ROGOVILA - festival ZVOKA v tovarni ROG

Poslal-a ThDi, Pon, 30/07/2007 - 02:51

V okviru festivala zvoka ROGOVILA se bosta od 27. 8. do 2. 9. 2007 v prostorih tovarne ROG na Trubarjevi cesti v Ljubljani izvajali GLASBENA DELAVNICA in delavnica AKUSTIKA IN TONSKA TEHNIKA. V spremljevalnem programu festivala se bodo ob večerih odvijali koncerti in jam sessioni. V dodatnem programu se bo izvajala DELAVNICA SVEČ in priprava zaključne prireditve.

Ljudje, ki bodo vodili delavnice, bodo nastopali predvsem v vlogi usmerjevalcev toka dogajanja, saj bi radi videli, da udeleženci tudi sami aktivno sodelujejo z idejami in predlogi, če so le ti konstruktivni. Za tiste pa, ki so na začetni stopnji ukvarjanja z glasbo in zvokom, bodo lahko nastopali v vlogi mentorjev. Prav tako kot smo pripravljeni začetnikom pokazati osnove, si želimo, da bi se delavnic udeležili tudi izkušeni glasbeniki in z nami delili svoje znanje.

DELAVNICE SO NAMENJENE
MLADIM IN STARIM,
TISTIM, KI IMATE BOLJ MALO IZKUŠENJ,
DA SE SEZNANITE Z OSNOVAMI,
IN TISTIM, KI STE ŽE GLOBJE V TEH VODAH,
DA IZKUŠNJE IZMENJAMO IN USTVARIMO NOVE GLASBENE OKOLIŠČINE.
TO JE PRILOŽNOST ZA SREČEVANJE IN SPOZNAVANJE NOVIH LJUDI,
SODELOVANJE Z NJIMI TER SESTAVLJANJE NOVIH ZASEDB IN BENDOV,
KI BODO DELOVALI TUDI PO ZAKLJUČKU DELAVNIC.
INFO IN PRIJAVE: thierno999@hotmail.com, tel.: 041 523 872,
VEČ INFORMACIJ DOBIŠ NA ROGOVILA- glasbena delavnica.

POSEBEJ STE VABLJENI PLESALKE IN PLESALCI, DA SODELUJETE PRI PRIPRAVI ZAKLJUČNE PRIREDITVE POD VODSTVOM NIKE, shineypunka@hotmail.com, tel: 041 451 187. VEČ INFORMACIJ DOBIŠ NA ROGOVILA- spremljevalni program, GLEJ POD SOBOTA, 1. 9. 2007.

Delavnice in koncerti so brezplačni.

Glasbena delavnica je namenjena vsem, ki bi radi razširili svoje glasbeno znanje in popestrili svoje izkušnje v igranju v glasbenih skupinah različnih velikosti. Poleg grobe obravnave osnovnih glasbenih pojmov (ritem, melodija, harmonija) in osnove tehnike igranja na posameznih instrumentih, bo poudarek postavljen na komunikacijo med glasbeniki v skupini in na izražanje spontanih glasbenih idej posameznikov. Delavnica ne bo omejena na določeno glasbeno zvrst. Upoštevali bomo predloge in glasbene zelje udeležencev delavnice.

V delavnici Akustika in tonska tehnika se bomo pogovarjali o tem, kaj je zvok, kakšne so njagove lastnosti, kako ga doživljamo in kako ga lahko uporabno izkoristimo. Praktični del delavnice se bo izvajal v sodelovanju z glasbeno delavnico v obliki ozvočevanja glasbe v živo.

V spremljevalnem programu bomo udeležencem delavnice in drugim skušali prikazati čim bolj različne pristope k delanju in izvajanju glasbe. Zvečer bomo na koncertih v ROGu gostili priznane glasbenike, z nekaterimi od njih bomo poizkusili organizirati tudi pogovore, debate,... Vsaj enkrat bomo priredili tudi jam session. Za zaključek delavnice bomo organizirali prireditev v kateri bomo glasbo spojili z drugimi vejami umetnosti kot sta ples in gledališče, na kateri bodo kot nastopajoči sodelovali tudi udeleženci delavnice.

ThDi's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj Dogodki, dejavnosti