Kruh naš vsakdanji

Poslal-a matitjahu, Čet, 10/04/2008 - 11:19

Pozdravljeni vsi ljubitelji umetniškega filma, ki pogrešate projekcije v Kinodvoru!

Kot smo obljubili, vam bomo v tem tednu predvajali film Kruh naš vsakdanji. Za ta film smo se odločili zato, ker vemo, da si ga je veliko ljudi nameravalo ogledati v prvih dneh aprila, pa jih je prehitelo zaprtje Kinodvora oz. stare lokacije Kinodvora, saj kot vidite, koncept Kinodvor vseeno deluje na vašo in našo samoiniciativo. Za dovoljenje predvajanja smo povprašali distribucijsko podjetje Demiurg, ki nam je željo uresničilo in smo mu za to zelo hvaležni.

Kruh naš vsakdanji (Unser täglich Brot), režija: Nikolaus Geyrhalter, Avstrija, 2005, 92min,

http://www.imdb.com/title/tt0765849/ - klikni za link

V koncertni dvorani ROGa v nedeljo, 13. 4. 08 bo torej stekla projekcija filma

Film govori o masovni industrijski proizvodnji hrane in nam skozi široko oko kamere, brez dialogov in glasbe, prikaže rutinsko pridelavo mesa in zelenjave, ki jo potrošniki vsak dan kupujemo v supermarketih. Film, ki ga vsekakor morate videti!

Besede režiserja: "Fasciniran sem s področji, ki so ljudem skrita. In proizvodnja hrane je skrit sistem, v katerega ljudje nimajo vpogleda. Podobe iz reklam - skleda s penečim se maslom, v ozadju pa majhna kmetija z ljubkimi domačimi živalmi - nimajo nikakršne zveze s prostori, od koder naša hrana dejansko prihaja. Nič ni narobe z geslom "Jejmo organsko hrano!" Nič ni narobe z geslom "Jejmo manj mesa!" Toda v isti sapi so vsa ta gesla zgolj opravičilo, kajti vsi uživamo sadove avtomatizacije, industrializacije in globalizacije vsakodnevno. Posledice pa so veliko bolj nezdrave, kot je sama hrana."

Vsi vljudno vabljeni, vstopnine ni!!!

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | prejšnja tematika | naslednja tematika KINO DVOR