriji kljub vsemu zabaval s programom Dj Božo hkrati pa bomo Jeleni voščili vse naj naj...ob njenem malo več kot 16tem rojstnem dnevu

Začetek: 22:00

koncertna

party, na katerem me ni bilo

10 / 11
10 / 12
10 / 13
Začetek: 23:00

koncertna dvorana

koncert Zlatih kastriotov napovedan za 24 10 odpade zaradi zasedenosti članov. nov datum sporočimo.

10 / 14
10 / 15
Začetek: 22:00

koncertna dvorana ROG

Jam session 15. oktobra 2008 bodo otvorili izraelski noiserji


ACH ZAVOTH

iz Tel Aviva

Ta sreda je edini možen datum za njihov koncert v Rogu.
Poskusili jih bomo pripraviti do jamanja z nami, da se ne izneverimo preveč tradiciji karaok v Rogu.
Na jam še posebej vabljeni vsi noiserji.

Podrobnejša navodila za jam

10 / 16
Začetek: 22:00

Koncertna dvorana ROG

drugi koncert kanadske skupine

TRIKE

v Rogu!!!

http://www.myspace.com/trikeaband
http://www.trikeaband.com

10 / 17
Začetek: 22:00

koncertna dvorana rog

>>> Večer elektronske glasbe.
>>> Mariborsko-Ljubljanska DJ naveza.
>>> Obeta se obilo dobre in kreativne elektronske/dance glasbe.
>>> Nastopajoči: Rogers, Elecrticutes, Dado, Jankins in ostali.
>>> Welcome ;)

10 / 18
Začetek: 10:00

OŠ Livada - Ljubljanica - SC Rog

Šola na reki je eksperimentalen in izobraževalen prostor, s katerim bomo segli onkraj šolskih učilnic. Z učenci in pedagogi OŠ Livada bomo splavarili skozi mesto Ljubljana in pristali na Petkovškovem nabrežju. Poleg delavnic stripa in iger bo na dvorišču tovarne Rog javna razprava (v sodelovanju z Radikalnim izobraževanjem) o problemih učnih vsebin, ki ne ustrezajo kulturi učencev, njihovih staršev in skrbnikov, ki živijo na Rakovi Jelši, o poučevanju v jeziku, ki ga ne poznajo, o odnosih, ki jih reproducira šolski sistem, in o tem, kako jih spremeniti.

***

School on the River is an experimental educational space reaching beyond the classroom. With pupils and teachers from the Livada Elementary School, we will sail on a raft down the Ljubljanica River as far as the Petkovškovo nabrežje bank. Disembarking there, we will transfer to the courtyard of the former Rog factory, where a comic strip workshop and games will be organized, and on another level, a public debate (co-organized by Radical Education) on the problematic aspects of the official school curricula that do not take into consideration the cultural background of the pupils and their parents or care-givers living in the Rakova Jelša district; on education in a language the pupils are not familiar with; on the social relations propagated by the education system; and on possible ways to change all that.

Začetek: 20:00
Konec: 22:00

SC ROG

"Mlada" posavska "umetnika se bosta skozi eksperimentalno postmodernistično odrezan dialog dotaknila bolj al manj vsakdanjih stvari. S kančkom filozofskega cinizma, ki bo podkrepljen s projiciranimi mislimi modrecev, bosta ob pitju coca cole in vina, trganju surovega mesa ter zobanju kokic dognala, da je stremljenje k višjim ciljem vedno v senci Njega...g. seksa.

Režija in scenarij - Grega Močivnik
Videoprojekcije - Edvin Nepužlan
Igrata: Damjan Kolovrat in Grega Močivnik

Gledališko-vizualni dialog se bo odvil v soboto, 18.10. ob 20:00 v Socialnem centru Rog.

10 / 19
Začetek: 20:00

Radio Študent

Emisija od radnika za radnika na RŠ 89,3.

