predstava Pozor! - Socialni center

Poslal-a Maja Dekleva, Tor, 15/01/2008 - 15:38

Kolektiv Narobov (www.narobov.org) vas vabi na ponovitve predstave Pozor! v okviru trilogije Dom, kjer gre za igro z mejo med javnim in intimnim prostorom.

21. januar 2008 ob 17.00
Zavod za prestajanje kazni zapora Ig
(za zaprto družbo)

22. januar 2008 ob 20.00
Tovarna Rog, Socialni center
(vstop prost)

23. januar 2008 ob 20.00
Kotnikova 15, stanovanje Otrin
(vstop prost, rezervacija obvezna)

Ponovitvi v Tovarni Rog in v stanovanju Otrin na Kotnikovi 15 sta za izven (vstop prost), ponovitev v zaporu na Igu pa je za zaprto družbo (izstop prepovedan). Za predstavo v stanovanju Otrin je obvezna rezervacija! Pišite nam na elektronski naslov narobov@siol.net, kjer smo vam na voljo tudi za dodatne informacije. Vabljeni!

Pozor! je predstava, ki lahko zaživi le z uprizoritvijo v specifičnih prostorih, saj sta prostor in prostoru pripadajoče občinstvo glavna navdiha za improvizacijski dogodek. Narobovci bomo predstavo odigrali na treh izbranih lokacijah. Prvi del se bo zgodil v zaporu na Igu, v prostoru, kjer so ljudje »doma« pod prisilo javnosti, drugi del v Tovarni Rog, v javnem prostoru, ki so si ga ljudje vzeli za svoj prostor delovanja in domovanja, trilogija pa se bo sklenila v zasebnem stanovanju na Kotnikovi ulici, kjer se bo za čas predstave dom kot prostor intime prelevil v javni prostor gledališkega dogodka.

Pozor!, trilogija Dom
zamisel in režija: Maja Dekleva
igra: Alenka Marinič, Gregor Moder, Maja Dekleva
glasba: Sonja Vilč
luč: Tomaž Lapajne
produkcija: Narobov in KUD France Prešeren
premiera: oktober 2005
Predstavo sta finančno podprla Ministrstvo za kulturo RS in Mestna občina Ljubljana.

Več o predstavi in o kolektivu Narobov najdete na www.narobov.org in na www.kud-fp.si.


Filename/TitleVelikost
Narobov_Pozor!_foto_Jaka_Ješe_07.jpg105.1 KB
Maja Dekleva's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj Dogodki, dejavnosti
Poslal-a ThDi, Tor, 29/01/2008 - 05:25

Jaz nisem mogel prit na predstavo, čeprav sem hotel, ker sem imel špil. A bi lahko mogoče kdo napisal poročilo? Me zanima kako je blo.

Poslal-a SunYa, Tor, 29/01/2008 - 17:32

Torej zatorej: če me občutek za približnost ne vara, si je predstavo ogledalo cca 20-in-nekaj-glava publika. Nek stric, ki je rekel, da dela prispevek za Kralje ulice, me je dregnil in vprašal, če vem, koliko je med prisotnimi Rogovcev. Začuda so tokrat novi (beri: meni osebno neznani) obrazi bili precej bolj zastopani kot rogovski. Med publiko je nonstop škljocal fotkič, vse skupaj pa je bilo posneto tudi z nekogaršnjo kamero.
Glede same predstave pa lahko rečem, da je bila kul. Narobovci so nas nasmejali do krohota. Koncept je bil precej netipičen: igralci so se ves čas premikali po Hiši cvetja, pa tudi med publiko in tako prostor kot publiko vključevali v "zgodbo." Tako smo bili priče grizenju mize, lizanju tal, govorečim angl.-slov. slovarjem, itd. Ker so v intervalih odpirali tudi vrata, je bilo samo vprašanje časa, kdaj bo del predstave postal ali Volkec ali Črt. Občutek me ni prevaral. Vrata so se odprla, uletel je Črt in bil takoj uspešno vkorporiran v predstavo, in sicer v vlogi Princa... Predstavo je ves čas spremljala glasba, ki je usmerjala dogajanje, ali pa se mu je pustila usmerjati.
Aplavz je bil bučen, prikloni pa številčni. Po predstavi so igralci obiskovalce povabili, naj ostanejo na pijači in se še malo podružijo.

V upanju na čimveč teatralnih dogodkov v Rogu...

SunYa