koncert skupin NALEEN in LIBRA

Poslal-a ThDi, Pon, 10/03/2008 - 13:39
13 Mar 2008 - 22:00

koncertna dvorana

koncert skupin


NALEEN


Ljubljana
Naleen na myspaceu

in


LYBRA


Drenov Gric/Rasica pri Velikih Lascah/Logatec
Lybra na myspaceu

VSTOPNINE NI!

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | koledar
Poslal-a kaptive, Pet, 14/03/2008 - 11:17

Koncerta sta bila uspešna, tako po tehnični strani, kot tudi po udeležbi. Skupini sta pripeljali tudi svoje tonce.
Prvi so nastopili skupina

libra

pet članska skupina (2 dekleti, 3 fantje) na bobnu, basu, el. kitari, akust. kitari, violini, in dveh vokalov.
Pokazali so, da so ne samo 'luštkana' skupina, temveč tudi natančna, tehnično podkovana, organizirana celota.
Igrali so avtorske komade, pa tudi kako priredbo.
* Načeloma priredbe v dvorani ne odobravamo, kajti avtorstvo nam je izredno pomembno. Vendar so bile priredbe izvedene tako dobro, da lahko rečem BREZ NAPAKE. Celo pevkin glas je bil v priredbi podoben originalo (v nulo).
Res je, da so na trenutke izpadli rahlo pop-ish, vendar je za tako skupino tak stil v redu. osebno mi je bil njihov nastop všeč, čeprav sem na to temo slišal vprašanje, če bo naslednja skupina malo manj 'pop'. Samo, trudimo se, da bi bili vsi naši dogodki med seboj različni, in take glasbe še nismo imeli, s tem pa smo dosegli še eno pestro prireditev.
Tudi obiskovalci so jih nagrajevali z aplavzi, in skozi koncert je skupini uspelo približati obiskovalce k odru, dokler se na koncu ni cela dvorana zibala v njihovih ritmih. Energija na koncu pa je bila ravno pravšnja (in v pravem trenutku) za prehod v naslednjo stopnjo dogodka.

Koncert LYBRE se je zaključil okrog 1h zjutraj, ko so nadaljevali skupina

NALEEN

Petčlanska skupina na bobnu, basu, dveh el.kitarah ter vokalu (plus stranski vokal). Tudi oni so pokazali, da so uigrana skupina, melodična in precizna. Pevec se je (kakor v prejšnji skupini) izkazal. Kitari sta preigravali ritme in izmenjavali solaže, bobnar je tudi držal zanesljivi tempo, ki je bil lepo podkrepljen z bas kitaro. Menda je enemu od kitaristov nagajal ojačevalec, vendar se med koncertom tega ni opazilo. G. tonski se je pokazal kot poznavalec ne samo tehnike zvoke, temveč tudi same elektronike. Sicer na koncertu ni bilo časa odpirati in menjati lampe, vendar je ob kratkem pregledu ojačevalca takoj ugotovil natančni vzrok težave ter tudi zmanjšal moteče elemente.
Bravo stari, to je bistvo ROGa, iz nič narediti nekaj...RESPECT!
- oglasi se še kaj, ali pa pridem jaz v Ortota. Malo bi se pogovoril s teboj:)marko

Koncert se je zaključil po dobri uri in pol, koncert pa se je v nadaljevanju sprevrgel v jamm session, ki se ga pa niusem udeležil, saj do takrat že 4 dni nisem spal in sem odpeketal v vodoravnino., Bo pa ThDi pripisal še kako je bilo na đemu.
Med nastopom so se pobirali prostovoljni prispevki, saj so skupine imele stroške prevoza, honorarjem pa so se (kot do sedaj cisto vse skupine) ODREKLI!
Skratka, prijeten večer, hvala vsem obiskovalcem in nastopajočim.
U RULZ

Poslal-a ThDi, Ned, 16/03/2008 - 14:06

Ok. Na jamu je blo u redu. Najprej je še celo en prijatelj od Naleena spraševal kako je v dvorani z jami in že napovedal jam, ampak si je pol premislil. Na koncu pa kakšni uri pavze, se je ekipa, ki je prejšnji večer igrala na otvoritvi razstave Eve Drašak v galeriji Kljub vsemu spravila igrat. Tadej in Vitja naša znanca iz jamov sta s sabo pripeljala še basista (Doggy Stones) in so ga pekli. Pol sem še jaz uletu in igral. Na koncu je še Vitja izvedel komad s kablom in Moogom. Ful dober jam

Poslal-a kaptive, Pet, 14/03/2008 - 11:46


PS
ta ps sem dodal, ker sem parkrat skozi večer slišal določene govorice...
Naša dvorana deluje izključno zaradi dobrote ljudi, ki s svojimi donacijami ter prostovoljnim delom prispevajo k razvoju neodvisne produkcije znotraj Roga. Vse kar predstavlja dvorano, je plod skupnih moči. Težav je bilo in so vedno in poskušamo jih reševati sproti. Seveda je še potrebno dosti dela, vendar ga je bilo ogromno že narejeno. Kar obstaja, je šlo skozi določen proces tesanja, ki je moralo dokazati da preživi v takem okolju. (sovrazim behringer mixerje, a v teh pogojih za tako ceno, na agregat, ki kuri vse na poti je to za enkrat najbolj idealna rešitev. Pa naj kdo proba riskirati kaj bolj dragocenega)
Slišal sem komentarje z vaše strani na to, kako je v Ortotu bolje spedenano in ne vem kaj... Kakor vem, vi delujete na osnovi denarja, imate vstopnine, zaračunavate garderobe ki so obvezne, imate zelo drago pijačo, in tudi delujete ze vsaj desetletje... aja pa elektriko imate. no mi pa pač ne! Kritizirati je lahko. Težje je res kaj narediti. Tu pa vidite (začasni) sad dela izredno malega števila posameznikov, ki brez kakršnega vložka in pomoči poskušajo spromovirati kulturo (zastonj) za vse. Na agregat. Še opremo smo morali 'prešvercati' v dvorano. V samo 10 mesecih čez 200 koncertov...
Ne mislimo se primerjati z nikomer, in tudi ne kritizirati.
Je pa res, da je (po mojem mnenju) naš plac enostavno boljši kakor ortič pa metelkova pa skor vsi ostali placi. In bil je še preden smo mi prišli notri (akustika tovarne). To je med ostalim razlog da smo tu! Če se vam zdi ta plac kakorkoli primerljiv s čimerkoli, naj dodam, da je to najmanjša dvorana, kar jih je v Rogu(!).
Kakor slišim se tudi ortiču plete nekaj črnih oblačkov na obzorju, morda bi bilo bolje če bi začeli namesto konkurenčnosti razmišljati o kakem boljšem načrtu, ki bi vključeval tudi dvorane tipa ROG saj pri nas res NIMAMO ničesar, kar bi bilo podobno temu! Z uradnih strani so celo predlagali da se 'alternativna' umetnost preseli na obrobje mest. No seveda smo imeli nekaj alternativnih skupin na obisku, pa tudi nekaj izrednih 'mainstreem' tudi. Seveda, ko pa smo odprti za vse! Škoda bi bilo to ločevati, saj je možnost kombinacij izredna, in to je ključnega pomena za razvoj! (npr JAMM SESSION na katerem so tako eni kot tudi drugi igrali skupaj na istem odru med tem ko so obiskovalci risali s kredami po tleh v ritmih muzike!)
Skupaj smo močnejši!
Da citiram kolega... PONOS JE ČUDNA ŽVAU