!!koncert skupin INUS FUNDUS in THE LIFT!!

Poslal-a ThDi, Pet, 07/12/2007 - 12:24
13 Dec 2007 - 22:00

koncertna dvorana

!!!KONCERT!!!KONCERT!!!!!!KONCERT!!!KONCERT!!!KONCERT!!!KONCERT!!!

INUS FUNDUS

http://www.myspace.com/inusfundus - klikni za stran

&

THE LIFT

http://www.myspace.com/theliftmusic - klikni za stran

!!!KONCERT!!!KONCERT!!!KONCERT!!!KONCERT!!!KONCERT!!!KONCERT!!!


Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | koledar Performans
Poslal-a ThDi, Čet, 03/01/2008 - 12:03

Jebeno je bilo zarad saundčeka. Za Inus Fundus naj kdo drug napiše poročilo, ker sem jaz prišel kasneje.

The Lift so si koncertno dvorano izbrali za promocijo nove plate. Niso imeli saundčeka pred koncerti ampak tik pred svojim koncertom. Ni se ga dalo dobro izpeljati. Imeli so tudi neko svojo opremo, ki smo jo skombinirali z našo ampak se ni izkazala za zelo kompatibilno. Zato so bili po koncertu zelo zamorjeni, predvsem zaradi zvoka. Njihov klaviaturist je bil zelo ponosen na to, da je prevzel tudi vlogo basa na klaviaturah. Pol me je spraševal:" A ste že meli kdaj kaj takega pri vas?"
Stari, rad bi ti rekel samo to: Bolj kot to kateri instrument je v zasedbi, je važno to kdo igra, in ali je dober glasbenik. Lahko ti rečem, da smo imeli že tudi dosti hujše stvari pri nas.

Pol so ga še fantje skupaj z nekaterimi člani InusFundus jamali sami v prazni dvorani, za boljši filing s koncerta.

Poslal-a NeJokat, Sre, 06/02/2008 - 02:46

Spoštovani T(hD)i

Naj se Ti najprej opravičim za tako pozen odgovor na Tvoj Komentar, ki sem ga relativno pozno po srečnem naključju prebral, in se ti hkrati zahvalim zanj, saj me je nasmejal do solz, ki bi ti jih moral poslati v paketu s sočutjem pomilovanja, pa je - žalibog - takšna pošiljka tako fiktivna kakor Tvoj Komentar.

Oprosti tudi za to, da mi še vedno ni (in mi tudi nikoli ne bo!) uspelo doseči "orgazma" v igranju, brez da slišiš kaj igrajo ostali in kaj igraš sam. Verjetno je tega zmožen le - naj si sposodim tvoje besede - "dober glasbenik". Torej je tudi slepec s fotoaparatom lahko odličen fotograf, pa čeprav ne vidi, saj je verjetno bolj važno Kdo fotografira, tako kot je po tvoje "važno to kdo igra".

Ker pa (kolikor vem) nisi shizofren in si (čeprav Dober glasbenik) še premlad, da bi te trla senilnost, (raje) ne razumem s kakšnim namenom si napisal in objavil táko laž. Pa nič ne de, ko te srečam ti izročim zgoraj omenjeni paket ;) Felacije ti pa ne bom doniral, da se razumeva. Seveda mi ob snidenju lahko brez sramu razložiš na kakšen način te táko pi-S(R)ANJE osrečuje. Veš, ker ne štekam. Morda je podobno igranju brez da slišiš.

Ker pa praviš, da si Inus Fundus zamudil, naj ti povem, da časa za tonsko ni bilo. Pač je tako s strani Koncertne dvorane naneslo. In en sam človek je moral biti tam za vse in je imel res preveč dela, nakar so odpovedali še monitorji (ne vsi - večina). Pa kaj. Vsem težavam in časovni stiski navkljub je fantu (imena si žal nisem zapomnil) vseeno uspelo izvesti vsaj tonsko z Inus Fundus, preden so začeli s koncertom. Naj ti povem še to, da smo Lift igrali tam na povabilo Inus Fundus in ni šlo za promocijo plate. Škoda, da kljub povabilu nisi prišel na "obisk" teden dni kasneje v Ch0, kjer imajo po tvojih besedah baje slabše ozvočenje kakor pri vas. Verjetno nimava v mislih istega kluba ...

Res je. "Pol so ga še fantje skupaj z nekaterimi člani InusFundus jamali sami v prazni dvorani, za boljši filing s koncerta" No, ok, nas je ostalo nekaj iz Dvigala in en iz Fundusa. Fajn je blo se tako mal pozajebavat. Sicer ni takrat nihče več razmišljal (o koncertu), je pa bil zvok - se strinjam s tabo - res boljši kot na "koncertu", pa čeprav ni bilo ozvočenja (od tebe v zvezde kovanega) in je bila na mini ojačevalec z dvema majhnima zvočnikoma priklopljena vsa mogoča oprema :)

Ob tvojih modrih besedah pogovora po koncertu: "Fantje to vam je ena izkušnja več" pa - hvala, že dolgo je ni bilo take.

