koncert MOONLIGHT SKY in DOGGY STONES

Poslal-a ThDi, Ned, 19/08/2007 - 01:19
28 Aug 2007 - 22:00

koncertna dvorana

koncertkoncertkoncertkoncertkoncertkoncertkoncertkoncert

MOONLIGHT SKY...........................MOONLIGHT SKY
...................MOONLIGHT SKY......................

...........................&

...........DOGGY.....................STONES...............
....................DOGGY..STONES...............

Popoldne pred koncertom bodo Moonlight Sky imeli javno vajo
in javno tonsko probo v koncertni dvorani.

Moonlight Sky
Pri založbi KUD France Prešeren je nedavno izšla prva zgoščenka ljubljanske skupine Moonlight Sky. Gre za skupino, ki že nekaj let navdušuje z glasbo, ki bi jo žanrsko lahko označili kot progresivni rock, čeprav v sebi skriva mnogo več. Je fuzija različnih glasbenih okusov in stilov, od rocka, jazza in bluesa do filmske glasbe; vse to pa je podano z veliko mero spoštovanja do glasbene zgodovine.
Čeprav je od rojstva zasedbe minilo sedem let, je ta instrumentalno ostala enaka kot na začetku: vokal in klaviature, električna kitara, električni bas in bobni, vse to pa Moonlight Sky na koncertih občasno dopolnijo še z gosti različnih profilov. To da osnovnemu zvoku še dodaten čar in razsežnost. Uspeva jim združiti občutek za glasbo iz poznih šestdesetih let in mešanje žanrov, ki ga je v sedemdesetih Miles Davis začel s fusion gibanjem, in ga združiti s sodobnimi glasbenimi tokovi. S tem dokazujejo, da prava glasba ni le modni krik, ampak lahko transcendira obdobje, v katerem je nastala.
Zasedba je skozi številne koncerte (tako na slovenskih, kot tudi tujih odrih) in sodelovanja s različnimi glasbeniki (v okviru skupine ali posamezno Moonlight Sky sodelujejo oz. so sodelovali z Janom Tomšičem, Galom Gjurinom in Zoranom Predinom) odrasla v zrelo skupino, ki jo odlikujejo dobri koncertni nastopi.
www.moonlight-sky.com
www.myspace.com/moonlightskyband

Doggy Stones
Tadej Kosir (Electric Guitar)
Jernej Krzic (Electric Bass)
Bor Zakonjsek (Drums)
www.myspace.com/dodgiestones

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | koledar Druženje