ThDi USTAVI SE!

Poslal-a solidarity, Sob, 05/04/2008 - 10:53

"ZANESLJIVI VIRI" so eno izmed sredstev, ki nam jih lansirajo postavljeni ljudje s strani oblastnikov. S tem povzročijo škodo in rušenje znotraj neke organizacije, znotraj Roga, Metelkove, Kinodvora, RUŠIJO NAS... To je nevarno početje za sam obstoj takšnih skupnosti. Obstajata dve poti rušenja, od zunaj ali od znotraj. Če ne gre na eno, pa na drugo stran.

NE DOVOLIMO JIM TEGA!!!

Najtežje v življenju je ostati neodvisen! ŠE težje z državnimi sredstvi. Kinodvoru je to nedvomno uspelo in to moramo spoštovati. Posledica tega je zaprtje.

Če imamo podporo že uveljevljenih neodvisnih umetnikov, smo na to lahko ponosni, ne da se sprašujemo ali so neodvisni ali ne. Če ne bi bili, ne bi bili med nami!

Mogoče bomo imeli priložnost vseeno kdaj gostovati Kinodvor v koncertni dvorani, ampak s takim pristopom si tega niti ne zaslužimo.

NI DRUGE POTI, KOT DA DRŽIMO IN STOPAMO SKUPAJ!

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | prejšnja tematika KINO DVOR
Poslal-a ThDi, Sob, 05/04/2008 - 13:03

Moj zanesljiv vir je kaptive, ki mu je tip, s katerim se je dogovarjal za Kinozvočenje in ki predstavlja vodstvo Kina Dvor, rekel, da se njegovo ime ne sme pojavljati v zvezi z Rogom in da so dobili direktivo, da v Rogu Kino Dvor ne sme gostovati, po tem, ko je gostovanje že bilo dogovorjeno. Komentar sem objavil na svojo lastno iniciativo.

Tip je podal svojo razlago za odpoved gostovanja v Rogu v komentarjih na forumu Kino Dvor in na dogodek !KINO-DVOR v izgnanstvu - ELEKTROMAGNETNE POKRAJINE! pod imenom mihas. Ta razlaga je bila HVALA ZA RAZUMEVANJE.

Zdelo se mi je, da moram podrobneje razložiti situacijo, saj mislim, da je dobro, da folk to ve. Moj komentar se poleg vodstva Kina Dvor nanaša tudi na "neodvisne", ki so tudi sodelovali na javni tribuni Nikdar več ne bomo stopali sami, in je moje osebno razmišljanje o neodvisni ustvarjalni sceni. Ali naj bom raje tiho in mislim to sam pri sebi? Ne! Jaz povem, kar mislim. Tudi zato, da s tem sprožim širšo debato v skupnosti. In mislim, da nas to, da se lahko odkrito pogovorimo o problemih, dela močnejše.

Kino Dvor je z odpovedjo gostovanja v Rogu dokazal, da ni neodvisen, saj so bili najprej zelo za to gostovanje, potem pa, ko so dobili drugačna navodila nekje od zgoraj, so si premislili. TO JE ODVISNOST.

Dobro. Nisem čisto prepričan, da, če prejemaš državna in/ali občinska sredstva, ne moreš biti neodvisen. Vseeno pa daje taka situacija možnosti za pritiske in ultimate od ljudi, ki odločajo kam grejo sredstva. Ampak ne poznam ljudi, katerih produkcija se financira večinoma iz državnih in/ali občinskih sredstev, ki bi bili neodvisni. To verjetno zaradi nepoznavanja te scene, ampak mogoče mi jih lahko ti nekaj našteješ in mi razširiš obzorja?

Jaz sem idealist in mi neodvisnost pomeni samo čisto neodvisnost. OK. To vem, da ne obstaja, ampak vmesne stopnje mene ne zanimajo. Lažje razmišljam na tak način. Vem, da tudi v Rogu nekateri dobivajo sredstva od države in občine. Dobro, tako so se odločili in uspelo jim je. Itak je neodvisno samo beseda, ki ima lahko tisoč pomenov. Jaz ti govorim iz svojega občutka.

Jaz sem folku hvaležen za podporo Rogu. In to vsem, ne samo umetnikom. Ampak jaz se ne sprašujem ali so odvisni ali ne. Lahko pa se o tem pogovarjam s tabo.

Naj te pomirim. S frakcijo Kina Dvor, ki se noče uklanjati političnim pritiskom, se že dogovarjamo za organizacijo kino predstav v Rogu in na Metelkovi. Ampak ne vem, če je to še Kino Dvor.

Moj pristop je tak, da povem, kar mislim. Ne vsiljujem svojega mnenja nikomur, lahko ga pa zagovarjam.

Solidarity! Zadovoljen sem, da si se odzvala na moj komentar. Ti si ena redkih, ki konstruktivno debatira na tovarna.org. Vseeno svojega mnenja nisem spremenil. Upam, da sem ti s tem odgovorom zagotovil zanesljivost svojih virov. Upam pa tudi, da mi boš odgovorila.

NE SE SKRIVAT PRED RESNICO!
Kaj pa je to resnica?

Poslal-a kaptive, Sob, 05/04/2008 - 12:58

si ne zasluzimo?