Ot(r)ocek (Razmisljanje o Rogu)

Poslal-a ZionChild, Pet, 04/04/2008 - 16:29

Rog je... Rog je... Rog je prostor v katerem se skozi sproščen, neobremenjen, vzajemen in zelo čarobno zabaven pristop do Umetnosti/Življenja/Sveta (tisto, kar je posneto in narisano/oblikovano je samo materialni pečat, odtis nekega življenja, razmišljanja, delovanja), ki omogča stik z iracionalnim, spiritualnim (najboljsa umetnost je po mojem mnenju tista, ki nastane kot produkt vodene improvizacije). Perfect tune-in. Ko je v prostoru vec ljudi, ki opremljeni s svojimi instrumetni godejo, potopljeni v povsem razlicne svetove, a hkrati delajo/kanalizirajo nekaksno blagozveneco (ali pa tudi ne :) ) enotnost/enost/nekaj, kar bo poslusal tretji, 'objekitvni' opazovalec in se mu bo zaigrano zdelo neka urejena celota. Poleg tega pa prostori kot so Rog ponujajo zavetje vsem tistim, ki so drugacni, izkljuceni, zatirani, spregledani, pozabljeni, zapostavljeni in kot taki kazejo zrcalno sliko tega svetlece-sterilnega Sveta, katerega del smo. In skozi solze, skozi majhna veselja, skozi bolecino, skozi smeh, veselje in ljubezen, skozi neobremenjeno norost in noro neobremenjenost, ki je v bistvu obremenjenost, se rojeva nov Svet. In zdaj je cas, da ta svet zahteva svoj glas. Smo stevilke ali ljudje? Imamo ljudje, mravljice, sploh kaksno drugo izbiro, kot, da smo potrosniki, torej, da smo vkljuceni znotraj tega dualisticno-ciklicnega/binarnega procesa, ki (pri)pozna samo nakupovalno-prodajne odnose. Svet, ki se rojeva-v-Rogu je svet onkraj te logike, odpira moznost drugacnega dialoga, drugacnih druzbenih odnosov, 'spreminjanje sveta'. kot dejansko spreminjanje sveta skozi posluanje njegovega srcnega utripa. Rog in njemu podobni prostori so vozlisce, ki predelajo, kriticno premislijo impulze in potem vrnejo to predelano sliko nazaj v sivi babilonsko svet, ga s tem malo popestrijo, mu dajo malo otroske igrivosti, naivnosti, da lahko druge mravljice hodijo v sluzbice, se vozijo z avtomobilcki, in se gredo pridne, moralne drzavljancke. Toda pst, vsak ima svoje temne skrivnosti. Pa veste zakaj? Ker smo ljudje. V Rogu si to vsaj lahko priznamo.

ZionChild's blog | Za komentiranje se prijavi oz. registriraj
Poslal-a kaptive, Sre, 06/07/2011 - 18:07

tako je!

Poslal-a rgb, Pet, 08/07/2011 - 11:47

Lepo napisano, kul.. ampak zadnji stavki kar kličejo k
nadaljevanju.. Temna skrivnost, vsi smo ljudje ?? Not good enough!

Liberalci se sklicujejo na to frazo. Zame je rogo teritorij nek takšen mikro odsev slovenije v celoti / če analiziram trenutno situacijo
( v rogu ) se razkrije da imamo fevdalizacijo in
korupcijo na recimo 40 procentih teritorija..

Rog potrebuje Diktaturo Diktaturo Proletariata, ne pa Lumpenptoletariat, ki pozira kot Proletariat in ima temne skrivnosti.. ( in jih je treba tolerirati )

Ne " Snadži se " in "poskrbi zase " ampak novo Odprtje ,
Kreacija!
Skratka že dolgo nisem bil v rogu in me tudi ne mika

... zakaj ne?

Ker se zdi da razen v Cirkulacijo ni kam iti.. Privatizacija
All Over ..

Povejte mi da se motim!

Poslal-a kaptive, Pet, 08/07/2011 - 12:01

Motiš se.