Brown vs Brown / math-rock, stumble-funk, punk-jazz = Brown-sound

Poslal-a kooperativa.org, Ned, 28/10/2007 - 18:46
9 Nov 2007 - 22:00

KONCERTNA DVORANA,Tovarna ROG,Trubarjeva 72

www.brownvsbrown.com
http://www.myspace.com/brownvsbrown

A love/hate relationship with jazz, a quirky alt-rock mindset, and the genuine need to create a new music that is coherent and personal, became their common ground in the hard-working years that followed. From this the self-proclaimed 'alleged Brown-sound' was born. It's denial of simple description has spawned poetic-licensed terms such as math-rock, stumble-funk, punk-jazz and what-not... a highly energetic & inventive music, which is tight but dirty, complex but loose, where amputated rhythms collide with spring-loaded melodies and surprise awaits around every corner.

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | koledar Performans
Poslal-a ThDi, Ned, 18/11/2007 - 23:51

To je bil definitivno eden najboljših koncertov v dvorani do zdaj. Fantje imajo bazo v Amsterdamu, drugače pa so mednarodna zasedba, saj sta v njej poleg dveh Nizozemcev še Avstrijec in Finec. Pri nas so se ustavili na poti iz Avstrije v Italijo. Njihov saksofonist je stari znanec ljubljanske scene, saj je že nastopal v Cankarjevem domu, na Metelkovi,... in tu pozna ljudi. Tako so tudi dobili informacijo, da je v Lj. nov plac, ki je ful hud (ROG!!!), in nas kontaktirali prek interneta.
Imena benda se je spomnil basist in ne pomeni ničesar. Glasbo delajo sami in skupaj. Glasbeniki so vsi izvrstni in obvladajo svoje delo, pa tudi bend je uigran, itak so sredi turneje, drugače pa tudi vadijo skupaj, kar je bilo čutiti v glasbi.
Publika jih je priklicala nazaj kar dvakrat! Drugi aplavz je bil nekaj posebnega. Folk je ploskal ritem, ki so ga posamezniki dopolnjevali. Po petih ali desetih minutah je nazaj na oder priišel bobnar z vprašanjem ali ploskamo zato, ker radi ploskamo, ali ker hočemo bis. Jasno, da smo si želeli bis, ampak ko so se vrnili na oder in se je ploskanje nadaljevalo, je kitarist pripomnil, da se njemu bolj zdi tisto prvo, da radi ploskamo.
Fantje so bili z Rogom zelo zadovoljni. Potne stroške smo jim pokrili v celoti, česar verjetno niso pričakovali.
Rekli so, da se še vrnejo!