Dogodki - Filter: dogodek

Select event terms to filter by
month | week | day | naštej | view all
December 04, 2008 - December 24, 2008
12 / 4
12 / 5
Začetek: 22:00

koncertna

Evo vam link do objave na drogartuONTHEGROUND

12 / 6
Začetek: 20:00

Socialni center Rog, desno skozi glavna vrta, Trubarjeva 72, Ljubljana

GLEDALIŠKO-VIZUALNA PREDSTAVA APOKALIPSO, PROSIM

SOCIALNI CENTER ROG
6.12.2008 OB 20.30

režija in scenarij – Grega Močivnik
Videoprojekcija – Edvin Nepužlan
Igrata: Damjan Kolovrat in Grega Močivnik

Mlada “umetnika” se bosta skozi eksperimentalna preigravanja in postdramsko usmerjeni dialoh spraševala o bolj ali manj (ne)vsakdanjihtemah. S kančkom filozofskega cinizma, ki bo podkrepljen s projiciranimi mislimi (pol)preteklih modrih duhov, bosta ob pitju cole, cufanju mesa in zobanju kokic dognala, da je strmenje k višjim ciljem vedno v senci Njega...g. seksa.

Začetek: 22:00

Dvorana Vzdihljajev

Sobotni večer bo otvoril zmešan garažni ženski pevski zbor KOMBINAT, ki poje pesmi upora (http://kombinatke.blogspot.com), potem pa bosta vaša stopalca rajcala dj ALI s swingerskimi ritmi in dj 1tz2getlaid z disko ritmi 60-ih in 70-ih.

Vstop je prost, dobrodošli pa so prispevki za elektrifikacijo in potne stroške izvajalcev.

12 / 7
12 / 8
12 / 9
Začetek: 21:00

koncertna

Insane booking se trudi pripeljati v Ljubljano čimveč melodičnih punk bendov. Tokrat vas bodo s svojimi hitrimi melodičnimi ritmi v stilu No Use For A Name, Millencolin in Satanic Surfers zabavali

THE LIVING DAYLIGHTS

iz Lincolna v Veliki Britaniji.
www.myspace.com/thelivingdaylightsuk

Fantje bodo nam podrobneje predstavili svoj prvi izdelek Ways To Escape, ki je izšel pri založbah FOND OF LIFE v Veliki Britaniji, NO REASON RECORDS na evropski celini in za FASTLIFE REC. na Japonskem. Kvintet pridno igra v Veliki Britaniji, to pa bo njihov prvi obisk na evropski celini.

12 / 10
12 / 11
Začetek: 21:21

koncertna


slovinjen

http://www.myspace.com/slovinjen
samoklicani progresivni punk-rockerji s svojevrstnim stilom, nenavadnimi rtimi in riffi ter harmoniko za posladek

god damn it boys

http://www.youtube.com/watch?v=RnQjgRUczRg
celjski rock'n'roll disaster. težko je najti besede, a ko boste odšli iz koncerta ne boste več to, kar ste bili prej

cops on bikes

bivši ZOTS http://www.myspace.com/zzoottss
Če imate radi to-the-point glasbo, torej brez ovinkarjenja in gostega besedičenja za katerim se ne skriva nič novega, glasbo, ki služi svojemu prvotnemu namenu - zabavi, poslušajte in boste prijetno presenečeni.

a bit of all

melodični punk-rock ki si ga boste požvižgavali še dolgo

12 / 12
12 / 13
Začetek: 23:00

koncertna

V soboto 13.ga decembra vas vabimo na nepozabno zabavo v norih ritmih elektro-funka ,jazzy housa in elektro minimala!

VSTOP PROST!

DJ-ji:

dj peris (elektrofunk/jazzy house/SLO)

dj teechich(elektro minimal/tech house)
(DUBAI)

+

Special Guset: Dj der dULASH

-House Deluxe Body MOve

12 / 14
12 / 15
12 / 16
12 / 17
Začetek: 22:00

Dvorana Vzdihljajev

Tudi tokratna sreda ne bo minila brez tradicionalnega Jam ObSessiona s primesmi Free Style Karaok. Tokrat jih bo otvoril Dejan Štamberger, ki bo nastopil s svojim t.i. hang drumom, NLP-jevskim akustičnim kovinskim tolkalom.
Potem pa se bo odrl odprl za vse in večer se bo odvijal v svojem "ustaljenem" free style ritmu, zato inštrumente prinesite s seboj (bobnarji vsaj palčke) in spoštujte oder!