"Njihov klaviaturist je bil zelo ponosen na to, da je prevzel tudi vlogo basa na klaviaturah. Pol me je spraševal:" A ste že meli kdaj kaj takega pri vas?""

Veš, pri klaviaturah imaš vedno bas. Običajno na nižjih oktavah in z levo roko. Če se ti zdi taka "spretnost" nekega posebnega ponosa vredna, ti predlagam, da se čimprej naučiš igrati vsaj malo klaviatur, da ne bo imel vsak petletnik, ki se je komaj naučil brati note in pritiska po črno-belih tipkah, več ponosa od tebe in da si obenem Kakršnegakoli ponosa vsaj malo pridobiš, da ti v prihodnje ne bo v narekovajih več potrebno pisati neresnice, obračati besed in citirati po svoje, ter navajati napačnih podatkov.

Lep pozdrav celi ekipi iz Roga in tudi Tebi

Jakob - The Lift - klaviature

Poslal-a ThDi, Sre, 06/02/2008 - 12:45

Stari, jaz napišem kar mislim in ne zavijam tega v okrasni papir. To kar sem napisal, je moje mnenje. Tak občutek sem dobil.
The Lift nima bas kitare, ali posebnega instrumenta, ki bi bil samo za bas. Funcijo basa v skupini, ki jo ima drugače lahko na primer tuba, prevzameš ti na klaviaturah z levo roko. Ko si me vprašal A ste že mel kaj takega pri vas? se mi je zdelo, da si mislil prav na to. Da si izpostavljal to dejstvo, ki ga pri veliko drugih bendih ni, kot nekaj posebnega. Tak občutek sem dobil.
Stari, vseeno se mi ni zdela vaša muzika nekaj zelo posebnega, kar se z glasbenega stališča tiče. Ti lahko eno in isto glasbo igraš v čisto različnih zasedbah, pa bo še vedno ena in ista glasba. Pazi! Ne mislim, da je vaša glasba slaba. Čisto v redu je. Avtorska glasba, za katero ste se potrudili. Za take stvari je namenjana koncertna dvorana v Rogu. The best da ste prišli, sem se vam tudi zahvalil. Samo meni se niste zdeli nekaj res posebnega, kar bi zelo izstopalo iz našega programa. Tak občutek sem dobil.
OK. Priznam. Premalo sem izpostavil, da je vse to kar pišem, samo moje mnenje. Ampak tako je moje mnenje! Jaz se ne lažem. Če sem napisal neresnico, sem zaradi pomote. Ampak! Tako si govoril, da če ne bi bil na koncertu, bi po tvojih besedah ali bolje rečeno po filingu, ki so ga nosile tvoje besede, res lahko mislil, da publika na vaših koncertih doživlja orgazme nonstop. Tak občutek sem dobil.
Jaz si ustvarim mnenje tudi če je slab sound. In v vašem igranju samem nisem občutil nobenega presežka. V soundu samem, pa jaz neposredno ne iščem presežka, čeprav vem tudi iz svojih izkušenj, da so te stvari neločljivo povezane. Nisem nikoli mislil, da ste slabi. Sam, stari, ti si me vprašal kot da ste naredili revolucijo, ko ste imeli nastop pri nas. Pazi, stari! Hude stvari smo mel v koncertni dvorani. Res hude. Tudi take, k se ti kot glasbenik lahko skriješ pred njimi. Tudi jaz. In bilo jih je kar nekaj.
Po moje me občutek ne vara, ko rečem, da koncert ni izpadel v redu, predvsem bendu, sploh pa tebi, publiki niti ne, ampak se je dalo čutiti to energijo. Pa če ti da saund pogoj za to, da dobro igraš, pol rabiš še kakšno izušnjo. In zdi se mi, da bi komurkoli kakšna resna izkušnja, četudi slaba, lahko samo prav prišla. Ampak to je samo noje mnenje.
Felacijo in poljub doniraj sam sebi. Pozdrav ti vračam.
Pridi kdaj na kakšen jam session. To je resno povabilo.
Thierno Diallo

