Dogodki

Select event terms to filter by
month | week | day | table
Nedelja, Januar 10, 2010
Konec: 03:00
Začetek: 9 Jan 2010 - 21:00
Konec: 10 Jan 2010 - 03:00

Socialni Center Rog, Trubarjeva 72, desno skozi glavna vrata

Live jamaican sound system Larise Mann aka DJ Ripley

v soboto, 9. januarja v Socialem centru Rog!

Noč se bo začela z uvodnim predavanjem

ob 21h in nadaljevala na plesišču do zloma sistema!

Larisa Mann/ Dj Ripley
Jamajški soundsystemi in politike participacije

Jamajški soundsystem je več kot le zbir glasbene opreme oziroma glasbene opreme skupaj z DJ-em in njegovimi ploščami. Soundsystemi so živi trenutki kreativnega sodelovanja. So organizirajoča sila v jamajškem ustvarjanju glasbe, zato lahko skozi razumevanje njihovega delovanja uzremo, kako so - kot jamajška popularna glasba v praksi - predvsem prizorišča upora proti kolonialnemu in oblagovljenemu dojemanju jamajške kulture, ki ga ponazarja lokalna in mednarodna copyright zakonodaja.

Začetek: 00:57

koncertna dvorana

Zopet se nam predstavlja JOHN STATZ z novim materialom.Obeta se namdobra žurka. Pred Johnom bojo igrali TOXINE.

Ponedeljek, Januar 11, 2010
Začetek: 19:00
Konec: 23:00

Socialni center Rog, Trubarjeva 72, Ljubljana (desno skozi glavna vrata)

PREDSTAVITEV KNJIGE ANDREJA GRUBAČIĆA WOBBLIES AND ZAPATISTAS

V PONEDELJEK, 11.1., OB 19H V SOCIALNEM CENTRU ROG

Knjižno delo Wobblies and Zapatistas bralcu ponudi srečanje dveh generacij ter dveh tradicij. Andrej Grubacić je anarhist iz Balkana. Staughton Lynd pa je dosmrtni pacifist, ki ga je močno zaznamoval marksizem. Srečata se v dialogu, z namenom, da bi približala anarhistične in marksistične tradicije, pretresla zapisovanje zgodovine s strani tistih, ki jo ustvarjajo, ter da bi nas spomnila na idejo “svet je moja dežela”. Zajemajoč levo libertarno perspektivo in empatično aktivistično stališče, so njuni pogovori namenjeni branju v združenjih in afinitetnih skupinah novega gibanja. Avtorja nas pospremita na potovanje skozi sodobne revolucije, direktne akcije, alterglobalistična srečanja, Freedom Schools, zapatistične kooperative, Haymarket in Petrograd, Hanoi in Beograd, namenske skupnosti, divje stavke, solidarnostni delavski klub v Youngstownu, okupirane tovarne, samoorganizirane svete in sovjete, življenja pozabljenih revolucionarjev, kvekerska srečanja, protivojna gibanja in upore v zaporih. Obudita zapostavljene in pozabljene trenutke medrasnega delovanja. Knjiga vabi pozornost bralcev, ki verjamejo, da je boljši svet, onkraj kapitalizma in državne birokracije, zares mogoč.

Sreda, Januar 13, 2010
Začetek: 22:00

koncertna

kot vsako sredo!
tokrat brez elektrike.

Baje, da je razfukalo agregat!

prinesi svoje potrebščine!

Petek, Januar 15, 2010
Začetek: 20:00
Konec: 23:00

Socialni Center Rog, Trubarjeva 72, desno skozi glavna vrata

Tutti Frutti Cinema

15.1.2010, ob 20h v Socialnem centru Rog

ROCKERS

1978, Jamajka (angleški podnapisi)

Režija: Ted Bafaloukos

Igrajo: Leroy "Horsemouth" Wallace, Burning Spear, Gregory Isaacs, Big Youth, Dillinger, Jacob Miller

Rockers je bil prvotno zamišljen kot dokumentarec, vendar se je razcvetel v celovečerni film o reggae kulturi ob njenem vrhuncu. V filmu so kultura, osebe in manerizmi avtentični. Glavni rocker Leroy "Horsemouth" Wallace je tako posnet s svojo ženo in otroci v njihovem domu. Ravno tako so snemalni studii, ki jih film prikazuje, slavni Harry J Studios, kjer so v sedemdesetih snemali mnogi roots reggae glasbeniki, tudi Bob Marley.

Začetek: 23:00

koncertna dvorana

Illegal kru

1/15/2010 11:00 PM at Illegal’s Hedon B-Day Bash
, Dvorana Rog,
Cost: free
ILLEGAL kru v enajstem letu delovanja nadaljuje sago temačnih in trdih drum and bass partijev. Tokrat se kolektiv za uvodni parti v letu 2010 seli v Rog, alternativno postojanko ljubljanske kulture. Ob Hedonovem rojstnem dnevu bomo ilegalci za gramofoni ponudili eno najmočnejših postav kruja vseh časov: Markoman, Hose, Tsunami, Smooth, Spade in – jasno, slavljenec – Hedon. Ob polnih bombah basov se obeta tudi klasični mučilni program, ki ga publika pozna iz standardnih ILLEGAL zabav. Pričakujte temačno, trdo in težko noč v zaspanem mestu, ki ga bo v petek 15. pošteno treslo.

