koncert skupin WANNABE_ARTISTS, NIKKI_LOUDER in SCHNAPS

Poslal-a ThDi, Čet, 20/03/2008 - 06:21
27 Mar 2008 - 22:00

Koncertna dvorana ROG


WANNABE ARTISTS


(Kranj)
Alternative / experimental / minimalist
Suzana (bass)
Marko (drums)
Miha (guitar)
Danijel (guitar)
http://www.myspace.com/wannabeartists


NIKKI LOUDER


(Domžale)
Alternative rock
Blaž (guitar, vocals)
Luka (drums)
Pero (bass, synth)
http://www.myspace.com/nikkilouder


SCHNAPS


(Domžale)
Drum n bass / new wave / visual
Tjaša (drums)
Miha (bass)
Mare (vocals)
http://www.myspace.com/schnapsnoise

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | koledar
Poslal-a kaptive, Pon, 31/03/2008 - 12:11

Pa smo imeli noise punk sceno na obisku. Bilo je dobro, predvsem pa glasno!
Skupine so se razvrstile po naslednjem zaporedju.

SCHNAPS
NIKKI LOUDER
WANNABE ARTISTS

Prvi so igrali skupina SCHNAPS in sicer trio bobni bass in vokal, ki so presenetili z svojim nastopom.
Sprva je kazalo, da so le še en mladi band, ki se je vrgel v glasne vode hardcore/punkističnega gibanja vendar se je izkazalo drugače.
Koncert(e) je otvoril basist s presenetljivim distorziranim hitrim intro solom. Ko se mu je pridružila še bobnarka, je intro vložek začel spominjati na pesem, vendar ko je dodal še pevec svoj vokal, ter presenetil obiskovalce s svojimi hardcore screami, je skupina polno zaživela, kar je bilo očitno potrjeno z glasnim odobravanjem s strani publike (v obliki živalskega dretja). Igrali so kako uro in zaključili s bobnarsko solažo, ki jo je izvedel basist.
Kot opombo skupini lahko dodam le, da mi je skupina bila všeč, morda namig bobnarju... igraj bolj odločno...
(ps... pa hvala basistu za zaključno razštelavanje baterije probaj igrati bolj na dinamiko kakor na moč)

Naslednji so prišli na vrsto skupina NIKKI LOUDER. Trio (kitara bas bobn klaviature in vokal) so prišli na oder na že dobro pripravljen teren, saj so fantje iz prve skupina spravili celo dvorano na noge. Vendar pa se je ta skupina izkazala za za glasno noise punk kombinacijo v kateri je bilo polno hitrega preigravanja brutal ritmov s poudarkom na prebijanju zvočnega zidu. Nastop je potekel brez zapletov, igrali so kako urico ter na koncu prepustili oder ob glasnem aplavzu naslednji skupini in sicer skupini WANNABE ARTISTS.
Skupina je, kljub temu da se mi je na tonski vaji zdelo da so bolj mirno ambientalna skupina, odigrala svoj program prav 'hard'. Po glasnosti so se lahko primerjali z obema predhodnima skupinama. Vendar pa so kljub temu uporabljali več ambientalnih vložkov, vendar so nepogrešljivo bili pravi melodičen noise, ki pa je vseboval tudi kake prave kitarske solo vložke. Skratka glasnost in hitrost igranja sta bila že skoraj vtrujajoča (vsaj meni, ki sem bil cel koncert izpostavljen direktnemu zvočnemu udaru iz zvočnikov). V pogovoru z enim od članov skupine WANNABE ARTISTS, mi je priznal, da mu je žal zaradi parih napakic, ki naj bi jih naredili med igranjem (ni bilo opazno), kljub temu pa bi dodal da še dobro, saj v popolnosti ni nič novega, to pa pač ni namen naše produkcije:)
Koncert se je ob bisu zaključil, publika je zadovoljno rjovela, moja malenkost pa je potem nadaljevala z predvajanjem (avtorske) glasbe iz kolekcije ROGove produkcije...
Skratka, d'best koncert, hvala vsem nastopajočim skupinam, hvala vsem obiskovalcem v teh težkih časih in hvala ekipi koncertne dvorane za vse!
Dogodek se je zaključil okoli 4h.