ROGOVILA - glasbena delavnica

Poslal-a ThDi, Sob, 11/08/2007 - 10:11
27 Aug 2007 - 10:00 || 2 Sep 2007 - 10:00

koncertna dvorana, cirkus, transzentrala, prvi stuk, drugi stuk, socialni center,...

Vse, ki vas stvar zanima, vabimo k sodelovanju na glasbeni delavnici ROGOVILA, ki se bo dogajala v zadnjem tednu avgusta v prostorih tovarne ROG na Trubarjevi cesti v Ljubljani.

Delavnica je namenjena glasbenikom in glasbenim učencem, ki bi radi razširili svoje glasbeno znanje in popestrili svoje glasbene izkušnje v igranju v glasbenih skupinah različnih velikosti. Poleg grobe obravnave osnovnih glasbenih pojmov (ritem, melodija, harmonija) in osnove tehnike igranja na posameznih instrumentih, bo poudarek postavljen na komunikacijo med glasbeniki v skupini in na izražanje spontanih glasbenih idej posameznikov.
Ljudje, ki bodo vodili delavnice, bodo nastopali predvsem v vlogi usmerjevalcev toka dogajanja, saj bi radi videli, da udeleženci tudi sami aktivno sodelujejo z idejami in predlogi, če so le ti konstruktivni. Za tiste pa, ki so na začetni stopnji ukvarjanja z glasbo, bodo lahko nastopali v vlogi mentorjev. Prav tako kot smo pripravljeni začetnikom pokazati osnove, si želimo, da bi se delavnic udeležili tudi izkušeni glasbeniki in z nami delili svoje znanje.
Delavnica ne bo omejena na določeno glasbeno zvrst. Upoštevali bomo predloge in glasbene želje udeležencev delavnice. Prav tako bo delavnica priložnost za srečevanje, spoznavanje novih ljudi in igranje z njimi ter sestavljanje novih zasedb in bendov, ki bodo lahko delovali tudi po zaključku delavnice.

Delavnica bo razdeljena na dopoldanski in popoldanski del.
V dopoldanskem delu se bomo osredotočali na posamezne instrumente in tehniko igranja nanje. Imeli bomo posebne skupine za bobnarje, basiste, kitariste, klaviaturiste... Na voljo bo še kakšna skupina za pihalce, trobilce in godalce. Ostale udeležence, ki igrajo druge instrumente, bomo uvrstili v skupino, ki njihovem instrumentu najbolj ustreza.
V popoldanskem delu se bomo osredotočali na igranje v skupini ali orkestru. Če bo število udeležencev zadosti veliko, bomo organizirali več skupin različnih velikosti in v različnih zasedbah. Zaenkrat razmišljamo o električni in akustični različici glasbene skupine. Veliko bo odvisno tudi od želj in predlogov udeležencev delavnice samih.
Delo v skupinah bodo usmerjali tudi Luka Ropret, kitara; Iztok Drabik-Jug, elektro-ritem; Simon Le Tellier, tolkala; Minka Đonlić (do 29. 8.), klaviature in harmonika, tudi za čiste začetnike; Domen Hafner, saksofon; Jelena Milojević, el. kitara; Petra Onderufova, violina in violončelo (do 29. 8.); Thierno Diallo, bas; Rok Koritnik, bobni (do 29. 8.); Žiga Šercer, tolkala (samo do 28. 8.)

Na delavnico ste vabljeni tako tisti, ki z igranjem v skupini nimate nobenih izkušenj, kot tudi tisti, ki bi svoje že obstoječe znanje radi razširili. Še posebej vabljeni ste osnovnošolci in srednješolci, da ustvarjalno preživite konec počitnic.

ZNANJE BRANJA NOT ZA UDELEŽBO NA DELAVNICI NI POTREBNO.

NA DELAVNICO BOSTE MORALI PRINESTI SVOJE INSTRUMENTE.

SVOJE PODATKE:
ime,
priimek,
naslov,
starost,
instrument in koliko let igraš,
izkušnje (bendi, šole, koncerti),
želje in predlogi,...
LAHKO POŠLJETE NA

thierno999@hotmail.com

,KAR BO VELJALO KOT PRIJAVA.
LAHKO TUDI POKLIČETE NA TEL.: 041 523 872

KO BO KAJ NOVEGA OSVEŽIM PODATKE.

Informacije o sodelavcih so v priponkah


Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | koledar Delavnica