Vstop je prost! Dobrodošli so prispevki za elektrifikacijo.

Hang drum (hang v bernskem dialektu pomeni roka) je precej nov inštrument, ki izhaja iz Berna v Švici. Izumila sta ga Felix Rohner in Sabina Schärer leta 2000 in sta edina izdelovalca.
V osnovi gre za jeklen boben, na katerega se igra z rokami,
zgleda takole: klikklik, zveni pa takole:klikklik, klikklik

12 / 18
12 / 19
Začetek: 18:00
Konec: 23:00

SC ROG

OB 35. OBLETNICI IZHAJANJA

Časopis za kritiko znanosti, domišljijo in novo antropologijo

vabi na okroglo mizo

»KRITIČNA ZNANOST ALI KRIZA ZNANOSTI?«

Ali sodobna znanost lahko poda alternative dominantni neoliberalni ideologiji, ki jo prežema od glave do peta? Je danes sploh mogoča kritična znanost, ki ukinja razlikovanje med objektom in subjektom raziskovanja in katere cilj ni objektivistično spoznanje temveč politično-emancipatorni angažma? In naposled, kakšna je epistemologija takšne znanosti, ki se tako v metodi kot v rezultatih bori proti privatizaciji, kolonializaciji in komercializaciji skupnega?

12 / 20
Začetek: 22:00

koncertna


bridge to solace

Budimpešta
hhttp://www.zajlik.hu/main/keres.php?band=Bridge%20To%20Solace&
Band, ki prihaja iz Madžarske, je nastal iz političnega hardcore banda Newborn. To se zagotovo sliši v njihovi glasbi, ki je istega značaja kot so bili Newborn, se pravi hiter, skoraj punkrockerski hardcore, vendar tokrat v precej bolj metalski maniri kot so bili Newborn.
Širsi javnosti so se predstavili z odličnim prvencem Of Bitterness And Hope, ki je bil izdan na nemški metalcore založbi, Let It Burn Records (Crisis Never Ends, Awoken, Fear My Thoughts, Scars of Tomorrow,...), na isti založbi so izdali še Kingdom of the Dead EP, v letu 2006 pa še povsem novo ploščo za založbo GSR Music (To Kill, Enemy Ground, Liar, Knuckledust,...).

a murder theory

Nova Gorica
A Murder Theory rose from the ashes of Recent Cloak, a group of friends playing heartfelt punkrock music. Reborn in AD 2005, the outfit added an aggressive melodic death metal edge to their sound while keeping the passion and sincerity of the former band. As of Fall 2007, more elaborate material is being written in order to convey our disappointment with society.

in the crossfire

http://www.myspace.com/inthecrossfireband
I.T.C.is a 5 ''piece'' band...Most members began playing in local bands somewhere in 98/99..but most of those bands had a short life-expectancy ...Nevertheless they were the base,the fundaments for some of those guys who are these days playing in quite a few Slovenian ''leading'' hardcore and metalcore acts (ITC,Killing option,Curse of instinct and more), even JAZZ, and other projects like (THE STROJ and now its upgraded version STROJMACHINE). However...Band was formed in summer 2003 ,Music we play could be simply described as hardcore/metal crossover.But through all these years ,our music has been changing/upgrading from the good 'ol oldschool,to new school,slowly getting more and more bittered,angry,becoming more metalized , recently trying to/and we know we do/ achieve more and more brutality with heavy breakdowns and down tempo parts.

12 / 21
12 / 22
12 / 23
Začetek: 22:00

koncertna

KRIVI ŠIVI

http://www.myspace.com/krivisivi
in

ŽMOHT

12 / 24
Začetek: 22:00

koncertna

1st set by
King B Fine vocals
in association with
dubYdub Foundation:
Miloš Rebula keyboard
Knez Mato drumz
Prezident Thierno Diallo bass

Podrobnejša navodila za jam