Dogodki

Select event terms to filter by
month | week | table | naštej
Sreda Februar 10, 2010
Začetek: 19:00
Konec: 23:00

sc rog

Vabimo vas na predstavitev knjige kolektiva Radikalno izobraževanje z naslovom New Public Spaces: Dissensual Political and Artistic Practices in post-Yugoslav Context.

Avtorji in avtorice prispevkov na inovativne načine povezujejo produkcijo avtonomnih in samoupravnih prostorov z militantnim (aktivističnim) raziskovanjem, razmišljajo o razmerjih med družbenimi gibanji in institucijami vladnosti, se ukvarjajo s političnimi reprezentacijami umetnostnih praks, vključno z umetnostjo v širšem post-jugoslovanskem kontekstu. V tem pomenu lajšajo dialog med različnimi sferami neodvisne in nekomercialne produkcije, ki nastaja v prostorih osvobojenih prostega trga, ideologije potrošništva in menedžerskega mišljenja zagovornikov javno-zasebnega partnerstva v industrijah znanja in kreativnosti. Novim oblikam izkoriščanja znanstvene, umetniške in intelektualne produkcije, vključno z vprašanjem prekernosti, bo namenjena tudi razprava, ki bo sledila uvodnim predstavitvam posameznih člankov.

Začetek: 22:00

koncertna dvorana - concert hall

DŽEM

Že več kot tri leta se dogajajo karaoke-jamsessioni (po domače karaoke) v Rogu vsako sredo z redkimi izjemami. V tem času sta bili mogoče dve ali največ tri srede, ko karaok ni bilo.

Karaoke so zastavjljene s čim manj omejitvami kreativnosti in izražanja. Namenjene so predvsem aktivnim udeležencem, ki pridejo igrat ali pet, čeprav so tudi tisti, ki pridejo samo poslušat in gledat dobrodošli. Eno galvnih pravil je FREESTYLE, kar pomeni, da napake v nastopu niso možne. Ne moreš se zmotiti tudi če se hočeš! Poleg tega spodbujamo komunikacijo in sodelovanje med nastopajočimi med nastopom. Po želji omogočimo tudi nastop solo točk, če se izvajalec ne počuti dobro v družbi ostalih, vseeno pa želi nekaj pokazati.