Poslal-a kaptive, Sre, 06/02/2008 - 10:38

ej Ne jokat, Marko tu.
Un bogi fant, ki se je moral 3 ure mucno truditi zarad tega, k si se ti spomnu, da boš imel neki po svoje speljano.
Stvari sem moral povezati na najbolj brez vezen način (prek nekih tvojih malih sposojenih nepreverjenih mešalkic najslabše kakovosti), in potem brez možnosti kontrole poslušat, kako stvari ne delajo...groza s takimi glasbeniki delat...
med tonci obstaja sala...
Veš, kdo je ponavadi klaviaturist v bendu...
Tisti, ki ga vrzes ven iz studija.
A veš zakaj?
Zato ker pozna malo elektro-tehnike, pa že misli, de ve o vsem vec kot vsi...
Poslušali smo celo vašo plato na RŠ, in ja bili ste kul, samo smo mislili, da boste naredili boljši žur ...
Pa niste!- sprejmi kritiko!
In to ste (med ostalim) tudi sami priznali!
Nekaj je bilo po zaslugi dvorane, saj smo odvisni od preveč dejavnikov, kot so, elektrika, ogrevanje, premala številčnost ekipe, finančne težave (kakor si opazil, so vse prireditve zastonj, podpira pa nas nihče).
Najbolj pa SAMOVOLJA GLASBENIKOV.
Sem bil zraven, ko vam je Thierno po koncertu rekel da so to izkušnje. Seveda, saj so bile tudi zanj.
Pameten človek lahko to sam izlušči iz vsakega dogodka(stvari).
In Thierno jih je samo v dvorani oddelal 180 bandov v zadnjih 8 mesecih tako da se je seznanil z delovanjem ozvocenja v dvorani.
Poleg tega ima (kar jaz vem, saj ne govori o tem) izdanih že nekaj ploščkov, ki se jih da dobiti pri nas in v tujini.
Par jih je samostojnih, par jih je z drugimi bandi...
A vsi so zelo cenjeni in priznani!
Ps ima končano tudi glasbeno šolo, in NIKOLI ne govori o čem, če pred tem ni premislil, kaj bo povedal.
Lahko rečeš kaj takega zase, ali boš smo pameten po lastni presoji...
Pa še...
To ozvočenje je zelo dobro, višjega kakovostnega razreda, redno redno servisirano in izkazalo se je že v mnogih primerih doma ali na terenu!
In delovanje ozvočenja nasplošno, bi si lahko malo bolj ogledal, da ne boš delal take začetniške napake na odru!
Vidim, da se spoznaš...
Kot audio ing/producent/glasbenik lahko rečem, da tehnično igraš v redu, ne najbolje, a dokaj ok.
A še zdaleč ne tako dobro, kakor se nosiš!
In to nam je bilo jasno vsem, od trenutka ko si prvič stopil na oder. Morda se ti ne zdi Thierno dosti, a verjemi da se je izkazal v VSEH situacijah.
Sploh pa ste pred koncertom spili cel liter whiskeya, in to se ti je poznalo.
Ne jaz, ne Thierno ne pijeva alkohola, tako da sva to oba opazila.
Saj vem, da se ne strinjaš z mojimi besedami, a ti rečem da je tako!
Raje se zamisli, kaj si ti počel, saj je tvoja oprema in način kako si hotel izvesti stvari zavlekla koncert, najebala tehnika in onemogočila določene stvari (kakor je kontrola monitorjev po kanalu...)
Hvala bogu je to omejevalo samo tebe in drugi nekako niso imeli težav (razen klaviaturista iz predhodnega banda s katerim sta si delila signal in kateremu si ti zrihtal stvari).
Da ne omenjamo vašega kitarista, ki se je tako pribil da niti 10 monitorjev ne bi pomagalo (kljub temu da kitare nisem niti vključil na glavno ozvočenje, saj je bila ornk too much preglasna.
Pa sem mu/vam parkrat izrecno povedal- pred in med koncertom!
Samo, on se vsaj ni pritoževal, ampak je bil ves čas nasmejan.
...To si pa pozabil povedati...
In ja, potem je brez ozvočenja šlo bolje, saj je dvorana izredno akustična (kar smo vam takoj povedali, pa nas niste upoštevali) in ni potrebe po nerealne uravnavanju zvoka (posledica pre-forsiranega igranja od strani glasbenikov ponavadi brez izkušenj).
Na tem odru so nastopili mnogi glasbeniki pred vami. Dosti jih je bilo tudi bolj pro, kakor vi, in v stilu muzike, kakor tudi v izvedbi. Pa se niso nikoli pritoževali in vedno so pohvalili zvok.
Če si opazil, si edini, ki se je v bandu skoz nekaj pritoževal, jebat ga!
Klaviaturist pač!
Ko boš mel toliko koncertov za seboj, kakor jaz ali Thierno, boš razumel, zakaj vam je (mlademu bendu ob promociji prvenca) svetoval, kot vam je.
Do takrat pa se imaš/te še dosti za naučiti.
Pa brez zamer!
NEVER STOP THE MUSIC, NEVER GIVE IT UP!

ps
to verjetno že poznaš, a malo spodbude....
-HIROMI - klikni za video-