Projekcija filma Kruh naš vsakdanji

Poslal-a matitjahu, Čet, 10/04/2008 - 11:17
13 Apr 2008 - 20:10

Koncertna dvorana

Pozdravljeni vsi ljubitelji umetniškega filma, ki pogrešate projekcije v Kinodvoru!

Kot smo obljubili, vam bomo v tem tednu predvajali film Kruh naš vsakdanji. Za ta film smo se odločili zato, ker vemo, da si ga je veliko ljudi nameravalo ogledati v prvih dneh aprila, pa jih je prehitelo zaprtje Kinodvora oz. stare lokacije Kinodvora, saj kot vidite, koncept Kinodvor vseeno deluje na vašo in našo samoiniciativo. Za dovoljenje predvajanja smo povprašali distribucijsko podjetje Demiurg, ki nam je željo uresničilo in smo mu za to zelo hvaležni.

V koncertni dvorani ROGa v nedeljo, 13. 4. 08 bo torej stekla projekcija filma

Kruh naš vsakdanji (Unser täglich Brot), režija: Nikolaus Geyrhalter, Avstrija, 2005, 92min,

IMDB - klikni za link

Film govori o masovni industrijski proizvodnji hrane in nam skozi široko oko kamere, brez dialogov in glasbe, prikaže rutinsko pridelavo mesa in zelenjave, ki jo potrošniki vsak dan kupujemo v supermarketih. Film, ki ga vsekakor morate videti!

Besede režiserja: "Fasciniran sem s področji, ki so ljudem skrita. In proizvodnja hrane je skrit sistem, v katerega ljudje nimajo vpogleda. Podobe iz reklam - skleda s penečim se maslom, v ozadju pa majhna kmetija z ljubkimi domačimi živalmi - nimajo nikakršne zveze s prostori, od koder naša hrana dejansko prihaja. Nič ni narobe z geslom "Jejmo organsko hrano!" Nič ni narobe z geslom "Jejmo manj mesa!" Toda v isti sapi so vsa ta gesla zgolj opravičilo, kajti vsi uživamo sadove avtomatizacije, industrializacije in globalizacije vsakodnevno. Posledice pa so veliko bolj nezdrave, kot je sama hrana."

Vsi vljudno vabljeni, vstopnine ni!!!


Filename/TitleVelikost
WEB POSTER KRUH.JPG530.97 KB
kinodvora ne damo (13-04-08_2309.3gp)711.52 KB
Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | koledar Projekcija
Poslal-a kaptive, Pon, 14/04/2008 - 02:47

Nedelja 13.04.2008
Koncertna dvorana Tovarne ROG (kinodvor-ana)
KINODVOR (v azilu)

Video photoročilo s projekcija filma Kruh naš vsakdanji

1. tradicionalna projekcija kinodvora v azilu se je iztekla odlično.
Čeprav se nam je začetek rahlo zavlekel, saj smo tehnično morali prirediti par manjših stvari. Vendar ravno prav, saj so se tudi obiskovalci zbrali v trenutku, ko je vse skupaj začelo delovati.
Ekipa KinaDvor se je potrudila, ter nam pomagala pripraviti in pospraviti celotno dvorano.
Načrtovali smo z donacijami poplačati nafto za agregat in gretje, kar nam je tudi uspelo. Obiskovalcev se je za prvič nabralo precejšnje število nekje okrog 50.
Ekipa KinaDvor je imela še predgovor za publiko, v katerem so pojasnili nastalo situacijo, ter povabili h gledanju filma.
Tako se je začelo.
Sam film je bil resnično tak kot so ga napovedovali, 'dokumentarna prehranska srhljivka'.
Pravzaprav je bilo to vse skupaj le normalni proces pridelovanja vsakodnevnih živil v industriji. Kljub temu sem se moral zamisliti nad tem nad tem, kaj jem, od kod to pride, 'humanost' proces pridelave živil...(vegeterjancem verjetno ni bilo ravno prijetno ob gledanju...)
Zvok filma je bil povečini trušč industrijskih strojev, in ljudje so bili prikazani le kot del procesa.
Pravzaprav proces ni prišparal nikogar.
Kontrola rojstev, avtomatizirano ubijanje, mehanizacija strojev, ter celo človeških življenj je nekako povezala vse skupaj v eno trpinčeno celoto.
Precej realističen film.
Imeli smo nekaj malih težav na sredi filma, ko je dvd predvajalnik malo zatrmoglavil brez očitnega razloga. Vendar smo težavo v kratkem času odpravili in film se je lahko nadaljeval.
Ko se je končalo in so se luči prižgale, se je ekipa kinadvor še zahvalila vsem obiskovalcem in sodelujočim, ter tudi pomagala pospraviti za sabo (bravo ekipa)...
Zaključili smo nekje okrog 10 z prijetnm občutkom da smo nekaj dosegli in da je kulturi bilo postreženo.

Ponovitev predstave je v torek 15.04.2008 ob 29ih v Menzi pri koritu (metelkova)

Za konec še kratek pozdravček od ekipe KinaDvor v azilu. Klikni na sličico spodaj (opravičujem se za slab posnetek telefonske kakovosti.

-klikni sličico za povezavo do video