Sobota, Januar 16, 2010
Začetek: 22:00

Socialni Center Tovarne ROG, Trubarjeva 72, 1000 Ljubljana, Slo, EU


DUBSYSTEM SOUND meets DRAGONFYAH SOUND (Avstrija)


Live pon the mic:
________________________
BOMBA SAMURAI - www.myspace.com/bombasamurai
MC STIX
E.SHARINCHIA.COL.E - www.myspace.com/esharichiacole

Pon the I-Tower:
_______________________
IZAAC SELECTA
PUPPA ROBBIE - http://www.myspace.com/dubsystemsound

Sreda, Januar 20, 2010
Začetek: 16:00

Dvorana Vzdihljajev

Last Minute Party v tovarni Rog pod taktirko Retrospective Zoology-a z gostom in dolgoletnim AG rezidentom, A&R pri Jesus Loved You in soustanoviteljem Flow:Management-a z prav posebnim 3 urnim setom:

IAN F (Jesus Loved You, Flow:Management) special 3 hour set

Blash Lusine (Retrospective Zoology)

in & out:
Grki & Reset. (Retrospective Zoology)

special guest:
Benjamin Begović (Sidechain Rec.)

VSTOP: prispevek/donacija za nastopajoče 5€

info&press: retrospective.zoology(at)gmail.com

Začetek: 22:00

koncertna

zmajev rep

Bistrica ob Sotli
www.mypace.com/zmajevrep

Po koncertu bojo kot vsako sredo

tradicionalne FreestyleKaraoKe&JamSeSSion.

Prinesi svoje potrebščine!

Skupina Zmajev rep bo v naslednjem letu objavila tretji album, ki ga nameravajo pospremiti z intenzivno turnejo po domovini in preko. Skladbe za ploščo so bile posnete v domači »kuhinji«, v prvem ali zgolj nekaj poskusih, kar je eden od razlogov, da so posnetki konceptualno in zvočno drugačni od predhodnih. Nastajanje zadnje plošče je povezano s prestopom življenjskih dilem in prelomnic članov Zmajevega repa, pomeni jim temelj za nadaljnje glasbeno zorenje.
Zmajev rep so se zbrali 1998. leta, prvi studijski posnetki pa so nastali dve leti kasneje v studiu Kif-Kif. Leta 2003 je nato v samoizdaji izšel prvenec Ogenj, ki je bil nekakšen prvi otrok »šompeterske« (domače ime za Bistrico ob Sotli) uporniške scene. Do tega rojstva je četverica odbrusila kar nekaj koncertov po slovenskih klubih in odrih, tako da so bili pripravljeni v živo zagovarjati tisto, kar so posneli. Sčasoma je člane začarala »lomljena« ritmika, zato so znotraj skladb, ki so bile spočete za ploščo Urok (2005), promptno uvedli menjavo tonalitet in ritmov. Po Uroku so se stvari zopet začele spreminjati. Iz rocka je zasedbo vse bolj vleklo proti jazzu.
Sedaj so Zmajev rep slišati kot zlitje ali fuzija nalomljene progresive ter jazzovskega navdiha. Zasedba namreč zmerom manj dela na vokalih (liriki) in vedno več na primarnem, zvočnem izražanju. Posledica tega je glasba, ki ni žanrsko obremenjena, kaj šele opredeljena. Podobno velja za njihov dosedanji opus. Konstanta je spremenljiv(k)a!

Sobota, Januar 23, 2010
Začetek: 22:00

koncertna dvorana

Sobotni večer, noč in jutro napolnjeno s funky soul groove disco electro
selekcijo. Kozorogov rojstni dan in zaključek januarske sezone rogov v Rogu.

Slušne sladice bo ponudila Sonni Cien, premierno prvič v Ljubljani in sveže
s turneje po Južni Afriki:)
Ritke željne miganja bo zadovoljil šopek sukalcev plošč s funky seti
pripravljenimi posebej za večer hedonistično danceatronske ekstravaganzze.

Program:

24.00 Sonni Cien LIVE koncert

http://www.sonnicien.com/

Tha Disko Don funk selection
http://www.myspace.com/scienceofuse
http://www.myspace.com/thadiskodon

Sreda, Januar 27, 2010
Začetek: 22:00

koncertna

marmelada kot vsako sredo

Že več kot tri leta se dogajajo karaoke-jamsessioni (po domače karaoke) v Rogu vsako sredo z redkimi izjemami. V tem času sta bili mogoče dve ali največ tri srede, ko karaok ni bilo.

