X____OST_ TAR___6

Poslal-a kaptive, Pet, 22/04/1921 - 11:19

/// Kaj je filozof ?
// "To je pes, ki proizvaja x na potenco y tekstov, dostopnih vsakomur, kadarkoli __________ od vseh delavcev največ da in najmanj dobi."
/////// ______ _____ plus__mutt living in a barrel

/__________,http://tovarna.org/files0/active/5/OKSO.txt_____OXO ___ ___ __ ________ !
.

Prvi tip voditelja. Vodja kot manipulator. Postavlja pravila in pritiska na ljudi, da dosegajo cilje, ki jih ima sam, le da o njih ne govori. Ustvarja vtis, kot da so cilji univerzalni in bi jih ljudje morali doseči, zato nastaja vtis, da je inteligenten in preudaren, premišljen in celo moder, medtem ko v resnici zasleduje lastne egoistične cilje.

Drugič. Vodja, ki vrednoti učinkovitost drugih ljudi. Nenehno ugotavlja, kaj je kdo storil in zlasti – česa ni storil. Javno izpostavlja posameznike in jih skuša prikazati kot neučinkovite, lene in butaste. Kritizira jih, kot da je kritika razumna, čeprav je neracionalna in pogosto povsem izmišljena, vendar obenem dobro ve, da imajo nekateri ljudje zelo radi navidezno kritiko, da lahko še sami zlijejo po nesrečniku nekoliko gnojnice.

Tretjič. Vodja, ki zastopa en sam pristop: treba je x ali y. Najpogostejša beseda, ki jo uporablja, je treba je. To velja predvsem za druge ljudi. In ko zatrjuje, kaj je treba narediti, ponavlja eno in isto. Zanj je drugi človek poslušno bitje, ki ga mora ubogati in slediti enemu samemu treba je. Alternative ne pozna in je ne prenese.

Četrtič. Vodja, ki ima sam veliko problemov. Vpogled v njegovo zasebno življenje pokaže, da ima veliko problemov s seboj in z najbližjimi, ker se obnaša gospodovalno, obenem pa je osebnostna razvalina. O vsem tem kajpak ne govori, navzven se obnaša, kot da je narejen iz granita in da mu nobena stvar ali človek ne more blizu, da ga nič ne more sesuti ali ustaviti, da je neranljiv in da ga nič ne prizadene.

Petič. Vodja, ki zelo rad reče: sedaj bomo pa vsi … To je tip voditelja, ki navidez poziva ljudi k sodelovanju, vendar je iz zraka videti, da lahko sodelujejo le pod njegovo taktirko.

Šestič. Vodja kot strokovnjak, ki največ ve o drugih ljudeh. Tak človek skrbi za vtis pri drugih ljudeh, da ni samo vodja, temveč je predvsem strokovnjak, ki se spozna na ljudi, na njihovo duševnost, vedenje in delovanje. Ne mara znanstvenikov in drugih strokovnjakov, ker je prepričan, da je sam največji strokovnjak.
.
citirano ; povezava do originalnega članka zdrava-druzba-in-zdravi-voditelji

last update april 4th 2021 by _____________

kaptive's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj RogZin
Poslal-a rgb, Pet, 22/01/2021 - 15:05

imprinting yor mind with our mark

we are running time machine

we are main projector team

::/ po kolikih dneh je visje sodisce leta 2016 izdalo odredbo o Ustavitvi del ?

Poslal-a rgb, Ned, 04/04/2021 - 07:57

.
.
.
.

------------( X_koki_Y_X_ivan_Z

.
.

.
.
.