Lost in production v Benetkah

Poslal-a nomadska univerza, Sre, 03/10/2007 - 15:20

Rogovci smo javno predelali v skupno. Janković pa bo zaokrozil svoj projekt predelave javnega v zasebno s prodajo Roga. V novem Rogu obljublja center sodobne umetnosti. Različne projekcije kažejo, da bodo imeli nematerialni delavci in delavke v njem toliko svobode in avtonomije kot trgovci in trgovke v Mercatorju.
Bo Rog udaril nazaj, bo znal artikulirati svoje nestrinjanje in alternativo? Je še kaj tistih, ki si ne pustijo nadeti uzd? V Benetkah pravijo, da bodo vsaj poskusili, zato organizirajo Lost in Production.

Vse o projektu na www.sale-docks.org

Na svojem pozivu pravijo sledeče (na hitro prevedeno iz italijanscine):

"Lost in production se sprašuje o trenutnem stanju umetnosti in splošneje nematerialnega dela v trenutku, ko komunikacija prevzema središčno vogo v produkcijskih procesih. Kako si ponovno prisvojiti jezike? Kako jim povrniti njihovo kritično zmožnost?

Lost in production v središču mesta kot so Benetke, za katere so značilni veliki kulturni dogodki formata Bienale, v katerih se nahajajo velike umetniške ustanove, želi odpreti drugačno pot za umetniško produkcijo, ki je pot avtonomije, raziskovanja in sposobnosti kritičnega prečkanja institucij.

Lost in production se skuša predlagati kot izhodišče za nove oblike nestrinjanja, ki imajo za prednostna instrumenta jezik in artistično produkcijo."

nomadska univerza's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj Dogodki, dejavnosti