Karaoke so zastavjljene s čim manj omejitvami kreativnosti in izražanja. Namenjene so predvsem aktivnim udeležencem, ki pridejo igrat ali pet, čeprav so tudi tisti, ki pridejo samo poslušat in gledat dobrodošli. Eno galvnih pravil je FREESTYLE, kar pomeni, da napake v nastopu niso možne. Ne moreš se zmotiti tudi če se hočeš! Poleg tega spodbujamo komunikacijo in sodelovanje med nastopajočimi med nastopom. Po želji omogočimo tudi nastop solo točk, če se izvajalec ne počuti dobro v družbi ostalih, vseeno pa želi nekaj pokazati.

Petek, Januar 29, 2010
Začetek: 20:00
Konec: 23:00

Socialni Center Rog, Trubarjeva 72, desno skozi glavna vrata

Tutti Frutti Cinema

29.1.2010, ob 20h v Socialnem centru Rog

PASJE POPOLDNE (DOG DAY AFTERNOON)

1975, ZDA, 124'

Režija: Sidney Lumet

Igrajo: Al Pacino, John Cazale, Estelle Omens, John Marriott

Film Pasje popoldne režiserja Sidneya Lumeta temelji na resničnem bančnem ropu v Brooklynu, ki se je spremenil v krizo s talci. Al Pacino in John Cazale igrata nesposobna bančna roparja Sonnyja in Sala, ki ju okoliščine potisnejo v nemogoč položaj. Preden jima uspe pobegniti, banko obkoli policija, Sonny pa bančne uslužbence vzame za talce in s pogajanji skuša dobiti priložnost za beg. Stvar se nikamor ne premakne, prek megafona pa lahko vsi slišijo Sonnyjevo glasno razpravljanje s policisti in tako ta za nekaj trenutkov postane kontrakulturni junak v času družbenih nemirov tistega časa.

Začetek: 20:00

jazz place kljub vsemu

Mal bomo zurali rolov nam bo Jan vmes bomo pa se risanko pogledal. Pridte bo fajn. Aja pa se Katja vam bo slike pokazala......

Konec: 05:00
Začetek: 29 Jan 2010 - 22:00
Konec: 30 Jan 2010 - 05:00

ULTiMA - upstairs in ROG, Trubarjeva 72, Ljubljana

Orrriginal SuperNatural Multi-Orgazmic Hysteria Gogol Bordello stylee //djDimon

hmm.. Black Sea Dancehall? ai, these Black Sea swindlers and dj crooks ..don't expect pure Dancehall.. you'll find traces of ragga jungle , sex-crazed gypsy punk, underground hiphop&breakbeat and god knows what else, in that thing they try to push as dancehall,always

and of course tonight we'll be expanding Guineess Record book with superglorious 11 International Star dj Line-up due to that popular local demand )))!!

DJs: Titi Bandido(Esp), Ivan The Whorrible (Russia), Jah Skrew (Jamaica), Likah Lickah (Ethiopia), Punnani superChasah (UK, yo!), Black Sea Muff Diver (Turkey), Balkano Bazooka (ex-Yugo), Selecta superSelecta (SLO), Huj-Na-Na (Tokyo), 2Cool2Roll (UK) and DJ In-Betweeni (Italia)

Sobota, Januar 30, 2010
Konec: 05:00
Začetek: 29 Jan 2010 - 22:00
Konec: 30 Jan 2010 - 05:00

ULTiMA - upstairs in ROG, Trubarjeva 72, Ljubljana

Orrriginal SuperNatural Multi-Orgazmic Hysteria Gogol Bordello stylee //djDimon

hmm.. Black Sea Dancehall? ai, these Black Sea swindlers and dj crooks ..don't expect pure Dancehall.. you'll find traces of ragga jungle , sex-crazed gypsy punk, underground hiphop&breakbeat and god knows what else, in that thing they try to push as dancehall,always

and of course tonight we'll be expanding Guineess Record book with superglorious 11 International Star dj Line-up due to that popular local demand )))!!

DJs: Titi Bandido(Esp), Ivan The Whorrible (Russia), Jah Skrew (Jamaica), Likah Lickah (Ethiopia), Punnani superChasah (UK, yo!), Black Sea Muff Diver (Turkey), Balkano Bazooka (ex-Yugo), Selecta superSelecta (SLO), Huj-Na-Na (Tokyo), 2Cool2Roll (UK) and DJ In-Betweeni (Italia)

Konec: 05:00
Začetek: 30 Jan 2010 - 23:30
Konec: 31 Jan 2010 - 05:00

Ljublana Trubarjeva 72 UPSTAIRS, ROG territory

turboreactive merciless multi-kulti party cocktail and supernatural multi-orgazmic hysteria, all up to GogolBordello's mile-high transcontinental party standards, da!!! scroll down for music played..

it ain't no plastic 'balkan beats' for german yappies, hehe

dj/vj Dimon + them 11 superfamous ones DJs..

plus some girls-students will be shooting this extraspecial video report for their student project about somewhat..ehh...oh, yeah, here, "Alternative way of living".. fuck, what's 'alternative' , we don't really know of any other decent ways to live.. pura vida ultima transcontinentale and paranormale IS The Way! - no doubt about; what's alternative - human cloning society?? or "huj society"??? wha-evah..