10 / 20
10 / 21
10 / 22
Začetek: 20:00
Konec: 22:00

GALERIJA

V sredo 22.10.08 bom imel v GALERIJI - takoj levo od vhoda - PREDSTAVITEV mojega romanja po EUROPI.

....63 let, sam z 12kg lesenim križem, peš in brez denarja, počez čez EUROPO...

So poročali mediji širom po EUROPI v osmih državah v šestih jezikih.

Na predstavitvi si bomo ogledali številne slike, tudi s področij, kjer še ni bilo nikogar z fotoaparatom.

...še nekaj povezav...

http://www.xinxii.com/product_info.php?products_id=312058

http://www.wochenblatt.es/1000004/1000013/0/17025/article.html

GARACHICO
El peregrinaje de un periodista esloveno recala en la localidad

10 / 23
Začetek: 21:00

koncertna dvorana

K nam se vračajo The Prulers s predskupino.

10 / 24
Začetek: 18:00
Konec: 21:00

Galerija KLJUB VSEMU

Galerija vam predstavlja vsesplošnega umetnika Marka Kovačiča

Začetek: 22:00

Dvorana Vzdihljajev

V Dvorano Vzdihljajev prihaja češko-ameriški ženski a capella kvartet KAČKALA, s Hilary Binder na čelu. Skupina je nastala leta 1999, in sicer v zelo kratkem času, točneje v samo nekaj dneh. Binderjeva je namreč morala nekako zapolniti programsko luknjo na festivalu Theatre 7 v češkem mestu Tabor. Festivalsko publiko so osvojile z nesramnim šarmom ter samozavestnim in nevsakdanjim nastopom, ki predstavlja mešanico punka in sofisticiranih melodij. Zato so se punce odločile, da nadaljujejo z ustvarjanjem glasbe in si zadale cilj, da se letos odpravijo na evropsko turnejo.
Štiri porednice - Backdoor Bobbi (aka Hilary Binder), Blackbelt Betty (aka Lexa Walsh), Luscious Lucille (aka Eva Kubešová), Pretty Pink Pussy (aka Kateřina Kubešová) - svoje pesmi izvajajo strastno, z neverjetno dozo humorja in svobodnega duha. Njihovo petje, brez inštrumentalne spremljave, predstavlja mešanico originalnih kompozicij, alternativnega jazza, otroških melodij in punka. Vse skupaj pa punce pospremijo z avtentično koreografijo in poigravanjem z različnimi ženskimi karakterji. Kačkale izvajajo dinamičen in zabaven performans, razsvetljujejo s svojimi melodijami, pesmimi o svobodi, ki so polne črnega humorja in ironije, pri čemer pa prevladuje kabaretsko vzdušje. Njihovo občinstvo je zelo raznovrstno. Nastopale so tako na popoldanski matineji pred starši in otroci kot tudi na bajkerskem festivalu v Franciji. Ne zamudite te edinstvene priložnosti in si poglejte ta predrzna, predvsem pa nadarjena dekleta v akciji!
Več o njih na: www.kackala.cz, www.myspace.com/kackala

Začetek: 23:00

koncertna

Julijan - kitara
Sašo - bobni
Thierno - bas

kvazi blues jam session bolj zaprtega tipa.
Po koncertu kvačkala

10 / 25
Začetek: 21:00

koncertna dvorana

KONCERT SKUPINE SKAKTUS

10 / 26
10 / 27
10 / 28
Začetek: 22:00

Koncertna dvorana ROG

http://www.myspace.com/burektour

It will Happen from Tuesday 28 october till Sunday 2 November 2008. A caravan will leave Belgium and try to reach Slovenia. In this caravan, about 20 young Belgian. Among them, three music bands and other music and travels lovers.

In Slovenia, we will travel around from one concert place to another. One other concert is already planned – at MC Patriot, Slovenske Konjice. We would like to find 3 other concerts date, each for the three bands if possible.