Kinodvor: Večer slovenskih animiranih filmov

Poslal-a matitjahu, Čet, 17/04/2008 - 08:32
22 Apr 2008 - 20:00 || 22 Apr 2008 - 22:00

Koncertne dvorana

Kinodvor v azilu predstavlja večer slovenskih animiranih filmov. Na programu se bodo zvrstili kar štirje slovenski avtorji.

Kolja Saksida s tremi deli njegove animirane serije Koyaa: Koyaa - palačinka
Koyaa - metlja
Koyoga

Špela Čadež: Zasukanec in Ljubezen je bolezen

Nejc Saje in Strup produkcija: Dvorišče

Grega Mastnak in Igor Pediček: Bizgeci (izbrani deli)

vstop prost!!

Za komentiranje se prijavi oz. registriraj | koledar Projekcija
Poslal-a matitjahu, Pon, 28/04/2008 - 11:46

Na torkov večer, ki je že kar stalnica za projekcije Kinodvora v azilu na lokaciji ROG, smo si lahko ogledali zanimiv izbor slovenskih animiranih filmov. Zbralo se nas je okoli 60, kar je zelo lepa številka glede na prejšnji obisk Kinodvora.
Najprej nam je v srce segla Špela Čadež s svojima prikupnima animacijama Ljubezen je bolezen ter Zasukanec. Vsakič znova so aplavz izzvali Bizgeci, smešni karakterji, ki so nastali pod vodstvom Grege Mastnaka. Tipično slovensko urbano okolje je na svoj zabaven način prikazal Nejc Saje v svojem Dvorišču. Za konec pa nas je nasmejal Koyaa, ki je dobil animo oziroma dušo od avtorja Kolje Saksida.
Večer je bil zelo uspešna projekcija, ki je naredila zares prijetno vzdušje, predvsem po zaslugi avtorjev, ki so z veseljem dovolili predvajanje svojih del, tovarni ROG, ki je posodila prostor ter tehniko in ekipi Kinodvor v azilu, ki je vse skupaj povezala in omogočila kulturni dogodek ter ponovno pokazala, da je alternativni art kino v Ljubljani več kot NUJEN!

KINODVORA NE DAMO!!!

Poslal-a samob, Ned, 11/05/2008 - 02:17

A se da omenjene kreacije videti kje na netu? če ja, potem bi avtorju predlagal, da napiše bodoče poste v smislu vrtenje se dogaja